Parmesanost

Parmesan är en matlagningsost som kommer från Italien.
Äkta parmesan skall ha lagrats i minst 12 månader.
Parmesan används ofta riven eller hyvlad över olika maträtter. Man kan även marinera parmesanbitar i olivolja.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Nej
Laktosfritt:
Kan innehålla laktos
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Kan vara vegetariskt
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av parmesanost.
Energi: | 392 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g (varav sockerarter: 0.0 g) |
Protein: | 33 g |
Fett: | 28 g (varav mättat fett: 21 g) |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
Måttomvandla parmesanost mellan vikt och volym
Konvertera parmesanost från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Kycklingfilé med zucchini
Snabbt och enkelt recept på kycklingfilé med morötter och zucchini. Klart på 25 min. Nyttigt och gott! Bilder steg för steg.


Pasta carbonara
Enkelt recept på jättegod pasta carbonara med spaghetti, bacon, ägg, lök, grädde och parmesanost.


Pesto
Hemlagad pesto är fantastiskt gott! Fina råvaror ger ett gott resultat. Superenkelt recept, bara att mixa.


Potatis- och jordärtskocksgratäng
Recept på fantastiskt god potatis och jordärtskocksgratäng! Enkel att göra med bilder steg för steg!


Ricottapaj
Recept på ricottapaj. God och lyxig paj till förrätt. Bilder steg för steg! Går bra att förbereda!
