| Mjölk- och ostprodukter |

Ricotta

ricotta
Ricotta, en italiensk färskost.

pil Recept med Ricotta

Ricotta är en italiensk färskost som har ganska mild smak. Den är krämig och lite grynig med en fetthalt på ca 10%. Ricotta tillverkas av vassle från komjölk.

Ricotta kan användas till fyllning i pajer eller till olika pastarätter t.ex. lasagne. Ricotta är även gott till dessert.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

röd flagga Laktosfritt:  Nej

grön flagga Glutenfritt:  Ja

gul flagga Vegetariskt:  Kan vara vegetariskt

Vasslen som ricotta framställs kan vara animalisk.

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

ricotta cheese

Hitta Finns i affären:

I kyldisken bland färskost.

Tummen upp GI tips:

Ricotta har lågt GI och kan ätas av de som följer både LCHF och GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Se bäst före datum.

Sedlar Pris:

ca 25 kr för 250 g

Byt ut Ersätt med:

Ricotta kan vara svårt att ersätta. Om man mixar keso med crème fraiche får man något liknande. Det kan även ibland gå att ersätta ricotta med mascarpone men den är mycket fetare och krämigare än ricotta.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


ricottapaj

Ricottapaj

Recept på ricottapaj. God och lyxig paj till förrätt. Bilder steg för steg! Går bra att förbereda!

klocka Tid: 1 timme + minst 3-4 timmar i kylskåp