Ricotta

Recept med Ricotta
Näringsvärden
Ricotta är en italiensk färskost som har ganska mild smak. Den är krämig och lite grynig med en fetthalt på ca 10%. Ricotta tillverkas av vassle från komjölk.
Ricotta kan användas till fyllning i pajer eller till olika pastarätter t.ex. lasagne. Ricotta är även gott till dessert.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Nej
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Kan vara vegetariskt
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ricotta.
Energi: | 134 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 3.2 g (varav sockerarter: 3.2 g) |
Protein: | 10 g |
Fett: | 9 g (varav mättat fett: 6.2 g) |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:

Ricottapaj
Recept på ricottapaj. God och lyxig paj till förrätt. Ricottaosten ger en len och krämig smak. Går bra att förbereda!
