Ricottapaj
Mycket god, vacker och lyxig förrätt som går bra att förbereda. Ricottaost har en len och gräddig smak. Servera gärna med gravad lax! Supergott!

Tid: 1 timme + minst 3-4 timmar i kylskåp
Mängd: 8-10 portioner
Ingredienser:
Pajdeg:
Fyllning:
- 4 st gelatinblad
- 2 krukor basilika
- 20 g (1 dl) riven parmesanost
- 500 g (2 burkar) ricotta
- 2,5 dl vispgrädde
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk olivolja
- 0,5 tsk chilipeppar
- 0,5 tsk salt
Garnering:
- 8 st körsbärstomater
- basilikablad sparade från fyllningen
- 50 g pinjenötter
Servering:
- ca 400 g gravad lax eller kallrökt lax
- eller ca 300 g lufttorkad skinka
Utrustning:
- matberedare
- 1 st form med löstagbar kant / springform 20-24 cm i diameter
Ugn:
- Pajdegen: 225 °C i mitten av ugnen i ca 8 minuter med över- och undervärme
Planeringstips
Gör pajen dagen innan servering. Gör garneringen någon timme före servering.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn men garneringen kan se lite vissen ut.
️ Skrivet av
Gjorde den här på nyårsafton. Alla gäster tyckte om den. Tack!
Svar till
Stina
️ Skrivet av

️ Skrivet av

️ Skrivet av
