Lufttorkad skinka

Recept med Lufttorkad skinka
Näringsvärden
Lufttorkad skinka framställs från gris och framför allt i sydeuropeiska länder är kända för dem. De säljs i stora rektangulära tunna skivor i plastförpackning.
Exempel på lufttorkad skinka är Parmaskinka och San Daniele-skinka från Italien, Serranoskinka och Jamón pata negra från Spanien, Bayonneskinka från Frankrike och Presunto de Chaves aus Chaves från Portugal.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Nej
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av lufttorkad skinka.
Energi: | 245 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 2 g |
Protein: | 32 g |
Fett: | 12 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
| Charkprodukter - Korv, bacon m.m. |

Helstekt inlindad kotlettrad med pesto
Ett recept på en riktig festmåltid! Helstekt kotlettrad fylld med pesto inlindad i skinka. Bilder steg för steg.


Lufttorkad skinkrulle på salladsbädd
Ett recept på förrätt med en rostad brödskiva med färskost, salladsbädd, limestänk, pinjenötter och lufttorkad skinka. Supergott och superenkelt!


Ricottapaj
Recept på ricottapaj. God och lyxig paj till förrätt. Ricottaosten ger en len och krämig smak. Går bra att förbereda!
