
webmaster
Skär ett snitt längs med kotlettraden och bänd upp köttfliken.
Bred på pesto i skåran.
Lägg ihop köttet och linda in det i skinkbitar eller bacon. Om inte skinkbitarna räcker runt gör det inget utan lägg dem omlott bara så de håller ihop köttet.
Lägg det inlindade köttet i en ugnsform som är ungefär lika stor som köttbiten. Detta för att du ska kunna använda stekspadet till en sås. Har man för stor ugnsform så bränns stekspadet vid.
Lägg köttet med skåran uppåt. Sätt i en stektermometer med spetsen i mitten av köttet (ej i skåran) och stek i nedre delen av ugnen i 125°C tills köttet nått en innertemperatur på 70 grader. Detta tar 2-3 timmar.
Ta ut köttet och låt det stå och svalna i minst en timme innan du skär upp det.
Under tiden gör du den ugnsstekta potatisen och såsen.
Gör den ugnsstekta potatisen. Skala morötter och ev rödbetor. Skär i potatis och rödbetor i klyftor och morötter i bitar. Häll olivolja i en ugnsform. Lägg i potatis, morötter och rödbetor. Salta.
Stek mitt i ugnen i 225°C i ca 45 minuter. Ta ut efter halva tiden och rör om, häll på lite olivolja, salta och strö över timjan.
När det är ca 15 minuter kvar så kan du göra såsen och skära upp köttet.
Vispa ut mjölet med ½ dl av stekspadet. Späd med resten av stekspadet och vattnet. Låt koka upp. Smaksätt med salt efter behag och balsamvinäger och ev. mer vatten.
Skär försiktigt upp köttet med en vass kniv. Lägg upp på serveringsfat och servera.