
⭐ webmaster
Recept med Rödbetor
Näringsvärden
Att koka rödbetor är ungefär som att koka potatis. Rödbetor kan kokas med skalen på, ca 25-50 minuter beroende på storlek. Känn med en provsticka. Därefter lossnar skalet lätt. Rödbetorna kan därefter läggas in eller användas i något recept.
Rödbetor är också väldigt goda ugnsstekta - precis som potatis. Ett tips är att blanda potatis rödbetor och andra rotfrukter, lök, svamp och grönsaker och ugnssteka dessa tillsammans.
Rödbetor innehåller kalcium, vitamin C, järn, magnesium, fosfor och mangan. Rödbetor hjälper till att avgifta levern, rena tarmarna och hjälpa njurarna.
Använd gärna termometer vid tillagningen för ett perfekt resultat.
Stoppa in en digital termometer med spetsens mitt i den största bitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för rödbetor:
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av rödbetor.
Energi: | 51 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 9.8 g |
Protein: | 1.2 g |
Fett: | 0.1 g |
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Köptips:
Ersätt med:
| Rotfrukter |
Ett recept på en riktig festmåltid! Helstekt kotlettrad fylld med pesto inlindad i skinka. Bilder steg för steg.
Att lägga in rödbetor själv är inte svårt. Man kokar rödbetorna och sedan gör man ett inläggningsspad. Mycket godare än köpta. Bilder steg för steg.
Recept på ugnsbakade rödbetor med chèvre, honung och pinjenötter. Mycket gott som förrätt eller tillbehör.
Recept på rödbetskornotto - mycket gott och en riktig färgklick på tallriken. Kan serveras både varm, ljummen och kall.
Rödbetstsatsiki är gott och passar till det mesta som en god kall sås. Perfekt på julbordet att äta till köttbullar och skinka.
Enkelt recept på ugnsstekta rotsaker och vitlök som blir jättegott. 40 minuter i ugnen. Gott till kött.