| Rotfrukter |

Rödbetor

rödbetor
Färska rödbetor i knippe.

pil Recept med Rödbetor

Att koka rödbetor är ungefär som att koka potatis. Rödbetor kan kokas med skalen på, ca 25-50 minuter beroende på storlek. Känn med en provsticka. Därefter lossnar skalet lätt. Rödbetorna kan därefter läggas in eller användas i något recept.

Rödbetor är också väldigt goda ugnsstekta - precis som potatis. Ett tips är att blanda potatis rödbetor och andra rotfrukter, lök, svamp och grönsaker och ugnssteka dessa tillsammans.

Rödbetor innehåller kalcium, vitamin C, järn, magnesium, fosfor och mangan. Rödbetor hjälper till att avgifta levern, rena tarmarna och hjälpa njurarna.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland grönsaker och rotfrukter.

Tummen upp GI tips:

Rödbetor har ganska högt GI precis som potatis.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Håller sig fler veckor i kylskåp.

Sedlar Pris:

ca 10 kr/kg.

Kundvagn Köptips:

Passa på att köpa färska rödbetor på sensommaren och hösten.

Byt ut Ersätt med:

Rödbetor är svåra att byta ut, ibland kan det passa med morötter eller andra rotfrukter istället.

Liknande ingredienser:


Kommentera ingrediensen rödbetor

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Steve Karlsson    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-12-03 19:13
Tack för bra tips, det låter verkligen jättegott!
   kommentar  Skrivet av  Steve Karlsson  2015-12-01 10:29
En av mina favorit saker att göra med rödbetor är att marinera kött, min favorit är lamm ben, och lägga rödbetor, potatis, morötter och fennel runt köttet. Sätter ugnen på 225 och har det inne en timma. Väldigt smaskens. Köttet marinerar jag I en krydd blandning jag steker I en het järnpanna. En handful fenugreek seeds, en handful av rosmarin och en handfull av oregano. Blanda det I olivolja och vitlök till en marinad over köttet. Rödbetorna blir jättegoda ungsbakade med köttet.
   kommentar  Skrivet av  Hidde  2011-09-11 15:34
Man kokar rödbetor med skalet på för att inte färgen skall "läcka".
 svar  Svar till  Göran Bergsten    kommentar  Skrivet av  Gun-Britt  2010-11-01 15:13
Jag tror att en hel del näring kommer dej tillgodo genom att man använder kokspadet som inläggningsvätska. Att de ska kokas med skalet på fyller nog någon nyttig funktion också.

När det gäller potatis så häller man ju ut de flesta nyttigheterna med kokvattnet.Att använda potatisvattnet till såsen är klokt.
   kommentar  Skrivet av  Göran Bergsten  2010-10-20 11:35
Jag bara undrar om rödbetor behåller
sitt näringsvärde efter kokning
och inläggning ?