| Rotfrukter |

Rödbetor

rödbetor
Färska rödbetor i knippe.

pil Recept med Rödbetor

Att koka rödbetor är ungefär som att koka potatis. Rödbetor kan kokas med skalen på, ca 25-50 minuter beroende på storlek. Känn med en provsticka. Därefter lossnar skalet lätt. Rödbetorna kan därefter läggas in eller användas i något recept.

Rödbetor är också väldigt goda ugnsstekta - precis som potatis. Ett tips är att blanda potatis rödbetor och andra rotfrukter, lök, svamp och grönsaker och ugnssteka dessa tillsammans.

Rödbetor innehåller kalcium, vitamin C, järn, magnesium, fosfor och mangan. Rödbetor hjälper till att avgifta levern, rena tarmarna och hjälpa njurarna.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland grönsaker och rotfrukter.

Tummen upp GI tips:

Rödbetor har ganska högt GI precis som potatis.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Håller sig fler veckor i kylskåp.

Sedlar Pris:

ca 10 kr/kg.

Kundvagn Köptips:

Passa på att köpa färska rödbetor på sensommaren och hösten.

Byt ut Ersätt med:

Rödbetor är svåra att byta ut, ibland kan det passa med morötter eller andra rotfrukter istället.