Rödbetskornotto
💬 0 kommentarerGott, enkelt och färgglatt. Passar bra att servera till kött eller fisk eller på buffébordet. Det tar en del tid att skära rödbetor och lök i tärningar men gott och färgglatt blir det!





Ingredienser:
- ca 5 st (400 g) rödbetor
- 2 st gula lökar
- 3 msk smör eller olja
- 3,5 dl matkorn
- 6 dl vatten
- 1,5 tsk salt


Gör så här:
-
Skala rödbetorna och skär i tärningar.
- ca 5 st (400 g) rödbetor
Rödbetor i tärningar. -
Skala löken och skär i små bitar.
- 2 st gula lökar
Lök i små bitar. -
Lägg en klick smör i en kastrull och sätt på värmen. Fräs rödbetstärningar och lökbitar några minuter.
- 3 msk smör eller olja
En klick smör. Rödbetor och lök. -
Häll på matkornen, vatten och salt. Rör om och låt koka upp.
Matkorn, vatten och salt tillsatt. -
Koka 15 minuter eller tills all vätska kokat in.
Höj värmen om du vill att vätskan ska koka bort fortare.
Det kokar. Rödbetskornotton klar. -
Rödbetskornotton kan serveras både varm, ljummen och kall.
Rödbetskornotton serveras.
Serveringstips:
Servera gärna med kött, fisk och grönsaker. Kan serveras både varm, ljummen och kall.
GI Tips:
Matkorn är 100% fullkorn men rödbetor har högt GI.
Tips för att undvika tillsatser:
Fritt från tillsatser.
Variationstips:
Ta grönsaksbuljong istället för salt.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig minst 5 dagar i kylskåp.
| Buffé | Fettsnålt | Tillbehör | Vegetariskt |