Rödbetskornotto

Gott, enkelt och färgglatt. Passar bra att servera till kött eller fisk eller på buffébordet. Det tar en del tid att skära rödbetor och lök i tärningar men gott och färgglatt blir det!
rödbetskornotto
Rödbetskornotto - en färgklick på tallriken! Mycket gott dessutom!
Timglas Tid: 45 minuter, varav 15 min koktid
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Skala rödbetorna och löken. Skär i små tärningar.
  2. Häll oljan i en kastrull och värm upp. Fräs rödbetor och lök några minuter.
  3. Häll på matkornen, vatten, buljong.
  4. Koka 15 minuter eller tills all vätska kokat in. Höj värmen om du vill att vätskan ska koka bort fortare.
rödbetskornotto steg 1-3
rödbetskornotto steg 4-6

servera Serveringstips:

Servera gärna med kött, fisk och grönsaker.

GI GI Tips:

Matkorn är 100% fullkorn men rödbetor har högt GI, så ät med måtta.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Fritt från tillsatser.

byt ut Variationstips:

Ta grönsaksbuljong istället för salt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dagar i kylskåp.

Se även dessa recept

| Buffé | Fettsnålt | Tillbehör | Vegetariskt |

Kommentarer till Rödbetskornotto

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info