Pilaffris

Ett recept på lite lyxigare ris utan att ta en massa extra tid. Pilaffris används bl.a. i paella.
pilaffris
På bilden visas pilaffris enligt receptet med tillsats av 0,5 g saffran, därav den gula färgen.
Tid: 10-30 min beroende på vilket ris man väljer
4 portioner

Ingredienser:

  • 2 msk finhackad gul lök
  • 4 msk olja (gärna olivolja)
  • 4 portioner ris (läs på risförpackningen)
  • vatten (läs på risförpackningen)
  • salt (läs på risförpackningen)
  • ev. 0,5 g (1 frp) saffran
Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

Hacka en liten gul eller röd lök fint.

Hetta upp olja/matfett i kastrullen och bryn lök och ris så det får lite färg.

Häll på vattnet och tillsätt salt.

Rör om och låt riset stå och koka under lock enligt anvisningarna på förpackningen.

Rör ev. i saffran när riset är klart.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest