Kassler- och rislåda

💬 110 kommentarer
Mycket god maträtt med kassler och ris till vardag eller fest som går att förbereda. Det blir många portioner som även passar bra till matlåda.
Ris och kassler i ugn
Kassler, purjolök, majonnäs, ost, chilisås och grädde blir gott tillsammans med ris i detta recept.
Timglas Tid: ca 50 min varav 20 minuters jobb
Portioner 6 port
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Koka riset. Förbered resten under tiden.

    • 6 portioner kokt ris enligt förpackningen
    kokt ris
    Kokt ris.
  2. Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken.

    kassler i tärningar
    Kassler i tärningar.
    strimlad purjolök
    Strimlad purjolök.
  3. Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke.

    grädde, majonnäs, chilisås blandat
    Grädde, majonnäs, chilisås blandat.
  4. Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner).

    kokt ris i ugnsform
    Kokt ris i ugnsform.
  5. Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om.

    ris, kassler, purjolök
    Ris, kassler, purjolök.
    ris, kassler, purjolök blandat
    Ris, kassler, purjolök blandat.
  6. Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över.

    blandningen av grädde, majonnäs och chilisås har hällts på
    Blandningen av grädde, majonnäs och chilisås har hällts på.
  7. Riv osten och fördela den jämnt ovanpå.

    Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när det svalnat.

    • ca 200 g riven ost
    riven ost strös på
    Riven ost strös på.
  8. Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.

    kassler- och rislådan i ugnen
    Kassler- och rislådan i ugnen.

servera Serveringstips:

Servera med en sallad eller kokt broccoli eller blomkål.

planera Planeringstips:

Den här rätten kan förberedas och stå i kylskåp 1-2 dagar före den gratineras i ugnen. Se instruktioner i receptbeskrivningen.

Se även dessa recept

| Lunch |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Sanja
Inga kryddor, salt... peppar?
✏️ Skrivet av Marina
Hade i tomat och paprika . ( Rester från kyl ) 👍
✏️ Skrivet av Ann-Christin
Varför inte bara skiva osten över i stället för att riva den?
✏️ Skrivet av Annie
Supergod maträtt till bjudning eller vardags med en god sallad som pricken över i’et.
✏️ Skrivet av Liselott
ÄLSKAR DEN, men ett tips är att steka på purjolöken lite lätt så den mjuknar!