Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.
Vad roligt att du tycker om receptet och tack för alla bra tips! 😊
️ Skrivet av Annelie
Himmelskt god, allas favorit men själv la jag till kuber av färsk ananas för vi älskar det, och det passar så bra till kassler o chili. Råkade blanda ost i sås tillsammans men slut resultatet blev jättegott. Tack för bra upplägg på receptet :) Hälsningar Annelie
webmaster
Svar till
Inga
️ Skrivet av Susanne
Du kan ta den grädde du vill. Jag brukar använda vispgrädde men vill man ha lägre fetthalt kan man välja annan grädde.
️ Skrivet av Inga
Det står grädde i receptet. Är det visp kaffe mellan som avses?
webmaster
Svar till
Björn
️ Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om receptet! Självklart kan man göra om det till de mängder man tycker passar. 😊
️ Skrivet av Björn
Underbart recept, hela familjen älskar det och barnen vill ha det ofta. Brukar ha lite mer ris, 1kg kassler och nästan dubbelt med såsen, blir KANON.
webmaster
Svar till
Ann
️ Skrivet av Susanne
Vad roligt att du tycker om receptet! Jag har fått det av min faster. 😊
️ Skrivet av Ann
Ett recept jag har ifrån slutet av 80-talet. Kul att det kommer tillbaka. En av mina favoriträtter som jag gjorde till fest och födelsedag och det uppskattades mycket. Mina syskon bad mig även göra denna rätt till deras födelsedagsfester. Suveränt gott och det är sällan det blev något över. Om det blev något var det lika gott. Hemligheten med rätten är tillräckligt med "röran" av grädde/chillisås/majonäs.
webmaster
Svar till
Jürgen
️ Skrivet av Susanne
Vad tråkigt men jag tror något gått fel för det ska inte alls bli torrt och tråkigt, snarare tvärtom.
️ Skrivet av Jürgen
Riktigt torrt och tråkigt, speciellt dagen efter. Inget jag kommer att laga på nytt.
️ Skrivet av Marita
Superbra recept. Detta gör jag ofta, men även andra av dina recept. 😃
webmaster
Svar till
Kristina
️ Skrivet av Susanne
Tack för dina fina ord! 😊 Hoppas du hittar något mer du vill prova!
️ Skrivet av Kristina
Jag återkommer alltid till det här receptet, en klar favorit i vardagen. Kan ibland variera med ingredienser och kryddor. TACK Susanne för ett så bra recept! Måste prova något mer du har här på sidan :)
️ Skrivet av Pia
Så himla gott! Tack snälla för ett sånt superbra recept. Gjorde den här rätten i samband med en bjudning och alla älskade maten! 😋❤️
webmaster
Svar till
Sanja
️ Skrivet av Susanne
Man kokar ju riset med salt och sedan är kasslern salt. Även majonnäs innehåller salt. Smak kommer också från chilisåsen. Peppar behövs inte.
️ Skrivet av Sanja
Inga kryddor, salt... peppar?
️ Skrivet av Marina
Hade i tomat och paprika . ( Rester från kyl ) 👍
webmaster
Svar till
Ann-Christin
️ Skrivet av Susanne
Man får göra som man vill men det blir lite olika resultat.
️ Skrivet av Ann-Christin
Varför inte bara skiva osten över i stället för att riva den?
️ Skrivet av Annie
Supergod maträtt till bjudning eller vardags med en god sallad som pricken över i’et.
️ Skrivet av Liselott
ÄLSKAR DEN, men ett tips är att steka på purjolöken lite lätt så den mjuknar!
️ Skrivet av Dragan
Riktig god kassler och rislåda och ruskigt enkel att göra.
Denna kommer jag att göra igen!
Tack!
️ Skrivet av Christoffer
En stor favorit som jag gjort många gånger. Jag brukar steka kasslern först, tycker det blir godare än att köra i den rå. Sjukt enkelt, sjukt gott!
️ Skrivet av Lennart
Jag har varit medlem i många år och du är fortfarande lika fantastisk !
️ Skrivet av Monica
Förutom att det är redan ett supergott recept som hela familjen tycker om, så blir den extra smarrig med ananas och paprika i.