| Lunch |

Kassler- och rislåda

Mycket god maträtt med kassler och ris till vardag eller fest som går att förbereda. Det blir många portioner som även passar bra till matlåda.
Ris och kassler i ugn
Kassler, purjolök, majonnäs, ost, chilisås och grädde blir gott tillsammans med ris i detta recept.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: ca 50 min varav 20 minuters jobb
Portioner 6 port
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Light as a Feather (nr 6894)

Gör så här:

  1. Koka riset. Förbered resten under tiden.

  2. Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken.

  3. Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke.

  4. Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner).

  5. Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om.

  6. Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över.

  7. Riv osten och fördela den jämnt ovanpå.

    Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när det svalnat.

  8. Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.

Beskrivande bilder

kokt ris
1. Kokt ris.
kassler i tärningar
2.1. Kassler i tärningar.
strimlad purjolök
2.2. Strimlad purjolök.
grädde, majonnäs, chilisås blandat
3. Grädde, majonnäs, chilisås blandat.
kokt ris i ugnsform
4. Kokt ris i ugnsform.
ris, kassler, purjolök
5.1. Ris, kassler, purjolök.
ris, kassler, purjolök blandat
5.2. Ris, kassler, purjolök blandat.
blandningen av grädde, majonnäs och chilisås har hällts på
6. Blandningen av grädde, majonnäs och chilisås har hällts på.
riven ost strös på
7. Riven ost strös på.
kassler- och rislådan i ugnen
8. Kassler- och rislådan i ugnen.

servera Serveringstips:

Servera med en sallad eller kokt broccoli eller blomkål.

planera Planeringstips:

Den här rätten kan förberedas och stå i kylskåp 1-2 dagar före den gratineras i ugnen. Se instruktioner i receptbeskrivningen.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Bertil  
Det är omöjligt att säga hur många Kcal en portion innehåller.
Använder man en mager ost, matlagningsgrädde, lättmajonäs o s v, blir det lägre kalori-innehåll.
Men jag skulle tro att en normalportion, på vispgrädde, gratängost, vanlig majonäs o dyl innehåller ca 600- 650 Kcal.
 svar  Svar till  Thereza    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tyvärr vet inte jag det då jag inte brukar räkna kalorier, men kanske kan någon annan räkna ut det?
   kommentar  Skrivet av  Thereza  
Hej
Nån som vet hur många kcal/100gr det är i denna middag?
 svar  Svar till  Gloria    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Det är inget jag provat men jag skulle tror att det går bra!
   kommentar  Skrivet av  Gloria  
Det är en jättegott recept, min familj tycker om mycket det. Jag har en fråga får man ersätta grädde för till exempel gott i maten (havre cream) som kallas nu planti creamy cooking.

Skriv och läs alla 94 kommentarer