Kassler- och rislåda

Mycket god maträtt med kassler och ris till vardag eller fest som går att förbereda. Det blir många portioner som även passar bra till matlåda.
Ris och kassler i ugn
Kassler, purjolök, majonnäs, ost, chilisås och grädde blir gott tillsammans med ris i detta recept.
Timglas Tid: ca 50 min varav 20 minuters jobb
Portioner 6 port
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Koka riset. Förbered resten under tiden.

    • 6 portioner kokt ris enligt förpackningen
    kokt ris
    Kokt ris.
  2. Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken.

    kassler i tärningar
    Kassler i tärningar.
    strimlad purjolök
    Strimlad purjolök.
  3. Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke.

    grädde, majonnäs, chilisås blandat
    Grädde, majonnäs, chilisås blandat.
  4. Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner).

    kokt ris i ugnsform
    Kokt ris i ugnsform.
  5. Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om.

    ris, kassler, purjolök
    Ris, kassler, purjolök.
    ris, kassler, purjolök blandat
    Ris, kassler, purjolök blandat.
  6. Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över.

    blandningen av grädde, majonnäs och chilisås har hällts på
    Blandningen av grädde, majonnäs och chilisås har hällts på.
  7. Riv osten och fördela den jämnt ovanpå.

    Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när det svalnat.

    • ca 200 g riven ost
    riven ost strös på
    Riven ost strös på.
  8. Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.

    kassler- och rislådan i ugnen
    Kassler- och rislådan i ugnen.

servera Serveringstips:

Servera med en sallad eller kokt broccoli eller blomkål.

planera Planeringstips:

Den här rätten kan förberedas och stå i kylskåp 1-2 dagar före den gratineras i ugnen. Se instruktioner i receptbeskrivningen.

Kommentarer till Kassler- och rislåda

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Johanna
Jag har gjort denna så många ggr då den e barnens favorit. Dock inte lika god med kyckling. Blir väldigt smaklös mor med kassler
penna Skrivet av Mona
Blev lite smaklös. Ökade mängden chilisås och chilipasta så blev den godare
penna Skrivet av Nisse
Ser sååå gott ut !
Måste prova.
Tack !
penna Skrivet av Johan
Äntligen någon som förstår hur man skriver ett recept..
Toppenbra pedagogik
penna Skrivet av Anna
funkar denna med kycklingbitar också tro?
penna Skrivet av Annison
Gå in på www.kostbevakningen.se och lägg in HELA rätten och tryck på beräkna. Då får du fram vad rätten innehåller i kolhydrater, energi, fett mm.
En superbra sida när man vill veta vad en enstaka rätt innehåller eller en hel middag.
penna Skrivet av Fia
Nån som har räknat om denna till Points?
(Viktväktarna)
penna Skrivet av Bertil
Det är omöjligt att säga hur många Kcal en portion innehåller.
Använder man en mager ost, matlagningsgrädde, lättmajonäs o s v, blir det lägre kalori-innehåll.
Men jag skulle tro att en normalportion, på vispgrädde, gratängost, vanlig majonäs o dyl innehåller ca 600- 650 Kcal.
besökare Svar till Thereza penna Skrivet av Susanne
Tyvärr vet inte jag det då jag inte brukar räkna kalorier, men kanske kan någon annan räkna ut det?
penna Skrivet av Thereza
Hej
Nån som vet hur många kcal/100gr det är i denna middag?

Läs alla 101 kommentarer

Se även dessa recept

| Lunch |