Kassler- och rislåda




Ingredienser:
- 6 portioner kokt ris enligt förpackningen
- 0,5 kg kassler
- 1 st purjolök
- 3 dl grädde
- 1 dl majonnäs
- 0,5 dl chilisås
- ca 200 g riven ost

Utrustning:
- 1 st ugnsform ca 22x35 cm
- mandelkvarn eller rivjärn att riva ost med
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Koka riset. Förbered resten under tiden.
- 6 portioner kokt ris enligt förpackningen
Kokt ris. -
Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken.
Kassler i tärningar. Strimlad purjolök. -
Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke.
Grädde, majonnäs, chilisås blandat. -
Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner).
Kokt ris i ugnsform. -
Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om.
Ris, kassler, purjolök. Ris, kassler, purjolök blandat. -
Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över.
Blandningen av grädde, majonnäs och chilisås har hällts på. -
Riv osten och fördela den jämnt ovanpå.
Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när det svalnat.
- ca 200 g riven ost
Riven ost strös på. -
Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.
Kassler- och rislådan i ugnen.
Serveringstips:
Servera med en sallad eller kokt broccoli eller blomkål.
Planeringstips:
Den här rätten kan förberedas och stå i kylskåp 1-2 dagar före den gratineras i ugnen. Se instruktioner i receptbeskrivningen.
| Lunch |
Denna kommer jag att göra igen!
Tack!