
Hälsningar från Tant Eva i Skåneland
Utrustning:
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt vatten, salt och ev. peppar.
Vispa ihop med en handvisp eller gaffel. Det ska bara vispas lätt.
Tillsätt om du vill någon av fyllningarna och blanda i äggsmeten.
Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. När smöret slutat bubbla är stekpannan lagom varm.
Häll äggsmeten i stekpannan.
Grädda omeletten genom att steka den på medelvärme eller något lägre (den ska inte bli bränd). Skaka pannan någon gång då och då så den lösa äggsmeten rinner ner. När kanten på omeletten börjar se klar ut kan man lyfta lite på den med en stekspade så att lös äggsmet i mitten rinner ner.
När äggsmeten stelnat är omeletten klar (det brukar ta ca 5-10 minuter).
Vik den dubbelt och lägg den på en tallrik och servera!
Tips & tricks:
GI Tips:
LCHF Tips:
| Billigt | GI | Kvällsmat | Laktosfritt | LCHF | Snabbt & Lätt | Vegetariskt |