Rökt skinka
 
                
                     Recept med Rökt skinka
                     Näringsvärden
            
Använd rökt skinka på pizza och för att piffa till olika rätter. Gott även som kallskuret i förrätter eller som pålägg på en smörgås.
Rökt skinka är ofta köttbitar av olika storlekar som fogats samman med hjälp av olika tillsatser.
Många skinkor innehåller fosfater (E450-E452), antioxidationsmedel, modifierad stärkelse, jästextrakt, socker och rökarom.
Natriumnitrit E250 används för att konservera köttet.
Ekologiska skinkor har mindre tillsatser.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av rökt skinka.
| Energi: | 105 kcal | 
|---|---|
| Kolhydrater: | 0.9 g (varav sockerarter: 0.4 g) | 
| Protein: | 19 g | 
| Fett: | 2.7 g (varav mättat fett: 0.9 g) | 
| Fibrer: | 1 g | 
Tips och info
Engelskt namn:
Smoked hamFinns i affären:
Rökt skinka finns bland övrig smörgåsmat.Hållbarhet och förvaring:
Hållbarhet se förpackningen.Ersätt med:
Kassler, lufttorkad skinka. 
							
 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						