Rökt skinka

rökt skinka
Rökta skinkskivor.

Använd rökt skinka på pizza och för att piffa till olika rätter. Gott även som kallskuret i förrätter eller som pålägg på en smörgås.

Rökt skinka är ofta köttbitar av olika storlekar som fogats samman med hjälp av olika tillsatser.

Många skinkor innehåller fosfater (E450-E452), antioxidationsmedel, modifierad stärkelse, jästextrakt, socker och rökarom.

Natriumnitrit E250 används för att konservera köttet.

Ekologiska skinkor har mindre tillsatser.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av rökt skinka.

Energi: 105 kcal
Kolhydrater: 0.9 g (varav sockerarter: 0.4 g)
Protein: 19 g
Fett: 2.7 g (varav mättat fett: 0.9 g)
Fibrer: 1 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Smoked ham

Hitta Finns i affären:

Rökt skinka finns bland övrig smörgåsmat.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen.

Byt ut Ersätt med:

Kassler, lufttorkad skinka.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Text och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest