Rökt skinka

rökt skinka
Rökta skinkskivor.

Använd rökt skinka på pizza och för att piffa till olika rätter. Gott även som kallskuret i förrätter eller som pålägg på en smörgås.

Rökt skinka är ofta köttbitar av olika storlekar som fogats samman med hjälp av olika tillsatser.

Många skinkor innehåller fosfater (E450-E452), antioxidationsmedel, modifierad stärkelse, jästextrakt, socker och rökarom.

Natriumnitrit E250 används för att konservera köttet.

Ekologiska skinkor har mindre tillsatser.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av rökt skinka.

Energi: 105 kcal
Kolhydrater: 0.9 g (varav sockerarter: 0.4 g)
Protein: 19 g
Fett: 2.7 g (varav mättat fett: 0.9 g)
Fibrer: 1 g

Tips och info

Engelskt namn:

Smoked ham

Finns i affären:

Rökt skinka finns bland övrig smörgåsmat.

Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen.

Ersätt med:

Kassler, lufttorkad skinka.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest