Bra recept att göra många portioner av och även använda till matlådor. Kräver ingen stor arbetsinsats men lite planering. Perfekt recept om man har julskinka eller helgskinka över.
Skölj under tiden purjolöken och skiva den och skär sedan varje skiva på mitten. Strimla skinkan.
Om man vill kan man sedan steka purjolöken tillsammans med skinkan några minuter i en stekpanna med en klick smör, då får man godare lök- och skinksmak men det är inte nödvändigt och kan hoppas över för att spara tid.
Servera med kokta grönsaker, t.ex. blomkål, broccoli och morötter eller en grönsallad.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Wirre
Jag gör Finsk Makaronilåda (Makaroonilaatikko) efter min Finska
mammas recept !
Obs, inga snabb makaroner !
Koka makaronerna endast halva tiden !
INGEN lök … aldrig !
I Finsk Makaronilåda är det köttfärs
istället för skinka !
Lite extra av svartpeppar !
Annars så är receptet ganska lika.
Men efter tillagning lägger jag allt i frysen i mindre portions lådor, sparar en i kylen som jag senare eller dagen efter steker i stekpanna för Makaronilåda är 100 ggr godare stekt än att bara värma i micro !
Se om siinä !!
️ Skrivet av Anna-Gun
Bra recept. Rensade kylen på falukorv, rökt sidfläsk o kassler. Använde gul lök o vitlök. Vi gillar lite kryddstarkt så jag kryddade med svartpeppar, timjan, basilika o en aning chileflakes. Använde mozzarella, parmesan o gratängost. Krämigt o jättegott.
️ Skrivet av Erik
Myket bra recept. Jag är ingen bot.
️ Skrivet av Amanda
Jag lagar alltid efter detta recept, blir alltid jättegott! Brukar dock ha vanlig gul lök istället för purjolök då vi föredrar det. Ett enkelt och bra recept som går att variera massor med olika sorters kött (vi gjorde på korv senast istället för skinka) och tillbehör!
️ Skrivet av Micke
Enkelt och bra recept, smakar jättegott, tillsatte rökt amerikansk bacon + lite Tigersås, gör en dubbel sats nu.