Pastagratäng

Enkelt recept på pasta och köttfärssås i gratängform. Mycket god kryddning.
pastagratäng
Tid: 35 minuter varav 10 min i ugnen
4 portioner

Ingredienser:

Ugn:

  • 250 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Tillaga pastagratäng så här:

  1. Smörj en ugnsform med smör. Tips: Använd slickepott så går det snabbt och enkelt.

    smörj med smör
    Smörj med smör.
  2. Koka pastan enligt instruktion på förpackningen. När pastan är klar, häll av vattnet.

    koka pasta
    Koka pasta.
  3. Hacka löken. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek löken några minuter. Tillsätt köttfärsen och låt steka tillsammans tills löken är genomstekt och köttfärsen fått lite färg. Under tiden du steker - finfördela färsen med stekspaden.

    stek löken
    Stek löken.
    tillsätt färsen
    Tillsätt färsen.
    stekt lök och köttfärs
    Stekt lök och köttfärs.
  4. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Rör om.

    tillsätt krossade tomater och tomatpuré
    Tillsätt krossade tomater och tomatpuré.
    rör om
    Rör om.
  5. Tillsätt basilika, timjan, oregano, chilipulver och salt. Låt småkoka i ca 10 minuter.

    Smaka av med salt, svartpeppar och de andra kryddorna.

    tillsätt kryddor
    Tillsätt kryddor.
    köttfärsröran småkokar
    Köttfärsröran småkokar.
  6. Lägg pastan i den smorda ugnsformen. Fördela köttfärsröran ovanpå.

    pasta i ugnsformen
    Pasta i ugnsformen.
    köttfärsröran fördelad över pastan
    Köttfärsröran fördelad över pastan.
  7. Riv osten om du inte köpt färdigriven. Strö över ost och skiva tomaterna och lägg dem ovanpå osten.

    riven ost
    Riven ost.
    fördela riven ost ovanpå köttfärsen
    Fördela riven ost ovanpå köttfärsen.
    lägg på tomatskivor
    Lägg på tomatskivor.
  8. Gratinera mitt i ugnen i 250°C i ca 10 minuter.

    gratinera i ugnen
    Gratinera i ugnen.
    färdig pastagratäng
    Färdig pastagratäng.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med kokta grönsaker eller sallad.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig i kylen minst 5 dygn. Går även att frysa.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Izza
Jag gillar att utmana mig själv i köket och byta ut kött och kyckling mot vego-alternativ, testade att byta ut köttfärs mot samma mängd quornfärs och det blev kanon!
Skrivet av Helena kraft
Jättegott 😋
Skrivet av tim
måste man ha ost eller för jag är vegan
Skrivet av Gäst
riktigt lätt att laga, och jätte god
Skrivet av Robin forssander
jättegott lyckat recept. detta är ett exempel på hur enkel matlagning är och hur enkelt det är!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest