| Billigt | Italienskt | Lunch |

Pastagratäng

Enkelt recept på pasta och köttfärssås i gratängform. Mycket god kryddning.
pastagratäng
God pastagratäng. Ett recept med köttfärs, pasta, ost och tomat samt kryddor.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 35 minuter varav 10 min i ugnen
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Vintips:

Cerro Malbec (nr 6768)

Gör så här:

  1. Smörj en ugnsform med smör. Tips: Använd slickepott så går det snabbt och enkelt.

  2. Koka pastan enligt instruktion på förpackningen. När pastan är klar, häll av vattnet.

  3. Hacka löken. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek löken några minuter. Tillsätt köttfärsen och låt steka tillsammans tills löken är genomstekt och köttfärsen fått lite färg. Under tiden du steker - finfördela färsen med stekspaden.

  4. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Rör om.

  5. Tillsätt basilika, timjan, oregano, chilipulver och salt. Låt småkoka i ca 10 minuter.

    Smaka av med salt, svartpeppar och de andra kryddorna.

  6. Lägg pastan i den smorda ugnsformen. Fördela köttfärsröran ovanpå.

  7. Riv osten om du inte köpt färdigriven. Strö över ost och skiva tomaterna och lägg dem ovanpå osten.

  8. Gratinera mitt i ugnen i 250°C i ca 10 minuter.

Beskrivande bilder

smörj med smör
1. Smörj med smör.
koka pasta
2. Koka pasta.
stek löken
3.1. Stek löken.
tillsätt färsen
3.2. Tillsätt färsen.
stekt lök och köttfärs
3.3. Stekt lök och köttfärs.
tillsätt krossade tomater och tomatpuré
4.1. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré.
rör om
4.2. Rör om.
tillsätt kryddor
5.1. Tillsätt kryddor.
köttfärsröran småkokar
5.2. Köttfärsröran småkokar.
pasta i ugnsformen
6.1. Pasta i ugnsformen.
köttfärsröran fördelad över pastan
6.2. Köttfärsröran fördelad över pastan.
riven ost
7.1. Riven ost.
fördela riven ost ovanpå köttfärsen
7.2. Fördela riven ost ovanpå köttfärsen.
lägg på tomatskivor
7.3. Lägg på tomatskivor.
gratinera i ugnen
8.1. Gratinera i ugnen.
färdig pastagratäng
8.2. Färdig pastagratäng.

servera Serveringstips:

Servera med kokta grönsaker eller sallad.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig i kylen minst 5 dygn. Går även att frysa.