Pastagratäng
Ingredienser:
- 4 portioner pasta
- 1 st gul lök
- smör att steka i
- 500 g nötfärs
- eller blandfärs
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk basilika
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- grovmalen svartpeppar
- 2 dl (75 g) riven ost
- 2 st tomater
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Tillaga pastagratäng så här:
-
Smörj en ugnsform med smör. Tips: Använd slickepott så går det snabbt och enkelt.
-
Koka pastan enligt instruktion på förpackningen. När pastan är klar, häll av vattnet.
- 4 portioner pasta
-
Hacka löken. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek löken några minuter. Tillsätt köttfärsen och låt steka tillsammans tills löken är genomstekt och köttfärsen fått lite färg. Under tiden du steker - finfördela färsen med stekspaden.
-
Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Rör om.
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
-
Tillsätt basilika, timjan, oregano, chilipulver och salt. Låt småkoka i ca 10 minuter.
Smaka av med salt, svartpeppar och de andra kryddorna.
- 1 tsk basilika
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- grovmalen svartpeppar
-
Lägg pastan i den smorda ugnsformen. Fördela köttfärsröran ovanpå.
-
Riv osten om du inte köpt färdigriven. Strö över ost och skiva tomaterna och lägg dem ovanpå osten.
-
Gratinera mitt i ugnen i 250°C i ca 10 minuter.
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Billigt | Italienskt | Lunch |