Pastagratäng
Enkelt recept på pasta och köttfärssås i gratängform. Mycket god kryddning.

Tid: 35 minuter varav 10 min i ugnen
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- 4 portioner pasta
- 1 st gul lök
- smör att steka i
- 500 g nötfärs
- eller blandfärs
- 400 g krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk basilika
- 1 tsk timjan
- 1 tsk oregano
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- grovmalen svartpeppar
- 2 dl (75 g) riven ost
- 2 st tomater
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera med kokta grönsaker eller sallad.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig i kylen minst 5 dygn. Går även att frysa.
️ Skrivet av
Jag gillar att utmana mig själv i köket och byta ut kött och kyckling mot vego-alternativ, testade att byta ut köttfärs mot samma mängd quornfärs och det blev kanon!
️ Skrivet av
Jättegott 😋
️ Skrivet av
måste man ha ost eller för jag är vegan
️ Skrivet av
riktigt lätt att laga, och jätte god
️ Skrivet av
jättegott lyckat recept. detta är ett exempel på hur enkel matlagning är och hur enkelt det är!