Grekiska färsspett med tzatziki

Goda grekiska spett med kryddad köttfärs som serveras med tzatziki. Ett recept som rekommenderas varmt!
Köttfärsspett med tzatziki
Köttfärsspetten är här serverade med couscous, grönsallad och tzatziki. Prova detta recept!
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Färsspett:

Stekning:

Tzatziki:

glutenfritt Glutenfritt - Servera med glutenfritt tillbehör t.ex. kokt ris istället för couscous och bulgur som innehåller gluten.

Gör så här:

Börja med tzatzikin. Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Blanda yoghurt, gurka, pressad vitlök, salt, peppar och vinäger. Smaka av och tillsätt ev. mer av de ingredienser du vill ha mer smak av. Ställ sedan in tzatzikin i kylskåpet i väntan på att färsspetten blir klara.

Gör spetten. Blanda alla kryddor och tillsätt sedan köttfärsen och rör om med en sked så att kryddorna fördelar sig i färsen. Dela färsen i 4 delar och forma varje del till en avlång rulle och tryck genom ett träspett. Värm oljan i pannan och stek spetten ca 6-8 min per sida.

Servera spetten med fullkornscouscous eller bulgur, tzatziki och en sallad.

Köttfärsspetten innan de stekts
Forma köttfärsen till avlånga rullar och tryck i genom ett träspett.

byt ut Variationstips:

Man kan även steka köttfärsen utan att använda träspett.

Kommentarer till Grekiska färsspett med tzatziki

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Danne
Det är ju visserligen dyrare men jag tycker det är lite konstigt att ingen nämner lammfärs som färs alternativ...
Ännu mer medelhavs feeling...
besökare Svar till Lina penna Skrivet av Susanne
Vad bra att det blev gott! :)
penna Skrivet av Lina
Receptet är helt perfekt men det fattas ost att blanda det men köttfärs , men jag har provade det här spät och det blev jätte gott.
besökare Svar till Björn penna Skrivet av Susanne

:-)

Tack för att du påpekade det, har nu rättat till stavfelet! :)

Hälsa tillbaka & ha det bra!

penna Skrivet av Björn
Hej!

Mycket god maträtt men döm om min förvåning när det mesta smakade kokos!!

Jag trodde att det var det grekiska ordet för kokos som du hade skrivit under bilden (coucous).

När jag senare prövade med couscous så blev detta en höjdare.

Lena hälsar såklart! ;)

MVH Björn (ordpolisen)
besökare Svar till Liselotte penna Skrivet av Susanne

Tack, vad bra att du skrev, då vet vi att det fungerar! 

Jo jag håller med om förrätterna, det ska bli fler sådana! :)

besökare Svar till susnet penna Skrivet av Liselotte
Tack för svaret Susanne! I helgen lagade vi 12 spett i varmluftsugn på 2 plåtar samtidigt i 200 grader. Jag tror att vi hade inne dem i 22 minuter och de blev väldigt well done.
Jag tycker recepten.se är en väldigt bra sida, skulle dock vilja ha lite fler recept på förrätter! Mvh
penna Skrivet av Ragnar
Grekiskt??? Den här maträtten är lika grekisk som att sten sture hade varit kosovoalban. Maträtten tillhör Bulgarien/Turkiet, likaså det ni kallar för tzatsiki, som ursprungligen kallas för djadzik.
besökare Svar till Liselotte penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat själv men jag tror att 200°C i ca 20 min blir bra.
penna Skrivet av Liselotte
Hur lång tid och vilken temperatur behövs om man vill tillaga spetten i ugn istället för att steka i stekpanna?

Läs alla 36 kommentarer

Se även dessa recept

| GI Recept | Kvällsmat | Lunch | Sommarmat |