Grekiska färsspett med tzatziki
Ingredienser:
Färsspett:
- 400 g nötfärs
- eller blandfärs
- 1,5 tsk chilipeppar
- 2 klyftor vitlök
- eller vitlökspulver
- 3 tsk persillade
- ev. några droppar citronarom
- eller 1 tsk rivet skal av citron
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk salt
Stekning:
- 1 msk olivolja
Tzatziki:
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 st medelstor gurka
- 2-3 klyftor vitlök
- 0,5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk vitvinsvinäger
Börja med tzatzikin. Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Blanda yoghurt, gurka, pressad vitlök, salt, peppar och vinäger. Smaka av och tillsätt ev. mer av de ingredienser du vill ha mer smak av. Ställ sedan in tzatzikin i kylskåpet i väntan på att färsspetten blir klara.
Gör spetten. Blanda alla kryddor och tillsätt sedan köttfärsen och rör om med en sked så att kryddorna fördelar sig i färsen. Dela färsen i 4 delar och forma varje del till en avlång rulle och tryck genom ett träspett. Värm oljan i pannan och stek spetten ca 6-8 min per sida.
Servera spetten med fullkornscouscous eller bulgur, tzatziki och en sallad.
Näringsvärden
Matlåda
Variationstips
Ännu mer medelhavs feeling...
webmaster
webmaster
:-)
Tack för att du påpekade det, har nu rättat till stavfelet! :)
Hälsa tillbaka & ha det bra!
Mycket god maträtt men döm om min förvåning när det mesta smakade kokos!!
Jag trodde att det var det grekiska ordet för kokos som du hade skrivit under bilden (coucous).
När jag senare prövade med couscous så blev detta en höjdare.
Lena hälsar såklart! ;)
MVH Björn (ordpolisen)
webmaster
Tack, vad bra att du skrev, då vet vi att det fungerar!
Jo jag håller med om förrätterna, det ska bli fler sådana! :)
Jag tycker recepten.se är en väldigt bra sida, skulle dock vilja ha lite fler recept på förrätter! Mvh
webmaster
webmaster
Vart kan man köpa "pinnarna" ? :)
webmaster
Tzatziki
Hamburgare
Tacorulle
Piroger
Tacopaj
Pannbiff med löksås
Morotsbiffar
Köttfärspaj