Recepten.se – Recept> GI> Grekiska färsspett med tzatziki

Grekiska färsspett med tzatziki

Goda grekiska spett med kryddad köttfärs som serveras med tzatziki. Ett recept som rekommenderas varmt!
Köttfärsspett med tzatziki
Köttfärsspetten är här serverade med couscous, grönsallad och tzatziki. Prova detta recept!
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: 30 minuter
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Färsspett:

Stekning:

Tzatziki:

Glutenfritt - Servera med glutenfritt tillbehör t.ex. kokt ris istället för couscous och bulgur som innehåller gluten.

Gör så här:

Börja med tzatzikin. Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Blanda yoghurt, gurka, pressad vitlök, salt, peppar och vinäger. Smaka av och tillsätt ev. mer av de ingredienser du vill ha mer smak av. Ställ sedan in tzatzikin i kylskåpet i väntan på att färsspetten blir klara.

Gör spetten. Blanda alla kryddor och tillsätt sedan köttfärsen och rör om med en sked så att kryddorna fördelar sig i färsen. Dela färsen i 4 delar och forma varje del till en avlång rulle och tryck genom ett träspett. Värm oljan i pannan och stek spetten ca 6-8 min per sida.

Servera spetten med fullkornscouscous eller bulgur, tzatziki och en sallad.

Köttfärsspetten innan de stekts
Forma köttfärsen till avlånga rullar och tryck i genom ett träspett.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (295 g): 304 kcal, 8 g kolhydrater, 19 g fett, 25 g protein, 2 g fibrer

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Variationstips

Man kan även steka köttfärsen utan att använda träspett.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Karl-Johan Gollnik
Mums
Skrivet av Jaggen T
Extremt gott! Du har gjort världen lite bättre med detta :)
Skrivet av Madeleine
Hej! Om man inte har vinäger hemma, kan man byta det mot något annat?
Skrivet av Danne
Det är ju visserligen dyrare men jag tycker det är lite konstigt att ingen nämner lammfärs som färs alternativ...
Ännu mer medelhavs feeling...
Svar till Lina Skrivet av Susanne
Vad bra att det blev gott! :)

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl