Glutenfritt - Servera med glutenfritt tillbehör t.ex. kokt ris istället för couscous och bulgur som innehåller gluten.
Gör så här:
Börja med tzatzikin. Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Blanda yoghurt, gurka, pressad vitlök, salt, peppar och vinäger. Smaka av och tillsätt ev. mer av de ingredienser du vill ha mer smak av.
Ställ sedan in tzatzikin i kylskåpet i väntan på att färsspetten blir klara.
Gör spetten. Blanda alla kryddor och tillsätt sedan köttfärsen och rör om med en sked så att kryddorna fördelar sig i färsen. Dela färsen i 4 delar och forma varje del till en avlång rulle och tryck genom ett träspett. Värm oljan i pannan och stek spetten ca 6-8 min per sida.
Servera spetten med fullkornscouscous eller bulgur, tzatziki och en sallad.
Forma köttfärsen till avlånga rullar och tryck i genom ett träspett.