| Smaksättning |

Vitvinsvinäger

Vitvinsvinäger
Vitvinsvinäger.

pil Recept med Vitvinsvinäger

Vinäger görs på vin eller cider, smakar surt koncentrerat och används i ganska små mängder i matlagning, som dressing i sallad, såser m.m. Man kan också blanda det med vatten och dricka.

Vinäger uppstår då etanol i vin, cider eller öl oxiderar. Vin blir till vinäger på 2-4 veckor.

Det finns många sorters vinäger t.ex. äppelcidervinäger, balsamvinäger och risvinäger.

Innehållsinformation

gul flagga Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

Välj ekologisk för att slippa tillsatser. Läs på flaskan.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

white wine vinegar

Hitta Finns i affären:

Bland olja och vinäger.

Tummen upp GI tips:

Vinäger sänker GI eftersom det är surt och är därför bra att använda i matlagningen.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Öppnad flaska förvaras i kylskåp och håller sig flera år.

Sedlar Pris:

ca 20 kr för 300 ml, jämförpris ca 67 kr/liter

Byt ut Ersätt med:

Andra sorters vinäger t.ex. äppelcidervinäger eller balsamvinäger.

Kommentarer

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Susanne 2016-06-23 12:15
Du får läsa om hur vinäger tillverkas. Det är kemi. Ett exempel är om man kokar alkohol så försvinner alkoholen.
penna Skrivet av Hamodi 2016-06-22 14:45
Hur kan det inte finnas alkohol om det är gjort av alkohol?
person Svar till Susanne penna Skrivet av Susanne 2013-05-21 15:25
Nej, det är ingen alkohol i vinäger.

Läs alla 4 kommentarer

Liknande ingredienser


aioli med lime och mynta

Aioli med lime och mynta

Enkelt recept på en god aioli smaksatt med lime och mynta. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 25 minuter
béarnaisesås

Béarnaisesås

Recept på äkta béarnaisesås, fantastiskt god, som du gör själv. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 15 minuter
Salladsdressing

Enkel salladsdressing

Blanda oljan och salladskryddan. Häll över salladen och rör om. Ett recept på snabb och enkel salladsdressing.

klocka Tid: 5 minuter
Fläskfilé i chutneysås

Fläskfilé i chutneysås

God festmat med fläskfilé i sås med purjolök och mango chutney. Enkelt recept med bilder steg för steg.

klocka Tid: 25 minuter
kall béarnaisesås

Kall béarnaisesås

Recept på kall béarnaisesås. Enkel kall sås med béarnaisesmak som du gör på 5 minuter.

klocka Tid: 5 minuter + gärna minst 1 timme i kylen
kebabrulle

Kebabrulle

Kebabkryddad lövbiff, vitkål och vitlökssås i tunnbröd blir en god kebabrulle. Enkelt, gott. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 35 min
Kinesisk gryta

Kinesisk gryta

En god kinesisk gryta med smak av ingefära och kardemumma. Enkelt recept med bilder steg för steg!

klocka Tid: 25 minuter
Lingonsill

Lingonsill

Enkelt och gott recept på lingonsill - inlagd sill med lingon som endast tar 15 minuter att göra.

klocka Tid: 15 minuters jobb + 1-2 dygn i kylen
majonnäs

Majonnäs

Recept på majonnäs, fri från tillsatser. Superenkel utan några överblivna äggvitor. Klar på 5 min. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 5 minuter
marinerad fläskfilé med citron

Marinerad fläskfilé med citron

Recept på mycket god marinerad fläskfilé med citron. Serveras kall. Går att förbereda! Bilder steg för steg!

klocka Tid: en timme
pizzasallad

Pizzasallad

Pizzasalladsrecept som ger lika god pizzasallad som på pizzeria. Pizzasallad är dessutom både gott och nyttigt!

klocka Tid: 20 minuter + ½ dygn i kylskåp
silltårta

Silltårta

Supergod silltårta med matjesill - en matjesilltårta. Lätt att göra. Perfekt till påsk, midsommar eller annat tillfälle!

klocka Tid: 40 minuter + tid i kylen
Sötsur sås

Sötsur sås

Supergod sötsur sås. Passar t.ex. till wok eller friterat. Enkelt recept.

klocka Tid: 10 min
Sötsura kotletter

Sötsura kotletter

Recept på fläskkotletter i sötsur sås kryddad med chili. Gott och enkelt. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 25 minuter