Sötsur sås

God sötsur sås som passar till wokat kött och grönsaker eller friterat.
Sötsur sås
Tid: 10 min
4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt - Välj majsstärkelse (ej idealmjöl).
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Blanda ananasjuice, majsstärkelse, soja, ketchup, vinäger och honung i en kastrull.

    blanda ingredienserna
    Blanda ingredienserna.
  2. Låt koka upp under omrörning. Koka en minut.

    koka upp såsen
    Koka upp såsen.
  3. Servera varm den sötsura såsen, ljummen eller kall till t.ex. wokat kött eller friterat.

    färdig sötsur sås
    Färdig sötsur sås.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (70 g): 69 kalorier, 16 g kolhydrater, 0 g fett, 1 g protein

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven sås i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av christopher
Byt ut soyan mot 2 tsk Oyster Sauce, blanda i ananasen fån burken mot slutet, en burk skivade vattenkastanjer samt en burk bambuskott. Bäst sås får du med Del Monte ananas in own sauce
Svar till Q. Skrivet av Susanne
Den håller sig som andra såser, minst 5 dygn i kylskåp men troligtvis ännu längre.
Skrivet av Q.
Hejsan! Fint recept, enkelt nog for att att man ska vaga testa...Men undrar hur lange sasen haller?
Skrivet av Susanne
Svar till kökslärling: Först vill jag bara verkligen beklaga din förlust! Färgen på såsen är lite rödbrun. Den bruna färgen kommer av sojan så exakt vad färgen blir beror lite på vilken soja du använder. Olika sorter kan ha lite olika brun nyans. Tyvärr är bilden väldigt dålig, jag vet, den är tagen med min första digitalkamera i dåligt ljus innan jag kunde något om fotografering. Alla kan anmäla inlägg innan jag godkänt eller tagit bort dem och jag vet inte varför någon anmälde ditt förra inlägg. Jag har nu godkänt det iaf. Lycka till med matlagningen!
Skrivet av kökslärling
Hej jag är en kille på 22 år som precis har flyttat hemmifrån då mina föräldrar dog i en bilolycka för 3 månader sedan och nu måste ag laga at själv! Det inlägget jag skickade igår kväll var inte menat som något elakt jag trodde bara att jag hade gjort fel eftersom min sås inte blev röd som jag trodde att den skulle bli! //

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest