| Varma såser |

Sötsur sås

God sötsur sås som passar till wokat kött och grönsaker eller friterat.
Sötsur sås
Sötsur sås
Timglas Tid: 10 min
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt - Välj majsstärkelse (ej idealmjöl).

Gör så här:

  1. Blanda ananasjuice, majsstärkelse, soja, ketchup, vinäger och honung i en kastrull.

    blanda ingredienserna
    Blanda ingredienserna.
  2. Låt koka upp under omrörning. Koka en minut.

    koka upp såsen
    Koka upp såsen.
  3. Servera varm den sötsura såsen, ljummen eller kall till t.ex. wokat kött eller friterat.

    färdig sötsur sås
    Färdig sötsur sås.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven sås i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer till Sötsur sås

Skriv en kommentar

penna Skrivet av christopher
Byt ut soyan mot 2 tsk Oyster Sauce, blanda i ananasen fån burken mot slutet, en burk skivade vattenkastanjer samt en burk bambuskott. Bäst sås får du med Del Monte ananas in own sauce
person Svar till Q. penna Skrivet av Susanne
Den håller sig som andra såser, minst 5 dygn i kylskåp men troligtvis ännu längre.
penna Skrivet av Q.
Hejsan! Fint recept, enkelt nog for att att man ska vaga testa...Men undrar hur lange sasen haller?

Läs alla 12 kommentarer