Gräddsås

💬 37 kommentarer
Enkelt recept på en mycket god gräddsås som passar bra att servera till kött.
Gräddsås
En god gräddsås.
Timglas Tid: 10 min
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (142 g): 337 kalorier, 10 g kolhydrater, 32 g fett, 4 g protein, 0 g fibrer

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Mät upp vetemjölet. Vispa ut mjölet i hälften av grädden. Vispa till en slät smet utan klumpar.

    Vispa sedan ner resten av grädden och därefter mjölken till en tunn klumpfri sås.

    vetemjöl i såskastrull
    Vetemjöl i såskastrull.
    mjölet utvispat i grädden
    Mjölet utvispat i grädden.
    vispa ner resten av grädden och mjölken
    Vispa ner resten av grädden och mjölken.
  2. Vispa ner kalvfond, soja och salt.

    vispa ner kalvfond, soja och salt
    Vispa ner kalvfond, soja och salt.
  3. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och kalvfond. Rör i mer soja om du vill ha mer sojasmak och mörkare färg.

    Servera!

    koka upp under omrörning
    Koka upp under omrörning.
    koka gräddsåsen på svag värme
    Koka gräddsåsen på svag värme.

LCHF LCHF Tips:

Ta vispgrädde.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Använd vispgrädde. Matlagningsgrädde innehåller alla möjliga konstiga ämnen (läs på förpackningen). Vispgrädden smakar dessutom bättre. Om du tycker det blir för mycket fett, ersätt en del av vispgrädden med mjölk eller vatten.

byt ut Variationstips:

Man kan ta valfria proportioner av mjölk och grädde och grädde med valfri fetthalt så att den färdiga såsen får önskad fetthalt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Gräddsåsen kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Den kan enkelt värmas upp igen.

Se även dessa recept

| LCHF | Varma såser |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Joy
Tack för recepten!!
Såsen var mycket god och jättelätt…
✏️ Skrivet av Joel
Denna är GRYM, såsen har fått massor av beröm utav alla jag serverat :)
✏️ Skrivet av Elin
Såsen blev super good, jag tog dok en kycklingbuljong tärning istället för kalvfond.
Både maken och min 9månaders åt med god aptit
✏️ Skrivet av Joselyn
Detta är min go-to gräddsås. Perfekt till rester då man kanske inte har någon steksky. Den är såå god
✏️ Skrivet av Peter
Till dom sista 2 gnällspikarna: Har ni verkligen testat såsen? har gjort den här massor med gånger och verkligen alla som smakat den har tyckt den varit helt suverän! Antingen har ni gjort fel eller så har ni bara kass smak!