Såsen var mycket god och jättelätt…
Gräddsås




Ingredienser:
Gör gräddsås så här:
-
Mät upp vetemjölet. Vispa ut mjölet i hälften av grädden. Vispa till en slät smet utan klumpar.
Vispa sedan ner resten av grädden och därefter mjölken till en tunn klumpfri sås.
- 3 msk vetemjöl
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
Vetemjöl i såskastrull. Mjölet utvispat i grädden. Vispa ner resten av grädden och mjölken. -
Vispa ner kalvfond, soja och salt.
Vispa ner kalvfond, soja och salt. -
Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och kalvfond. Rör i mer soja om du vill ha mer sojasmak och mörkare färg.
Servera!
Koka upp under omrörning. Koka gräddsåsen på svag värme.
LCHF Tips:
Ta vispgrädde.
Tips för att undvika tillsatser:
Använd vispgrädde. Matlagningsgrädde innehåller alla möjliga konstiga ämnen (läs på förpackningen). Vispgrädden smakar dessutom bättre. Om du tycker det blir för mycket fett, ersätt en del av vispgrädden med mjölk eller vatten.
Variationstips:
Man kan ta valfria proportioner av mjölk och grädde och grädde med valfri fetthalt så att den färdiga såsen får önskad fetthalt.
Hållbarhet och förvaring:
Gräddsåsen kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Den kan enkelt värmas upp igen.
| LCHF | Varma såser |
Såsen var mycket god och jättelätt…
Både maken och min 9månaders åt med god aptit