| LCHF | Varma såser |

Gräddsås

Enkelt recept på en mycket god gräddsås som passar bra att servera till kött.
Gräddsås
En god gräddsås.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 10 min
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Mät upp vetemjölet. Vispa ut mjölet i hälften av grädden. Vispa till en slät smet utan klumpar.

    Vispa sedan ner resten av grädden och därefter mjölken till en tunn klumpfri sås.

  2. Vispa ner kalvfond, soja och salt.

  3. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och kalvfond. Rör i mer soja om du vill ha mer sojasmak och mörkare färg.

    Servera!

Beskrivande bilder

vetemjöl i såskastrull
1.1. Vetemjöl i såskastrull.
mjölet utvispat i grädden
1.2. Mjölet utvispat i grädden.
vispa ner resten av grädden och mjölken
1.3. Vispa ner resten av grädden och mjölken.
vispa ner kalvfond, soja och salt
2. Vispa ner kalvfond, soja och salt.
koka upp under omrörning
3.1. Koka upp under omrörning.
koka gräddsåsen på svag värme
3.2. Koka gräddsåsen på svag värme.

LCHF LCHF Tips:

Ta vispgrädde.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Använd vispgrädde. Matlagningsgrädde innehåller alla möjliga konstiga ämnen (läs på förpackningen). Vispgrädden smakar dessutom bättre. Om du tycker det blir för mycket fett, ersätt en del av vispgrädden med mjölk eller vatten.

byt ut Variationstips:

Man kan ta valfria proportioner av mjölk och grädde och grädde med valfri fetthalt så att den färdiga såsen får önskad fetthalt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Gräddsåsen kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Den kan enkelt värmas upp igen.