Gräddsås

Enkelt recept på en mycket god gräddsås som passar bra att servera till kött.
Gräddsås
En god gräddsås.
Timglas Tid: 10 min
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Gör gräddsås så här:

  1. Mät upp vetemjölet. Vispa ut mjölet i hälften av grädden. Vispa till en slät smet utan klumpar.

    Vispa sedan ner resten av grädden och därefter mjölken till en tunn klumpfri sås.

    vetemjöl i såskastrull
    Vetemjöl i såskastrull.
    mjölet utvispat i grädden
    Mjölet utvispat i grädden.
    vispa ner resten av grädden och mjölken
    Vispa ner resten av grädden och mjölken.
  2. Vispa ner kalvfond, soja och salt.

    vispa ner kalvfond, soja och salt
    Vispa ner kalvfond, soja och salt.
  3. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och kalvfond. Rör i mer soja om du vill ha mer sojasmak och mörkare färg.

    Servera!

    koka upp under omrörning
    Koka upp under omrörning.
    koka gräddsåsen på svag värme
    Koka gräddsåsen på svag värme.

LCHF LCHF Tips:

Ta vispgrädde.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Använd vispgrädde. Matlagningsgrädde innehåller alla möjliga konstiga ämnen (läs på förpackningen). Vispgrädden smakar dessutom bättre. Om du tycker det blir för mycket fett, ersätt en del av vispgrädden med mjölk eller vatten.

byt ut Variationstips:

Man kan ta valfria proportioner av mjölk och grädde och grädde med valfri fetthalt så att den färdiga såsen får önskad fetthalt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Gräddsåsen kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Den kan enkelt värmas upp igen.

Se även dessa recept

| LCHF | Varma såser |

Kommentarer till Gräddsås

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Malak
Jag vill skicka till mig nya recept
Tack
✏️ Skrivet av Victor Hugo Garrido
Hejsan. har kolla på nätet, efter en sås som jag älskade så mycket. men hittar inte den, och den var champinon&räkor sås i grädde förstått. .Men det var längensen.
✏️ Skrivet av Jayamila
Man kan även reda en sås med potatis eller majs stärkelse om det är gluten man vill undvika
✏️ Skrivet av Magnus
Stekskyn brukar åka i samt en klick svartvinbärsgelé tycker jag är gott
✏️ Skrivet av Jotta
Funkar lika bra om man blandar alla de våta ingredienserna och använder idealmjöl för att få till önskad konsistens. Kanongod sås som kan göras ännu godare med önskad kryddning!