Gräddsås

Enkelt recept på en mycket god gräddsås som passar bra att servera till kött.
Gräddsås
En god gräddsås.
Timglas Tid: 10 min
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Gör gräddsås så här:

  1. Mät upp vetemjölet. Vispa ut mjölet i hälften av grädden. Vispa till en slät smet utan klumpar.

    Vispa sedan ner resten av grädden och därefter mjölken till en tunn klumpfri sås.

    vetemjöl i såskastrull
    Vetemjöl i såskastrull.
    mjölet utvispat i grädden
    Mjölet utvispat i grädden.
    vispa ner resten av grädden och mjölken
    Vispa ner resten av grädden och mjölken.
  2. Vispa ner kalvfond, soja och salt.

    vispa ner kalvfond, soja och salt
    Vispa ner kalvfond, soja och salt.
  3. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och kalvfond. Rör i mer soja om du vill ha mer sojasmak och mörkare färg.

    Servera!

    koka upp under omrörning
    Koka upp under omrörning.
    koka gräddsåsen på svag värme
    Koka gräddsåsen på svag värme.

LCHF LCHF Tips:

Ta vispgrädde.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Använd vispgrädde. Matlagningsgrädde innehåller alla möjliga konstiga ämnen (läs på förpackningen). Vispgrädden smakar dessutom bättre. Om du tycker det blir för mycket fett, ersätt en del av vispgrädden med mjölk eller vatten.

byt ut Variationstips:

Man kan ta valfria proportioner av mjölk och grädde och grädde med valfri fetthalt så att den färdiga såsen får önskad fetthalt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Gräddsåsen kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Den kan enkelt värmas upp igen.

Kommentarer till Gräddsås

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Victor Hugo Garrido
Hejsan. har kolla på nätet, efter en sås som jag älskade så mycket. men hittar inte den, och den var champinon&räkor sås i grädde förstått. .Men det var längensen.
penna Skrivet av Jayamila
Man kan även reda en sås med potatis eller majs stärkelse om det är gluten man vill undvika
penna Skrivet av Magnus
Stekskyn brukar åka i samt en klick svartvinbärsgelé tycker jag är gott
penna Skrivet av Jotta
Funkar lika bra om man blandar alla de våta ingredienserna och använder idealmjöl för att få till önskad konsistens. Kanongod sås som kan göras ännu godare med önskad kryddning!
penna Skrivet av Martin
Det är minst en msk för mycket mjöl i detta recept. Det blir tjockt som klister och får spädas med 2 dl vätska till minst!
penna Skrivet av Maritza
Den här recepten känns som dubbelt. Ska man ha både grädde och mjölk? Tack för svar
penna Skrivet av Madelene
Tack för en grym sås gräddsås. Istället för grädde och mjölk hade vi mjölkfritt alternativ som iMat och mina barn älskade den. Så denna sås kommer sparas. Den blev sååå fluffig och god.
besökare Svar till TantKakelugn penna Skrivet av Susanne

Ja visst, detta är en klassisk gräddsås. :) Visst kan man reda med annat dock blir det ju inte riktigt samma sak med ägg plus att den inte går att värma i mikron.

Men i vilket fall som helst så har jag valt att tillåta en liten mängd kolhydrater i mina LCHF-recept. Vill man ha noll kolhydrater så får man göra om recepten själv precis som man vill. :)

Har du några bra tips på LCHF-recept som du tycker borde finnas på recepten.se så tar jag tacksamt emot dessa. Hör av dig.  

besökare Svar till susnet penna Skrivet av TantKakelugn
Det finns ju annat man kan reda sås med iofs. :) Ägg t ex. Krasst sett är ju detta bara en helt vanlig gräddsås.
besökare Svar till TantKakelugn penna Skrivet av Susanne
Nej men det är väldigt lite vetemjöl i förhållande till övriga ingredienser så GI totalt sett blir väldigt lågt. Men vill man äta noll kolhydrater så får man skippa vetemjölet och äta blaskig sås. Då är det kanske bättre att göra en sås på crème fraiche istället.

Läs alla 29 kommentarer

Se även dessa recept

| LCHF | Varma såser |