Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och kalvfond. Rör i mer soja om du vill ha mer sojasmak och mörkare färg.
Näringsvärde per portion (142 g): 337 kalorier, 10 g kolhydrater, 32 g fett, 4 g protein, 0 g fibrer
LCHF Tips
Ta vispgrädde.
Tips för att undvika tillsatser
Använd vispgrädde. Matlagningsgrädde innehåller alla möjliga konstiga ämnen (läs på förpackningen). Vispgrädden smakar dessutom bättre. Om du tycker det blir för mycket fett, ersätt en del av vispgrädden med mjölk eller vatten.
Variationstips
Man kan ta valfria proportioner av mjölk och grädde och grädde med valfri fetthalt så att den färdiga såsen får önskad fetthalt.
Hållbarhet och förvaring
Gräddsåsen kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Den kan enkelt värmas upp igen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Jonas
Favoritreceptet för gräddsås!
️ Skrivet av Åke Andersson
Härligt gräddig sås. Enkel att slå samman. Utmärkt recept Tack!
️ Skrivet av Braxt
Riktigt dåligt recept, fick ägna 40 minuter till att försöka rädda eländet
️ Skrivet av Joy
Tack för recepten!!
Såsen var mycket god och jättelätt…
️ Skrivet av Joel
Denna är GRYM, såsen har fått massor av beröm utav alla jag serverat :)
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl