Jättegoda skurna franska pepparkakor som går snabbt och lätt att baka utan att kavla! Perfekta att servera till jul, advent, och lussefikat. Ett recept som rekommenderas för den som vill göra sina egna pepparkakor men inte har tid eller tålamod att kavla.
Tid: 30 min effektivt arbete (minst 3 timmar i kylskåp)
Näringsvärde per pepparkaka (10 g): 47 kalorier, 6 g kolhydrater, 2 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Tips & tricks
Skurna pepparkakor kan förvaras i plastburk eller plåtburk med lock i 1-2 månader i rumstemperatur eller svalare. De kan också frysas, då håller de sig 3-6 månader.
Planeringstips
Gör degen kvällen innan.
Hållbarhet och förvaring
Förvara gärna i plåtburk med lock, där håller de sig minst en månad. De går också bra att frysa.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Eva Hansson
️ Skrivet av Susanne
Nej jag tror inte det blir bra. Lantbrödsmjöl passar till matbröd, inte småkakor.
️ Skrivet av Eva Hansson
Hej! Kan jag använda Lantbrödsmjöl istället för vanligt vetemjöl?
webmaster
Svar till
Harmtje Cronholm
️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips om man har en skärmaskin!
️ Skrivet av Harmtje Cronholm
När degen har legat i kylen och har stelnat skivar jag
kakorna med skärmaskin. Då blir dom exakt lika tjocka.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl