Nougatrutor är supergoda havrekakor som blir så där lagom mjuk-seg-knäckiga toppade med ett lent och fint nougattäcke. Receptet är mycket enkelt och kräver endast 15 minuters arbetsinsats.
Nougatrutor, riktigt goda kakor som dessutom är väldigt enkla att göra.
Bred ut nougaten till ett jämnt lager. Gör gärna mönster med en gaffel.
Smält nougat breds ut.Mönster görs med en gaffel i nougaten.
Låt nougaten stelna i kylskåp ca 20 minuter.
(Låt svalna i rumstemperatur först eftersom det är olämpligt att ställa in varma saker i kylskåp, men har du tillgång till matkällare eller om det är kallt ute så kan du kyla ner kakan direkt.)
Nougaten har stelnat.
Lägg kakan på en skärbräda och markera rutorna med en kniv.
Använd sedan en vass och bra kniv för att skära ut kakorna. Var försiktigt så att inte kakan spricker.
Lägg nougatrutorna i en burk med bakplåtspapper mellan lagren. Förvara i kylen eller frysen.
Ja det kan man men tänk på att ta en tillräckligt stor pajform, annars blir smeten mycket tjockare och gräddningstiden kan behöva förlängas. 20x30 cm motsvarar en pajform på 28 cm i diameter. Tänk också på att kakan blir ganska hård och det kan vara svårt att skära bitar utan en vass kniv som kan skada din pajform.
️ Skrivet av Christel Linne
Hej! Kan man göra kakan i en pajform? Så gästerna kan ta så mycket de vill ha?
webmaster
Svar till
Britt-Marie Stenkvist
️ Skrivet av Susanne
Tror det fungerar med de flesta sorters mjöl. Skriv gärna och berätta om du provar hur det blev.
️ Skrivet av Britt-Marie Stenkvist
Hej, Vilket mjöl kan man byta vetemjölet mot, så de blir glutenfria? Vänliga hälsningar BM Stenkvist
️ Skrivet av Lena
Tack för ett toppenrecept. Det var både enkelt och gick snabbt att baka. Alla som fått smaka på den blev förtjusta och imponerade av min bakkonst.
webmaster
Svar till
Mariver
️ Skrivet av Susanne
Om du väljer en mindre form blir kakans area mindre och höjden på kakan blir högre och därför får du en längre gräddningstid och den kan skilja ganska mycket. Areans förändring i procent blir ofta mer än man tror när man tar en form som kanske bara ser lite mindre ut. Så att du fick ha den mycket längre tid i ugnen är inget konstigt.
️ Skrivet av Mariver
Gött men jag behövde ha den mycket längre i ugnen. Föredrar att baka denna i en långpanneform. Mer nougat per ruta 😉
️ Skrivet av Cher0
Du får full pott, 'All Star' innan jag hunnit testa att göra dem ens🤪 Men jag är helt övertygad de kommer gå hem hos Alla som jag tänker bjuda dem på, inkl mej själv oxå😉 Såg ut att vara Svårt att misslyckas mä dem./ Kram från Cher0
️ Skrivet av Malin
Tack så mycket för ett bra recept
️ Skrivet av isabella
mums!
️ Skrivet av Tove
Ett av mina återkommande bakrecept. Älskas av alla man bjuder det på. Enkelt att bara ta glutenfritt mjöl och havregryn också. Blir lika gott :)
️ Skrivet av Carin Ängmo
Jättegoda kakor och dessutom enkla att göra! Toppen recept!
Barnbarnet, killen på 13 år: "Mormor , de där kakorna vill jag ha receptet på !"
️ Skrivet av Hadicha
Kakorna blev underbart goda! Tack så mycket. Jag hade ingen nougat så bytte ut mot mörk choklad och lite mjölk. Tack för receptet♡♡♡
️ Skrivet av Abdikarin Mohamed
tack för dina super bra och väldigt bra upplagt, du gör det riktigt bra ska du vet
mvh abdikarim
webmaster
Svar till
Anne
️ Skrivet av Susanne
Det står i receptet. Läs gärna igen och om det är något som du tycker är otydligt och jag kan förbättra får du gärna skriva det!
️ Skrivet av Anne
Jag glömde ha i sirapen. När skulle man ha haft den?
️ Skrivet av Anonym
Super goda
webmaster
Svar till
Lotta
️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket snälla du vad roligt att läsa! Trevlig helg!
️ Skrivet av Lotta
Bara älskar din sida! Jag tittar på den väldigt ofta och har provat flera recept. Pedagogisk och bilderna är bra. Tack för all tid du lägger ner på det här. Trevlig helg!
webmaster
Svar till
Annelie
️ Skrivet av Susanne
Trevligt! Roligt att höra! Tack för att du skrev!
️ Skrivet av Annelie
De här kakorna var så himla goda och gjorde succé på fredagsfikan på jobbet!!