Nougatrutor

Nougatrutor är supergoda havrekakor som blir så där lagom mjuk-seg-knäckiga toppade med ett lent och fint nougattäcke. Receptet är mycket enkelt och kräver endast 15 minuters arbetsinsats.
nougatrutor
Nougatrutor, riktigt goda kakor som dessutom är väldigt enkla att göra.
Timglas Tid: 45 min varav 10 min i ugnen och 20 min i kylskåp
Portioner 24 st
Näringsvärde Näringsvärde per kaka: 137 kcal

Ingredienser:

Garnering:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200°C.

    Smält smöret. Ta bort kastrullen från värmen när ungefär hälften av smöret smält och låt resten av smöret smälta av värmen runtomkring.

    smält smör
    Smält smör.
  2. Ta fram en ugnsform 20x30 cm (för en sats) och klä den med bakplåtspapper.

    ugnsform med bakplåtspapper
    Ugnsform med bakplåtspapper.
  3. Blanda havregryn, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke.

    torra ingredienser uppmätta
    Torra ingredienser uppmätta.
    torra ingredienser blandade
    Torra ingredienser blandade.
  4. Tillsätt det smälta smöret och sirap och rör till en jämn smet.

    tillsätt smält smör och sirap
    Tillsätt smält smör och sirap.
    havrekakssmeten klar
    Havrekakssmeten klar.
  5. Platta ut smeten till ett jämnt lager i formen.

    kaksmeten plattas ut
    Kaksmeten plattas ut.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 10 minuter tills kakan fått gyllene färg.

    grädda i ugnen
    Grädda i ugnen.
    färdiggräddad havrekaka
    Färdiggräddad havrekaka.
  7. Låt kakan ligga kvar i formen. Ta fram nougaten.

    Hyvla eller skär med kniv längs kanten på nougaten och lägg sedan nougatbitarna på kakan så att den smälter.

    använd osthyvel
    Använd osthyvel eller kniv.
    nougaten fördelas
    Nougaten fördelas.
  8. Bred ut nougaten till ett jämnt lager. Gör gärna mönster med en gaffel.

    smält nougat breds ut
    Smält nougat breds ut.
    mönster görs med en gaffel i nougaten
    Mönster görs med en gaffel i nougaten.
  9. Låt nougaten stelna i kylskåp ca 20 minuter.

    (Låt svalna i rumstemperatur först eftersom det är olämpligt att ställa in varma saker i kylskåp, men har du tillgång till matkällare eller om det är kallt ute så kan du kyla ner kakan direkt.)

    nougaten har stelnat
    Nougaten har stelnat.
  10. Lägg kakan på en skärbräda och markera rutorna med en kniv.

    Använd sedan en vass och bra kniv för att skära ut kakorna. Var försiktigt så att inte kakan spricker.

    Lägg nougatrutorna i en burk med bakplåtspapper mellan lagren. Förvara i kylen eller frysen.

    kakan skuren i rutor, nougatrutor
    Kakan skuren i rutor, nougatrutor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara nougatrutorna i kylskåp där de håller sig minst 3 veckor. Går även bra att frysa där de håller sig minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Småkakor |

Kommentarer till Nougatrutor

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Abdikarin Mohamed
tack för dina super bra och väldigt bra upplagt, du gör det riktigt bra ska du vet
mvh abdikarim
💬 Svar till Anne ✏️ Skrivet av Susanne
Det står i receptet. Läs gärna igen och om det är något som du tycker är otydligt och jag kan förbättra får du gärna skriva det!
✏️ Skrivet av Anne
Jag glömde ha i sirapen. När skulle man ha haft den?
✏️ Skrivet av Anonym
Super goda
💬 Svar till Lotta ✏️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket snälla du vad roligt att läsa! Trevlig helg!