Hem> Godis> Nougat

Nougat

nougat
Nougat

Nougat görs av socker, matfett, nötter eller mandel.

I färdigköpt nougat är ofta matfettet vegetabiliskt härdat fett. Den köpta nougatens övriga ingredienser är socker, hasselnötskärnor, vasslepulver, mjölksocker och färgämnen.

Nougat används till konfekt, desserter, glass, tårtor, kakor och man kan även äta nougaten som den är.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Laktosfritt:  Kan innehålla laktos

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av nougat.

Energi: 557 kcal
Kolhydrater: 52 g (varav sockerarter: 51.0 g)
Protein: 5.6 g
Fett: 36 g (varav mättat fett: 16 g)

Tips och info

Finns i affären:

Nougat finns på hyllan bland baktillbehör.

Hållbarhet och förvaring:

Nougat förvaras svalt. Hållbarhet se förpackningen.

Ersätt med:

Ljus choklad.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Svar till Ina Olsvik Skrivet av Susanne
Hej, tyvärr inte. Att göra egen nougat som stelnar vid rumstemperatur tror jag är lite avancerat och kräver ganska mycket jobb och därför brukar man köpa färdig nougat. Att däremot göra en krämig nougat ungefär som nutella tror jag är enklare. Jag skriver upp det på min inspirationslista så får vi se vad det blir framöver. 😊
Skrivet av Ina Olsvik
Hej, har du något recept på egen gjord nougat, typ guldnougat. Finns ju många recept med nougat, men då använder dom sig av inköpt nougat. Odense nougat är ju jättegod.
Skrivet av Stefan Bennet
Odense hade tidigare en nougat som var nästan laktosfri. Den verkar ha upphört att säljas i Sverige. Finns det ett recept för egentillverkad laktosfri nougat?
Skrivet av Goran
Hej, har du något recept på egen gjord nougat, typ guldnougat. Finns ju många recept med nougat, men då använder dom sig av inkopt nougat. Odense nougat är ju jättegod.

Visa alla kommentarer