
Det var för mycket med smör, det skulle egentligen räcka med 120 gram och lite mer vetemjöl. Min smuldeg blev för fet och det gick inte alls att blanda och sprida smuldegen lätt över blåbären då den blev kladdig och klibbig !
Utrustning:
Fördela blåbären i en pajform, ca 22 cm i diameter. (Frysta blåbär behöver ej tinas.) Sikta över potatismjöl och strö över strösocker.
(Om blåbären är frysta och väldigt isiga så låt gärna blåbären tina lite halvt och försök få bort så mycket av isen som möjligt. Strö sedan över potatismjöl och ta gärna lite mer, dubbla mängden kan behövas.)
Mät upp vetemjöl, kokosflingor (eller havregryn), strösocker och vaniljsocker i en bunke. Blanda.
Tillsätt smöret skuret i mindre bitar och låt gärna detta stå några minuter så att smöret blir mjukt.
Blanda sedan till en smulig deg, man kan använda fingertopparna, en gaffel eller elvisp med vispar.
Fördela smuldegen över blåbären.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i 25-30 minuter tills pajen fått fin gyllene färg.
Låt pajen svalna lite och servera ljummen med t.ex. vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Tips & tricks:
GI Tips:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Blåbärsrecept | Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza | Sommarmat |