Smulpaj med blåbär

Smulpaj är både en av de snabbaste pajerna man kan göra - och godaste! Här är min goda smulpaj med blåbär. En mycket god och enkel blåbärssmulpaj med smak av vanilj och kokos i smuldegen.
smulpaj med blåbär - blåbärssmulpaj
Enkelt recept på Blåbärssmulpaj - smulpaj med blåbär. Gott med vanilj och kokossmak i smuldegen!
Timglas Tid: 45 minuter varav 30 minuter i ugnen
Portioner 6-8 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner: 361 kcal

Ingredienser:

Fyllning:

Smuldeg:

Serveringstillbehör:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör. Servera med laktosfri grädde, glass eller vaniljsås.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Fördela blåbären i en pajform, ca 22 cm i diameter. (Frysta blåbär behöver ej tinas.) Sikta över potatismjöl och strö över strösocker.

    (Om blåbären är frysta och väldigt isiga så låt gärna blåbären tina lite halvt och försök få bort så mycket av isen som möjligt. Strö sedan över potatismjöl och ta gärna lite mer, dubbla mängden kan behövas.)

    blåbären i pajform
    Blåbären i en pajform.
    blåbär med strösocker och potatismjöl
    Blåbär med strösocker och potatismjöl.
  2. Mät upp vetemjöl, kokosflingor (eller havregryn), strösocker och vaniljsocker i en bunke. Blanda.

    vetemjöl, kokosflingor, strösocker och vaniljsocker
    Vetemjöl, kokosflingor, strösocker och vaniljsocker.
    torra ingredienser till smuldegen blandade
    Torra ingredienser till smuldegen blandade.
  3. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar och låt gärna detta stå några minuter så att smöret blir mjukt.

    Blanda sedan till en smulig deg, man kan använda fingertopparna, en gaffel eller elvisp med vispar.

    Fördela smuldegen över blåbären.

    smöret skuret i mindre bitar tillsatt
    Smöret skuret i mindre bitar tillsatt.
    smuldegen klar
    Smuldegen klar.
    smuldegen ovanpå blåbären
    Smuldegen ovanpå blåbären.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 25-30 minuter tills pajen fått fin gyllene färg.

    blåbärssmulpajen gräddas i ugnen
    Blåbärssmulpajen gräddas i ugnen.
    färdiggräddad smulpaj med blåbär
    Färdiggräddad smulpaj med blåbär.
  5. Låt pajen svalna lite och servera ljummen med t.ex. vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

    en bit blåbärssmulpaj serverad med vispad grädde
    En bit blåbärssmulpaj serverad med vispad grädde.

glödlampa Tips:

Vill man ha lite sötare paj så tar man den större mängden socker på blåbären. Man kan även ta lite mer socker i pajdegen.

GI GI Tips:

Ju mindre socker desto lägre GI.

planera Planeringstips:

Pajen går att förbereda och ha i kylen före gräddning. Grädda ca 5 minuter extra om du ställer in blåbärspajen kylskåpskall i ugnen.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven paj i kylskåp, hållbarhet minst 5 dagar. Den går också bra att frysa.

Se även dessa recept

| Blåbärsrecept | Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza | Sommarmat |

Kommentarer till Smulpaj med blåbär

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Silvia
Greetings! Very helpful advice in this particular post!
It's the little changes that will make the largest changes.
Many thanks for sharing!
see here
see here
https://fastcashv.com/
✏️ Skrivet av Cristina bengtsson
Mycket bra sida, fina receptet. Här provat denna smulpaj med blåber första gånger ochjag lyckades perfekt blev så god. Nu ska prova muffins. 👍👌
💬 Svar till Lina ✏️ Skrivet av Susanne
Jag tror att majsstärkelse kan fungera. Det ska vara något som suger upp vätska men är ganska smaklöst. Det går även att helt utesluta, men då blir pajen lite blötare. Det beror även på blåbären, har man färska blåbär som inte är så vattniga kan man klara sig helt utan potatismjöl, men använder man frysta bär så behövs oftast lite potatismjöl (eller motsvarande) för att det inte ska bli blött i botten.
✏️ Skrivet av Lina
Bra sida! Bor i London och kan inte fa tag pa potatis mjol. Kan man anvanda majs mjol eller nagot annat istallet?
✏️ Skrivet av NABIL
mmmmmmmmmmmmmm va got vet du vad jag älskar alla dina resepter svårt att släppa