| Muffins & Mjuka Kakor |

Blåbärsmuffins

Goda stora amerikanska blåbärsmuffins. Farinsocker gör muffinsarna lite ljusbruna och ger god smak men det går även bra med vanligt strösocker.
Blåbärsmuffins
Blåbärsmuffins - muffins med blåbär. Gott och enkelt recept.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 35 min varav 20 min i ugnen
Portioner 12 st stora

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Mät upp smöret och sockret i en bunke och ställ den i rumstemperatur så blir det lättare att blanda ihop sen.

  2. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.

  3. Rör smör och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp.

  4. Rör i äggen, ett i taget, till en jämn smet. Använd gärna elvisp.

  5. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop. Använd gärna elvisp.

  6. Tillsätt vetemjölet och mjölken. Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet. Det är viktigt att sluta vispa med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte vispar för länge.

  7. Sluta använda elvisp och vänd försiktigt ner bären med en sked utan att mosa blåbären för mycket för då blir muffinsarna gråaktiga i färgen.

    (Om du använder frysta blåbär så behöver du inte vara lika försiktig.)

  8. Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar.

  9. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200°C.

  10. Om du använder muffinsplåt. Lossa efter några minuter muffinsen från formen. Ett tips är att använda skaftet på en tesked.

    Låt svalna på galler.

    Ät och njut!

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 blåbärsmuffins
1. Smör och strösocker.
instruktion steg 2 blåbärsmuffins
2. Smord muffinsform.
instruktion steg 3 blåbärsmuffins
3. Smör och socker ihoprört.
instruktion steg 4.1 blåbärsmuffins
4.1. Ett ägg i taget.
instruktion steg 4.2 blåbärsmuffins
4.2. Nästa ägg.
instruktion steg 4.3 blåbärsmuffins
4.3. Vispa.
instruktion steg 5.1 blåbärsmuffins
5.1. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt.
instruktion steg 5.2 blåbärsmuffins
5.2. Vispa.
instruktion steg 6.1 blåbärsmuffins
6.1. Tillsätt vetemjöl och mjölk.
instruktion steg 6.2 blåbärsmuffins
6.2.
instruktion steg 7.1 blåbärsmuffins
7.1. Tillsätt blåbär.
instruktion steg 7.2 blåbärsmuffins
7.2. Rör ihop med sked.
instruktion steg 8 blåbärsmuffins
8. Fördela smeten.
instruktion steg 9 blåbärsmuffins
9. Grädda i ugnen.
instruktion steg 10.1 blåbärsmuffins
10.1. Färdiga blåbärsmuffins.
instruktion steg 10.2 blåbärsmuffins
10.2. Lossa med hjälp av skaftet på en tesked.
instruktion steg 10.3 blåbärsmuffins
10.3. Svalna på galler.

servera Serveringstips:

Servera blåbärsmuffins med vispad grädde och färska blåbär så blir det en dessert!

GI GI Tips:

Byt ut vetemjölet mot fullkornsvetemjöl. Bären gör att GI-värdet sänks, utan bären skulle GI-värdet vara högre. Farinsocker har lite lägre GI och är lite nyttigare än vanligt strösocker.

byt ut Variationstips:

Byt ut blåbären helt eller delvis mot andra bär t.ex. hallon eller vinbär.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Blåbärsmuffinsarna går utmärkt att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  JI    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Bra idé, tack för den!
   kommentar  Skrivet av  JI  
Jag använder filmjölk istället för mjölk. Det blir ändå lägre GI.
 svar  Svar till  Isabella    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja det låter som något fel med din ugn, fel inställningar eller om ugnen inte var varm om tiderna inte alls stämde och om du gjorde dina muffins i samma antal och storlek, det spelar också roll. Det ska vara över- och undervärme inställt på ugnen. Men kul att du tyckte om blåbärsmuffinsarna! Och de blev ju bra ändå låter det som, det är ju trots allt ganska enkelt att se när de är klara! :) Tack för att du skrev! 
   kommentar  Skrivet av  Isabella  
Supergoda & saftiga muffins. Väldigt enkla att göra med då man kunde använda elvispen nästan hela tiden.

Tyvärr så räckte inte 20 minuter i ugnen för mina muffins, dom var helt degiga i mitten då. Så det fick bli 25 minuter för dom minsta och 30 minuter för dom som var lite större. Det kan ju vara min ugn som är något galet med!
 svar  Svar till  Lina    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja följ mina recept! :) Framförallt tillvägagångssätt, att inte ta för mycket mjöl, det är det vanligaste felet, då blir det tunga muffins. Så gräv inte med decilitermåttet i mjölpåsen om du gör det för då blir det för mycket mjöl.

Skriv och läs alla 128 kommentarer