Blåbärsmuffins
Goda stora amerikanska blåbärsmuffins. Farinsocker gör muffinsarna lite ljusbruna och ger god smak men det går även bra med vanligt strösocker.

Tid: 35 min varav 20 min i ugnen
Mängd: 12 st stora
Ingredienser:
- 125 g smör eller margarin
- 2 dl strösocker
- eller 2 dl farinsocker
- 3 st ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 5 dl (300 g) vetemjöl
- 1 dl mjölk
- 3 dl färska eller frysta blåbär eller andra bär t.ex. hallon, vinbär, lingon
Vegetariskt
Utrustning:
- 12 st stora muffinsformar
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i 18-20 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per muffins (91 g): 258 kcal, 35 g kolhydrater, 11 g fett, 5 g protein, 2 g fibrer
Serveringstips
Servera blåbärsmuffins med vispad grädde och färska blåbär så blir det en dessert!
GI Tips
Byt ut vetemjölet mot fullkornsvetemjöl. Bären gör att GI-värdet sänks, utan bären skulle GI-värdet vara högre. Farinsocker har lite lägre GI och är lite nyttigare än vanligt strösocker.
Variationstips
Byt ut blåbären helt eller delvis mot andra bär t.ex. hallon eller vinbär.
Hållbarhet och förvaring
Blåbärsmuffinsarna går utmärkt att frysa och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Bra recept👍
️ Skrivet av
Gjorde helt efter receptet så jäkla goda å saftiga. Tinade några som legat i frysen några veckor och de smakar lika gott😋👌👌👌
️ Skrivet av
Tyvärr blev dessa alldeles för torra… trots stora ägg och att jag vägde mjölet blev det som scones? Måste stå fel mängd mjöl?
️ Skrivet av
Fantastiskt goda! Mina blev inte alls torra utan väldigt saftiga. Varierar med frysta blåbär och med hallon med vit choklad.
️ Skrivet av
För mycket mjöl? Blev alldeles för torra.