| Muffins & Mjuka Kakor |

Blåbärsmuffins

Goda stora amerikanska blåbärsmuffins. Farinsocker gör muffinsarna lite ljusbruna och ger god smak men det går även bra med vanligt strösocker.
Blåbärsmuffins
Blåbärsmuffins - muffins med blåbär. Gott och enkelt recept.
Timglas Tid: 35 min varav 20 min i ugnen
Portioner 12 st stora

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Baka blåbärsmuffins så här:

  1. Mät upp smöret och sockret i en bunke och ställ den i rumstemperatur så blir det lättare att blanda ihop sen.

    instruktion steg 1 blåbärsmuffins
    Smör och strösocker.
  2. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.

    instruktion steg 2 blåbärsmuffins
    Smord muffinsform.
  3. Rör smör och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp.

    instruktion steg 3 blåbärsmuffins
    Smör och socker ihoprört.
  4. Rör i äggen, ett i taget, till en jämn smet. Använd gärna elvisp.

    instruktion steg 4.1 blåbärsmuffins
    Ett ägg i taget.
    instruktion steg 4.2 blåbärsmuffins
    Nästa ägg.
    instruktion steg 4.3 blåbärsmuffins
    Vispa.
  5. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop. Använd gärna elvisp.

    instruktion steg 5.1 blåbärsmuffins
    Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt.
    instruktion steg 5.2 blåbärsmuffins
    Vispa.
  6. Tillsätt vetemjölet och mjölken. Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet. Det är viktigt att sluta vispa med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte vispar för länge.

    instruktion steg 6.1 blåbärsmuffins
    Tillsätt vetemjöl och mjölk.
    instruktion steg 6.2 blåbärsmuffins
  7. Sluta använda elvisp och vänd försiktigt ner bären med en sked utan att mosa blåbären för mycket för då blir muffinsarna gråaktiga i färgen.

    (Om du använder frysta blåbär så behöver du inte vara lika försiktig.)

    instruktion steg 7.1 blåbärsmuffins
    Tillsätt blåbär.
    instruktion steg 7.2 blåbärsmuffins
    Rör ihop med sked.
  8. Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar.

    instruktion steg 8 blåbärsmuffins
    Fördela smeten.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200°C.

    instruktion steg 9 blåbärsmuffins
    Grädda i ugnen.
  10. Om du använder muffinsplåt. Lossa efter några minuter muffinsen från formen. Ett tips är att använda skaftet på en tesked.

    Låt svalna på galler.

    Ät och njut!

    instruktion steg 10.1 blåbärsmuffins
    Färdiga blåbärsmuffins.
    instruktion steg 10.2 blåbärsmuffins
    Lossa med hjälp av skaftet på en tesked.
    instruktion steg 10.3 blåbärsmuffins
    Svalna på galler.

servera Serveringstips:

Servera blåbärsmuffins med vispad grädde och färska blåbär så blir det en dessert!

GI GI Tips:

Byt ut vetemjölet mot fullkornsvetemjöl. Bären gör att GI-värdet sänks, utan bären skulle GI-värdet vara högre. Farinsocker har lite lägre GI och är lite nyttigare än vanligt strösocker.

byt ut Variationstips:

Byt ut blåbären helt eller delvis mot andra bär t.ex. hallon eller vinbär.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Blåbärsmuffinsarna går utmärkt att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer till Blåbärsmuffins

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Lena
Hej!
Undrar om man gör mindre muffins vilken tid i ugnen det blir?
Tack för en bra sida!
/Lena
penna Skrivet av Gerd
Jag har precis bakat blåbärsmuffins....så lätta att göra o så fantastiskt goda !!! Jag kommer i fortsättningen titta in på din sida......bra upplagda recept med bilderna till.
person Svar till JI penna Skrivet av Susanne
Bra idé, tack för den!

Läs alla 130 kommentarer