Näringsvärde per muffins (91 g): 258 kalorier, 35 g kolhydrater, 11 g fett, 5 g protein, 2 g fibrer
Serveringstips
Servera blåbärsmuffins med vispad grädde och färska blåbär så blir det en dessert!
GI Tips
Byt ut vetemjölet mot fullkornsvetemjöl. Bären gör att GI-värdet sänks, utan bären skulle GI-värdet vara högre. Farinsocker har lite lägre GI och är lite nyttigare än vanligt strösocker.
Variationstips
Byt ut blåbären helt eller delvis mot andra bär t.ex. hallon eller vinbär.
Hållbarhet och förvaring
Blåbärsmuffinsarna går utmärkt att frysa och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Aaskiii
Bra recept👍
️ Skrivet av Henke
Gjorde helt efter receptet så jäkla goda å saftiga. Tinade några som legat i frysen några veckor och de smakar lika gott😋👌👌👌
️ Skrivet av Julia
Tyvärr blev dessa alldeles för torra… trots stora ägg och att jag vägde mjölet blev det som scones? Måste stå fel mängd mjöl?
️ Skrivet av Erika
Fantastiskt goda! Mina blev inte alls torra utan väldigt saftiga. Varierar med frysta blåbär och med hallon med vit choklad.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl