| Muffins & Mjuka Kakor |

Plommonmuffins

Mycket goda saftiga plommonmuffins som är enkla att göra. Kardemumma och plommon är en väldigt god smakkombination i dessa muffins.
plommonmuffins
Mycket goda och saftiga plommonmuffins som är enkla att göra med detta recept.
Timglas Tid: 35 minuter, varav 15 min i ugnen
Portioner 24 st (normal storlek)

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Ställ ut bakformar på en plåt.

    Smält smöret och låt det svalna.

  2. Skölj plommonen och torka av dem. Skär dem i halvor och ta bort kärnan. Om det är stora plommon skär dem i klyftor, annars går det bra med halvor. Det ska bli en plommonbit till varje muffins, d.v.s. 24 st när man bakar en sats.

  3. Ta fram en bunke. Knäck i ägg och tillsätt strösocker.

    Vispa till en ljus pösig smet, gärna med elvisp.

  4. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och bakpulver och vispa snabbt ihop så det blir blandat (gärna med elvisp).

  5. Häll på det smälta smöret, mjölken och vetemjölet och rör till en jämn smet med sked eller kör med elvisp på lägsta hastighet tills allt är blandat. (Vispa/rör inte längre tid än att det är blandat.)

    (Mät upp vetemjölet genom att väga eller hälla upp det i litermått. Undvik gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket ger torra och kompakta muffins.)

  6. Fördela smeten i bakformarna.

    Stick ner en plommonbit i varje muffins.

  7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 225°C i 12-15 minuter tills de fått lite färg.

    Låt plommonmuffinsarna svalna. Går bra att frysa.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 plommonmuffins
1.1. Bakformar på en plåt.
instruktion steg 1.2 plommonmuffins
1.2. Smält smöret.
instruktion steg 2 plommonmuffins
2. Stora plommon i klyftor, 24 bitar.
instruktion steg 3.1 plommonmuffins
3.1. Ägg och strösocker.
instruktion steg 3.2 plommonmuffins
3.2. Ägg och strösocker vispat till en pösig smet.
instruktion steg 4 plommonmuffins
4. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma, bakpulver.
instruktion steg 5.1 plommonmuffins
5.1. Tillsätt smälta smöret, mjölk, vetemjöl.
instruktion steg 5.2 plommonmuffins
5.2. Muffinssmeten klar.
instruktion steg 6.1 plommonmuffins
6.1. Muffinssmeten fördelad i bakformar.
instruktion steg 6.2 plommonmuffins
6.2. Med nedtryckt plommonbit.
instruktion steg 7.1 plommonmuffins
7.1. Grädda i ugnen.
instruktion steg 7.2 plommonmuffins
7.2. Färdiggräddade muffins.

servera Serveringstips:

Sikta florsocker över. Man kan också blanda florsocker med lite vatten till glasyr och breda på och låt stelna.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Plommonmuffinsarna går bra att frysa och håller sig då 3-6 månader.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

person Svar till marianna penna Skrivet av Susanne
Tack för att du delar med dig av bra tips! :)
penna Skrivet av marianna
Blev väldigt goda. Prövade andra gången att fylla några av muffinsarna med plommon, några med äpple och några med både och vilket också blev väldigt lyckade. Kunde även fungera med aningen kanel i de som är fyllda med äpple men det har jag ännu inte prövat.
penna Skrivet av emma
dessa blev underbart goda. tack för bra och smidigt recept