webmaster
Plommonmuffins
Mycket goda saftiga plommonmuffins som är enkla att göra. Kardemumma och plommon är en väldigt god smakkombination i dessa muffins.
Tid: 35 minuter, varav 15 min i ugnen
24 st (normal storlek)
Ingredienser:
- 100 g smör
- 150 g (6-12 st) mogna plommon
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1-2 tsk malen kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i 12-15 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per muffins (40 g): 104 kalorier, 14 g kolhydrater, 4 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Sikta florsocker över. Man kan också blanda florsocker med lite vatten till glasyr och breda på och låt stelna.
Hållbarhet och förvaring
Plommonmuffinsarna går bra att frysa och håller sig då 3-6 månader.
webmaster
Svar till
marianna
️ Skrivet av
Tack för att du delar med dig av bra tips! :)
️ Skrivet av
Blev väldigt goda. Prövade andra gången att fylla några av muffinsarna med plommon, några med äpple och några med både och vilket också blev väldigt lyckade. Kunde även fungera med aningen kanel i de som är fyllda med äpple men det har jag ännu inte prövat.
️ Skrivet av
dessa blev underbart goda. tack för bra och smidigt recept