
⭐ webmaster
Utrustning:
Ställ ut bakformar på en plåt.
Smält smöret och låt det svalna.
Skölj plommonen och torka av dem. Skär dem i halvor och ta bort kärnan. Om det är stora plommon skär dem i klyftor, annars går det bra med halvor. Det ska bli en plommonbit till varje muffins, d.v.s. 24 st när man bakar en sats.
Ta fram en bunke. Knäck i ägg och tillsätt strösocker.
Vispa till en ljus pösig smet, gärna med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och bakpulver och vispa snabbt ihop så det blir blandat (gärna med elvisp).
Häll på det smälta smöret, mjölken och vetemjölet och rör till en jämn smet med sked eller kör med elvisp på lägsta hastighet tills allt är blandat. (Vispa/rör inte längre tid än att det är blandat.)
(Mät upp vetemjölet genom att väga eller hälla upp det i litermått. Undvik gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket ger torra och kompakta muffins.)
Fördela smeten i bakformarna.
Stick ner en plommonbit i varje muffins.
Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 225°C i 12-15 minuter tills de fått lite färg.
Låt plommonmuffinsarna svalna. Går bra att frysa.
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring: