
⭐ webmaster
Utrustning:
Smält smöret och låt svalna.
Placera ut bakformar (normalstora, ej amerikansk storlek) på en plåt.
Mät upp ägg och strösocker i en bunke.
Vispa med elvisp till en ljus pösig smet.
Tillsätt bakpulver och kardemumma. Vispa till en jämn smet.
Tillsätt vetemjöl, russin, mjölk och det smälta smöret.
Rör eller kör med elvispen till en jämn smet. Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.
(Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen när du mäter upp mjölet för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket vilket leder till torra och kompakta muffins. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.)
Fördela smeten i bakformarna.
Grädda mitt i ugnen i 225°C i 10-12 minuter tills muffinsen fått fin gyllene färg.
Hållbarhet och förvaring: