Kardemummamuffins med russin

Enkla och goda muffins som du slänger ihop snabbt. Kardemumma och russin ger en god smak åt dessa muffins.
kardemummamuffins med russin
Recept på kardemummamuffins med russin som doftar och smakar kardemumma.
Timglas Tid: 25 minuter varav 10 min i ugnen
Portioner 20 st (normalstora, ej amerikansk storlek)

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt svalna.

    Placera ut bakformar (normalstora, ej amerikansk storlek) på en plåt.

    smält smör
    Smält smör.
    bakformar på plåt
    Bakformar på plåt.
  2. Mät upp ägg och strösocker i en bunke.

    Vispa med elvisp till en ljus pösig smet.

    ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    ägg och strösocker vispat
    Ägg och strösocker vispat.
  3. Tillsätt bakpulver och kardemumma. Vispa till en jämn smet.

    bakpulver och kardemumma tillsatt
    Bakpulver och kardemumma tillsatt.
  4. Tillsätt vetemjöl, russin, mjölk och det smälta smöret.

    Rör eller kör med elvispen till en jämn smet. Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.

    (Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen när du mäter upp mjölet för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket vilket leder till torra och kompakta muffins. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.)

    vetemjöl, russin, mjölk och smält smör tillsatt
    Vetemjöl, russin, mjölk och smält smör tillsatt.
    muffins-smeten klar
    Muffins-smeten klar.
  5. Fördela smeten i bakformarna.

    muffinssmet i bakformar
    Muffinssmet i bakformarna.
  6. Grädda mitt i ugnen i 225°C 10-12 minuter tills muffinsen fått fin gyllene färg.

    kardemummamuffins gräddas i ugn
    Kardemummamuffins gräddas i ugnen.
    gräddade kardemummamuffins
    Gräddade kardemummamuffins.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 3 månader i frysen.

Kommentarer till Kardemummamuffins med russin

Skriv en kommentar

besökare Svar till lexi penna Skrivet av Susanne
Ja det gör det. De flesta kakor går ju att göra laktosfria genom att välja laktosfria ingredienser. Smör som ingår i de flesta kakor tål de flesta laktosintoleranta eftersom det är så pyttelite laktos i det men är man väldigt känslig så finns laktosfritt smör att köpa. Här finns laktosfria recept eller recept som går att göra laktosfria (det står då i texten vid "laktosfritt" vad man ska göra).
penna Skrivet av lexi
jag undrar om det finns någon kaka här som är laktos fri
penna Skrivet av bella4323
fy va gott jag tror att ingens har blivit såå gott som jag gjorde
penna Skrivet av Tezz
Första gången jag lyckas så bra med muffins. Tackar. Dom blir en perfekt present till svärmor :D
besökare Svar till Malin Bergman penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Malin Bergman
Jag bytte ut mjölet mot dinkel-mjöl och de funkade utmarkt!
Sen har jag även gjort dom utan kardemumma o russin, då har jag tillsatt kakao och lite hallonsylt...dom blev som vackra vulkaner..och GODA!!
penna Skrivet av mickan
jag gör utan russin jag tycker inte om russin men muffinsarna var jättegoda
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emma G: Du kan baka dem nu och frysa in dem. De håller sig minst 3 månader i frysen.
penna Skrivet av Emma G
Hur länge kan man förvara dessa muffins?
Tänkte baka dem idag och servera på julafton, eller är det bäst att baka närmare den 24?
penna Skrivet av sally
jätte gott. men gör det utan russin

Läs alla 27 kommentarer

Se även dessa recept

| Muffins & Mjuka Kakor |