Tillsätt vetemjöl, russin, mjölk och det smälta smöret.
Rör eller kör med elvispen till en jämn smet. Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.
(Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen när du mäter upp mjölet för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket vilket leder till torra och kompakta muffins. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.)
Näringsvärde per muffins (34 g): 107 kcal, 15 g kolhydrater, 4 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 3 månader i frysen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Jocelyn
Enkelt att baka och jättegoda! Jag har bakat några av dina recept.
️ Skrivet av Conny
Tog ett extra ägg, glömde mjölken, stötte ner elvispen i smeten. Det räckte av ngn anledning bara till 12 formar.
Ganska goda ändå :)
webmaster
Svar till
lexi
️ Skrivet av Susanne
Ja det gör det. De flesta kakor går ju att göra laktosfria genom att välja laktosfria ingredienser. Smör som ingår i de flesta kakor tål de flesta laktosintoleranta eftersom det är så pyttelite laktos i det men är man väldigt känslig så finns laktosfritt smör att köpa. Här finns laktosfria recept eller recept som går att göra laktosfria (det står då i texten vid "laktosfritt" vad man ska göra).
️ Skrivet av lexi
jag undrar om det finns någon kaka här som är laktos fri
️ Skrivet av bella4323
fy va gott jag tror att ingens har blivit såå gott som jag gjorde