| Frukt |

Russin

russin
Russin är sött och gott i bakverk.

pil Recept med Russin

Russin är mogna oftast sockerrika torkade vindruvor.

Vindruvorna torkas antingen i solen eller i konstgjord värme. Vid torkning avdunstar vattnet i druvan, som skrumpnar ihop och sockerhalten blir mer koncentrerad.

Sockerhalten i russin är ca 60 procent.

Russin kan ätas som de är, i frukostflingor, matbröd, vetebröd, kakor och mat.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

raisins

Hitta Finns i affären:

I närheten av mjöl, nötter.

Tummen upp GI tips:

Russin har högt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Russin håller sig ca 9 månader. Förvaras torrt i rumstemperatur.

Byt ut Ersätt med:

Korinter, torkade aprikoser.

Måttomvandla russin mellan vikt och volym

Konvertera russin från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


havrekakor med russin

Havrekakor med russin

Goda havrekakor med russin. Ett enkelt recept som går snabbt och ger goda kakor!

klocka Tid: 50 minuter varav 3x10 min i ugnen
Julbröd

Julbröd

Enkelt recept på julbröd som doftar jul och pepparkakor. Brödet är fyllt med nötter, russin m.m. och är fiberrikt och riktigt gott!

klocka Tid: 1 timme och 45 minuter varav 1 timme och 15 minuter i ugnen
kardemummamuffins med russin

Kardemummamuffins med russin

Gott och enkelt recept på muffins med kardemumma och russin. Både doftar och smakar gott! 20 st. Klara på mindre än 30 min.

klocka Tid: 25 minuter varav 10 min i ugnen
kryddkaka

Kryddkaka

Enkelt recept på en mycket god mjuk kaka med en smakkombination av kaffe, sirap, kanel, nejlikor och russin.

klocka Tid: 90 minuter varav 60 minuter i ugnen