| Småkakor |

Havrekakor med russin

Havregryn och russin ger smak och karaktär till det här receptet på goda småkakor. Kakorna blir lite frasiga och sega på samma gång. Mycket goda och enkla att göra.
havrekakor med russin
Baka dessa goda havrekakor med russin som är enkelt med detta recept!
Timglas Tid: 50 minuter varav 3x10 min i ugnen
Portioner ca 40 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Mät upp smör och strösocker. Låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt.

    instruktion steg 1 havrekakor med russin
    Smör och strösocker.
  2. Rör smör och socker till en jämn smet, använd gärna elvisp.

    instruktion steg 2 havrekakor med russin
    En jämn smet av smör och socker.
  3. Tillsätt bakpulver och blanda ihop (gärna med elvisp).

    instruktion steg 3 havrekakor med russin
    Tillsätt bakpulver.
  4. Tillsätt ägg. Blanda till en jämn smet (gärna med elvisp).

    instruktion steg 4.1 havrekakor med russin
    Tillsätt ägg.
    instruktion steg 4.2 havrekakor med russin
    Blanda.
  5. Tillsätt havregryn, russin och vetemjöl. Blanda till en jämn smet (använd gärna elvisp).

    instruktion steg 5.1 havrekakor med russin
    Tillsätt havregryn, russin, vetemjöl.
    instruktion steg 5.2 havrekakor med russin
    Färdig kaksmet.
  6. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med lite avstånd mellan. Tryck till lite om du vill ha jämna kakor, annars låter du dem vara som de är.

    instruktion steg 6.1 havrekakor med russin
    Utklickad smet.
    instruktion steg 6.2 havrekakor med russin
    Tilltryckta.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200°C i ca 8-12 minuter tills kakorna fått lite gyllene färg.

    Låt svalna.

    instruktion steg 7.1 havrekakor med russin
    Grädda i ugnen.
    instruktion steg 7.2 havrekakor med russin
    Färdiga kakor.

glödlampa Tips:

Förvara dem i en burk med tättslutande lock. De går bra att frysa.

byt ut Variationstips:

Man kan även tillsätta skal från en halv apelsin eller 0,5 dl syltade apelsinskal eller 50 g hackad choklad.

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till Ulf penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset!
penna Skrivet av Ulf
Byt med fördel ut russinen mot korinter, blir gott
person Svar till susnet penna Skrivet av veronica
Tack för tipset då väljer jag de recepten då.

Läs alla 27 kommentarer