Havrekakor med russin

Havregryn och russin ger smak och karaktär till det här receptet på goda småkakor. Kakorna blir lite frasiga och sega på samma gång. Mycket goda och enkla att göra.
havrekakor med russin
Baka dessa goda havrekakor med russin som är enkelt med detta recept!
Timglas Tid: 50 minuter varav 3x10 min i ugnen
Portioner ca 40 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning som är bra att ha:

Baka havrekakor med russin så här:

  1. Mät upp smör och strösocker. Låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt.

    instruktion steg 1 havrekakor med russin
    Smör och strösocker.
  2. Rör smör och socker till en jämn smet, använd gärna elvisp.

    instruktion steg 2 havrekakor med russin
    En jämn smet av smör och socker.
  3. Tillsätt bakpulver och blanda ihop (gärna med elvisp).

    instruktion steg 3 havrekakor med russin
    Tillsätt bakpulver.
  4. Tillsätt ägg. Blanda till en jämn smet (gärna med elvisp).

    instruktion steg 4.1 havrekakor med russin
    Tillsätt ägg.
    instruktion steg 4.2 havrekakor med russin
    Blanda.
  5. Tillsätt havregryn, russin och vetemjöl. Blanda till en jämn smet (använd gärna elvisp).

    instruktion steg 5.1 havrekakor med russin
    Tillsätt havregryn, russin, vetemjöl.
    instruktion steg 5.2 havrekakor med russin
    Färdig kaksmet.
  6. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med lite avstånd mellan. Tryck till lite om du vill ha jämna kakor, annars låter du dem vara som de är.

    instruktion steg 6.1 havrekakor med russin
    Utklickad smet.
    instruktion steg 6.2 havrekakor med russin
    Tilltryckta.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200°C i ca 8-12 minuter tills kakorna fått lite gyllene färg.

    Låt svalna.

    instruktion steg 7.1 havrekakor med russin
    Grädda i ugnen.
    instruktion steg 7.2 havrekakor med russin
    Färdiga kakor.

glödlampa Tips:

Förvara dem i en burk med tättslutande lock. De går bra att frysa.

byt ut Variationstips:

Man kan även tillsätta skal från en halv apelsin eller 0,5 dl syltade apelsinskal eller 50 g hackad choklad.

Kommentarer till Havrekakor med russin

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Amanda
Har gjort dom i flera år. Älskar dom. Testa att ha en klick sirap och byta ut 1/2dl socker mot farinsocker. Det blir väldigt krispigt och gott då. Om man gillar sånt. Kan därmed också dra ner på sockret i övrigt då du har sirap osv.
besökare Svar till Nils Bruhner penna Skrivet av Susanne
Det kan jag tänka mig! 😋 Tack för bra tips! 😊
penna Skrivet av Nils Bruhner
Om man byter ut havremjöl och russin mot müssli med mycket frukt och nötter så får man en våldsamt god kaka.
besökare Svar till Ulf penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset!
penna Skrivet av Ulf
Byt med fördel ut russinen mot korinter, blir gott
besökare Svar till susnet penna Skrivet av veronica
Tack för tipset då väljer jag de recepten då.
besökare Svar till veronica penna Skrivet av Susanne
Nej jag tror inte du kan göra det utan att göra andra ändringar i receptet. Det är nog bättre att du väljer recept på äggfria småkakor om du inte vill chansa.
penna Skrivet av veronica
Kan man utesluta ägget då min systerson är hyperallergisk mot ägg?
besökare Svar till Linn penna Skrivet av Susanne
Tack för att du delar med dig! Låter gott med stora kakor!
penna Skrivet av Linn
oj, jättegoda :)

Jag använde lite mindre socker (2,5dl istf 3dl), och använde ca 1-2msk apelsinmarmelad samt la till ca 2st (stora) rutor mörk choklad (Marabou Premium Dark 86%) skurna i mindre bitar. Klickade ut ca 12st/plåt så dem vart stora när de flöt ut - ungefär som sådana jättekakor som finns på fik.
De tog ca 10min, 200 grader i mitten av min ugn (med över och undervärme).

Gillade att de blev lite mjuka i konsistensen. Gillade också att de var snabbgjorda eftersom man klickar ut dem istället för att forma dem.

Läs alla 30 kommentarer

Se även dessa recept

| Småkakor |