| Småkakor |

Havrekakor med russin

Havregryn och russin ger smak och karaktär till det här receptet på goda småkakor. Kakorna blir lite frasiga och sega på samma gång. Mycket goda och enkla att göra.
havrekakor med russin
Timglas Tid: 50 minuter varav 3x10 min i ugnen
Portioner ca 40 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 8-12 minuter med över- och undervärme
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla

Baka havrekakor med russin så här:

  1. Mät upp smör och strösocker. Låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt.

    instruktion steg 1 havrekakor med russin
    Smör och strösocker.
  2. Rör smör och socker till en jämn smet, använd gärna elvisp.

    instruktion steg 2 havrekakor med russin
    En jämn smet av smör och socker.
  3. Tillsätt bakpulver och blanda ihop (gärna med elvisp).

    instruktion steg 3 havrekakor med russin
    Tillsätt bakpulver.
  4. Tillsätt ägg. Blanda till en jämn smet (gärna med elvisp).

    instruktion steg 4.1 havrekakor med russin
    Tillsätt ägg.
    instruktion steg 4.2 havrekakor med russin
    Blanda.
  5. Tillsätt havregryn, russin och vetemjöl. Blanda till en jämn smet (använd gärna elvisp).

    instruktion steg 5.1 havrekakor med russin
    Tillsätt havregryn, russin, vetemjöl.
    instruktion steg 5.2 havrekakor med russin
    Färdig kaksmet.
  6. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med lite avstånd mellan. Tryck till lite om du vill ha jämna kakor, annars låter du dem vara som de är.

    instruktion steg 6.1 havrekakor med russin
    Utklickad smet.
    instruktion steg 6.2 havrekakor med russin
    Tilltryckta.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200°C i ca 8-12 minuter tills kakorna fått lite gyllene färg.

    Låt svalna.

    instruktion steg 7.1 havrekakor med russin
    Grädda i ugnen.
    instruktion steg 7.2 havrekakor med russin
    Färdiga kakor.

Näringsvärde Näringsvärden

Näringsvärde per kaka (25 g): 111 kalorier, 14 g kolhydrater, 6 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer

glödlampa Tips & tricks

Förvara dem i en burk med tättslutande lock. De går bra att frysa.

byt ut Variationstips

Man kan även tillsätta skal från en halv apelsin eller 0,5 dl syltade apelsinskal eller 50 g hackad choklad.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Synnöve
Tog aprikoser i bitar (ej russin)+ ca 1 tsk vaniljsocker och kakorna blev helt underbara. Ska dela detta recept med andra !
✏️ Skrivet av Ludvig Nilsson
4 eller 5 i betyg, fick bli en femma ;)
Rev ner lite citronskal i apelsinmarmelad, mikrade kort stund och lät det svalna innan jag rörde ner innan mjölblandningen (la till lite mjöl). Inte alls dumt!
✏️ Skrivet av Maria Dahl
Jättegoda o enkla att göra😁
✏️ Skrivet av Solweig
Nu har jag bakat dessa kakor flera gånger. Har lite apelsinskal som smak i, jättegott. Det värsta är att man äter mer än man borde.
✏️ Skrivet av Ylva Westman
Mycket goda och lättbakade kakor. Man behöver bara denna kaka.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest