Havrekakor med russin

💬 33 kommentarer
Havregryn och russin ger smak och karaktär till det här receptet på goda småkakor. Kakorna blir lite frasiga och sega på samma gång. Mycket goda och enkla att göra.
havrekakor med russin
Baka dessa goda havrekakor med russin som är enkelt med detta recept!
Timglas Tid: 50 minuter varav 3x10 min i ugnen
Portioner ca 40 st
Näringsvärde Näringsvärde per kaka (25 g): 111 kalorier, 14 g kolhydrater, 6 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 8-12 minuter med över- och undervärme

Baka havrekakor med russin så här:

  1. Mät upp smör och strösocker. Låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt.

    instruktion steg 1 havrekakor med russin
    Smör och strösocker.
  2. Rör smör och socker till en jämn smet, använd gärna elvisp.

    instruktion steg 2 havrekakor med russin
    En jämn smet av smör och socker.
  3. Tillsätt bakpulver och blanda ihop (gärna med elvisp).

    instruktion steg 3 havrekakor med russin
    Tillsätt bakpulver.
  4. Tillsätt ägg. Blanda till en jämn smet (gärna med elvisp).

    instruktion steg 4.1 havrekakor med russin
    Tillsätt ägg.
    instruktion steg 4.2 havrekakor med russin
    Blanda.
  5. Tillsätt havregryn, russin och vetemjöl. Blanda till en jämn smet (använd gärna elvisp).

    instruktion steg 5.1 havrekakor med russin
    Tillsätt havregryn, russin, vetemjöl.
    instruktion steg 5.2 havrekakor med russin
    Färdig kaksmet.
  6. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med lite avstånd mellan. Tryck till lite om du vill ha jämna kakor, annars låter du dem vara som de är.

    instruktion steg 6.1 havrekakor med russin
    Utklickad smet.
    instruktion steg 6.2 havrekakor med russin
    Tilltryckta.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200°C i ca 8-12 minuter tills kakorna fått lite gyllene färg.

    Låt svalna.

    instruktion steg 7.1 havrekakor med russin
    Grädda i ugnen.
    instruktion steg 7.2 havrekakor med russin
    Färdiga kakor.

glödlampa Tips & tricks:

Förvara dem i en burk med tättslutande lock. De går bra att frysa.

byt ut Variationstips:

Man kan även tillsätta skal från en halv apelsin eller 0,5 dl syltade apelsinskal eller 50 g hackad choklad.

Se även dessa recept

| Småkakor |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Maria Dahl
Jättegoda o enkla att göra😁
✏️ Skrivet av Solweig
Nu har jag bakat dessa kakor flera gånger. Har lite apelsinskal som smak i, jättegott. Det värsta är att man äter mer än man borde.
✏️ Skrivet av Ylva Westman
Mycket goda och lättbakade kakor. Man behöver bara denna kaka.
✏️ Skrivet av Amanda
Har gjort dom i flera år. Älskar dom. Testa att ha en klick sirap och byta ut 1/2dl socker mot farinsocker. Det blir väldigt krispigt och gott då. Om man gillar sånt. Kan därmed också dra ner på sockret i övrigt då du har sirap osv.
💬 Svar till Nils Bruhner ✏️ Skrivet av Susanne
Det kan jag tänka mig! 😋 Tack för bra tips! 😊