Havrekakor med russin




Ingredienser:

Utrustning:
- ev. elvisp
Baka havrekakor med russin så här:
-
Mät upp smör och strösocker. Låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt.
- 250 g smör
- 2,5 dl strösocker
Smör och strösocker. -
Rör smör och socker till en jämn smet, använd gärna elvisp.
En jämn smet av smör och socker. -
Tillsätt bakpulver och blanda ihop (gärna med elvisp).
- 2 tsk bakpulver
Tillsätt bakpulver. -
Tillsätt ägg. Blanda till en jämn smet (gärna med elvisp).
- 1 st ägg
Tillsätt ägg. Blanda. -
Tillsätt havregryn, russin och vetemjöl. Blanda till en jämn smet (använd gärna elvisp).
Tillsätt havregryn, russin, vetemjöl. Färdig kaksmet. -
Klicka ut smeten på bakplåtspapper med lite avstånd mellan. Tryck till lite om du vill ha jämna kakor, annars låter du dem vara som de är.
Utklickad smet. Tilltryckta. -
Grädda kakorna mitt i ugnen i 200°C i ca 8-12 minuter tills kakorna fått lite gyllene färg.
Låt svalna.
Grädda i ugnen. Färdiga kakor.
Tips:
Förvara dem i en burk med tättslutande lock. De går bra att frysa.
Variationstips:
Man kan även tillsätta skal från en halv apelsin eller 0,5 dl syltade apelsinskal eller 50 g hackad choklad.
| Småkakor |

⭐ webmaster