
Utan att man skivar kanske någon timme innan man ska servera och häller på marinaden lite snyggt på ett serveringsfat?
Eller hur har du gjort?
Utrustning:
Sätt ugnen på 175°C.
Putsa fläskfilén. Skär bort fett och hinnor.
Salta och peppra runtom. Pensla på mango chutney.
Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme.
Lägg i köttet när pannan verkligen är varm. (Smöret ska ha slutat bubbla.)
Stek några minuter i taget och vänd sedan runt köttet så att det får en fin ljusbrun stekyta runtom.
Lägg över köttet i en ugnsform och häll över stekskyn om det blivit någon.
Sätt i en stektermometer med spetsen i mitten av köttet.
Ställ in köttet i mitten av ugnen i 175°C och låt stå tills termometern visar 65°C eller ca 20 minuter.
Gör under tiden marinaden.
Blanda vinäger, vatten, olivolja, salt, peppar, strösocker i en skål.
Tvätta och torka av citronen. Riv skalet.
Blanda ihop med citronskalet och persiljan.
Ta ut köttet från ugnen. Låt köttet vila minst 10 minuter.
Skär upp filén i skivor och lägg på ett serveringsfat.
Häll marinaden över köttet.
Serveringstips:
Tips & tricks:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Buffé | Fläskkött | Huvudrätter |