| Buffé | Fläskkött | Huvudrätter |

Marinerad fläskfilé med citron

Fantastiskt god fläskfilé marinerad med citron som serveras kall. Perfekt att förbereda dagen innan. Passar bra på buffé, till lunch eller middag. Gott och lyxigt!
marinerad fläskfilé med citron
Marinerad fläskfilé med citron
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: en timme
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Marinad:

laktosfritt Laktosfritt - Stek i laktosfritt smör eller olja.
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Ernst Kirchsteigers (nr 79635)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.

    Putsa fläskfilén. Skär bort fett och hinnor.

    Salta och peppra runtom. Pensla på mango chutney.

  2. Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme.

    Lägg i köttet när pannan verkligen är varm. (Smöret ska ha slutat bubbla.)

    Stek några minuter i taget och vänd sedan runt köttet så att det får en fin ljusbrun stekyta runtom.

  3. Lägg över köttet i en ugnsform och häll över stekskyn om det blivit någon.

    Sätt i en stektermometer med spetsen i mitten av köttet.

    Ställ in köttet i mitten av ugnen i 175°C och låt stå tills termometern visar 65°C eller ca 20 minuter.

    Gör under tiden marinaden.

  4. Marinad:

  5. Blanda vinäger, vatten, olivolja, salt, peppar, strösocker i en skål.

    Tvätta och torka av citronen. Riv skalet.

    Blanda ihop med citronskalet och persiljan.

  6. Ta ut köttet från ugnen. Låt köttet vila minst 10 minuter.

  7. Skär upp filén i skivor och lägg på ett serveringsfat.

  8. Häll marinaden över köttet.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 marinerad fläskfilé med citron
1. Fläskfilén.
instruktion steg 2.1 marinerad fläskfilé med citron
2.1. Dags att börja steka.
instruktion steg 2.2 marinerad fläskfilé med citron
2.2. Fläskfilén ska få färg.
instruktion steg 3 marinerad fläskfilé med citron
3. Köttet i en ugnsform.
instruktion steg 4.1 marinerad fläskfilé med citron
4.1. Blanda marinaden.
instruktion steg 4.2 marinerad fläskfilé med citron
4.2. Tillsätt citronskal och persilja.
instruktion steg 5 marinerad fläskfilé med citron
5. Köttet färdigstekt.
instruktion steg 6 marinerad fläskfilé med citron
6. I skivor på serveringsfat.
instruktion steg 7 marinerad fläskfilé med citron
7. Häll marinaden över filén.

servera Serveringstips:

Servera med t.ex. potatisgratäng och haricots verts. På sommaren är det gott till tzatziki och kokt färskpotatis.

glödlampa Tips:

Gör gärna dubbel sats.

planera Planeringstips:

Gör gärna dagen före servering och förvara i kylskåp. Ös gärna över marinaden någon gång.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Ös gärna över marinaden då och då.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Hanna    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag har serverat den kall och det har varit jättegott!
   kommentar  Skrivet av  Hanna  
Hej. Går den att servera kall om man gör den dagen innan, eller ska den värmas? Mvh Hanna
 svar  Svar till  Anna Frej    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Roligt att du tyckte om receptet!
   kommentar  Skrivet av  Anna Frej  
Lagade den här igår, serverade med fransk potatissallad. Jättegott, kommer att göras om!
 svar  Svar till  Christina    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för svaret Christina!

Skriv och läs alla 12 kommentarer