Marinerad fläskfilé med citron
Fantastiskt god fläskfilé marinerad med citron som serveras kall. Köttet blir saftigt. Perfekt att förbereda dagen innan. Passar bra på buffé, till lunch eller middag. Gott och lyxigt!
Tid: en timme
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- 600 g fläskfilé
- salt
- peppar
- 0,5 dl mango chutney
- ca 2 msk smör att steka i
Marinad:
- 3 msk vitvinsvinäger
- 2 msk kallt vatten
- 0,75 dl olivolja
- 0,5 tsk salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 1 tsk strösocker
- 0,5 dl finhackad persilja
- 1 st citron (skalet)
Laktosfritt - Stek i laktosfritt smör eller olja.
Glutenfritt
Utrustning:
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i 20 minuter med över- och undervärme (använd gärna stektermometer)
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (254 g): 437 kcal, 17 g kolhydrater, 27 g fett, 31 g protein
Serveringstips
Servera med t.ex. potatisgratäng och haricots verts. På sommaren är det gott till tzatziki och kokt färskpotatis.
Tips & tricks
Gör gärna dubbel sats.
Planeringstips
Gör gärna dagen före servering och förvara i kylskåp. Ös gärna över marinaden någon gång.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Ös gärna över marinaden då och då.
️ Skrivet av
Hej undrar om man gör köttet dagen innan ska man skiva upp det och hälla marinaden på och ställa in det bara.
️ Skrivet av
Hej, om man ska göra köttet dagen innan, då antar jag att man inte ska skiva upp köttet när det ligger i marinaden?
Utan att man skivar kanske någon timme innan man ska servera och häller på marinaden lite snyggt på ett serveringsfat?
Eller hur har du gjort?
Utan att man skivar kanske någon timme innan man ska servera och häller på marinaden lite snyggt på ett serveringsfat?
Eller hur har du gjort?
️ Skrivet av
Hej igen. Nu såg jag att det går bra över natten. Läste för slarvigt 😀
️ Skrivet av
Hej Susanne. Jag ska förbereda köttet dagen innan. Hur länge behöver köttet ligga i marinaden? Ett par timmar? Eller över natten?
️ Skrivet av
Hej! Ska göra detta dagen innan jag ska servera, ska jag ändå skiva upp köttet och hälla på marinaden dagen innan?