Potatissallad

Ett recept på en mycket god potatissallad som jag verkligen rekommenderar! Det blir så otroligt gott med syrliga äpplen i och dressingen är också väldigt god. När man gjort den här receptet vill man inte äta köpt potatissallad mer.
Potatissallad
Mycket god potatissallad med äpple i som jag verkligen rekommenderar.
Timglas Tid: 40 minuter
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (414 g): 448 kalorier, 44 g kolhydrater, 26 g fett, 7 g protein
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Dressing:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Koka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna. Ta bort skalet (om du inte kokade utan skal).

    instruktion steg 1.1 potatissallad
    Kokt färskpotatis.
    instruktion steg 1.2 potatissallad
    Skalad avsvalnad färskpotatis.
  2. Dressing:

  3. Blanda gräddfil (eller crème fraiche), majonnäs, senap salt och peppar i en stor serveringsskål.

    Om du vill ha gräslök hacka och tillsätt den också.

    Smaka av. Tillsätt mer salt, peppar eller senap om du tycker det behövs. Tog du för mycket kryddor så blanda ner mer gräddfil/crème fraiche och/eller majonnäs.

    instruktion steg 2.1 potatissallad
    Ingredienserna till dressingen.
    instruktion steg 2.2 potatissallad
    Dressingen blandad och klar.
  4. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor eller hacka rödlöken i små bitar.

    Skär gurkan i mindre bitar.

    Skär rädisorna i små bitar.

    Tillsätt allt till dressingen.

    instruktion steg 3.1 potatissallad
    Hackad lök, gurka och rädisor.
    instruktion steg 3.2 potatissallad
    Tillsätt till dressingen.
  5. Skär äpplen i mindre bitar. Tillsätt till dressingen.

    Blanda alltsammans ordentligt innan potatisen tillsätts (eftersom potatisen är mjukare och lätt går sönder vill man röra så lite som möjligt när man tillsatt den.)

    instruktion steg 4.1 potatissallad
    Äpplen i mindre bitar.
    instruktion steg 4.2 potatissallad
    Tillsätt till dressingen. Blanda.
  6. Skär potatisen i mindre bitar och blanda ner dem också. Rör försiktigt så inte potatisen går sönder allt för mycket.

    Låt stå i kylskåp med plastfolie över fram till servering. Potatissalladen blir bara godare om den får stå ett tag före servering gärna 6-24 timmar.

    instruktion steg 5.1 potatissallad
    Tillsätt potatis i mindre bitar.
    instruktion steg 5.2 potatissallad
    Blanda försiktigt.
    instruktion steg 5.3 potatissallad
    Häll upp i serveringsskål.

servera Serveringstips:

Servera potatissalladen kall till kött-, fisk- och fågelrätter.

planera Planeringstips:

Gör gärna potatissalladen dagen före servering, den blir godare av att stå och safta till sig.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn, men den ser mest aptitlig ut ju färskare den är.

Se även dessa recept

| Lunch | Påsk | Sommarmat | Tillbehör |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Robert
Underbar potatissallad, precis som den ska smaka. Skulle bli som tillbehör till grillkvällen när vi rökte kött, men efter vi smakade på hur den blev så hoppa vi över klyftpotatisen helt.
✏️ Skrivet av Connie
Så god,
✏️ Skrivet av Henrik Svensson
Underbar potatissallad!

Gjorde den på hemlagad majonnäs och den blev sagolikt god.

Jag älskar syrliga äpplen och tror att den här salladen gör sig extra bra till fläskkött. Kommer garanterat laga den igen! Tack!
✏️ Skrivet av Ashti
Tack för det goda receptet 👌.
✏️ Skrivet av Jan Wittzell
Hej Susanne,

Vill bara meddela att du har helt rätt; … så otroligt mycket godare än de man kan inhandla i affärerna 😊.

Vet inte riktigt vad som skulle kunna få mig att återgå till köpt potatissallad … kanske total svält eller pistolhot? 😉

Hälsningar Janne