
Potatissallad
5.0 | 💬 71 kommentarer



Ingredienser:
- 700-800 g färskpotatis eller vanlig potatis
- 2 st syrliga äpplen
- ca 5-10 centimeter purjolök
- eller ca 0,5 st stor (1 st liten) röd lök
- ca 15 centimeter gurka
- ca 8 st rädisor
Dressing:
- 2 dl gräddfil
- eller 2 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 2 msk senap
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm vitpeppar
- ev. 2-3 msk finhackad gräslök


Gör så här:
-
Koka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna. Ta bort skalet (om du inte kokade utan skal).
- 700-800 g färskpotatis eller vanlig potatis
Kokt färskpotatis. Skalad avsvalnad färskpotatis. -
Blanda gräddfil (eller crème fraiche), majonnäs, senap salt och peppar i en stor serveringsskål.
Om du vill ha gräslök hacka och tillsätt den också.
Smaka av. Tillsätt mer salt, peppar eller senap om du tycker det behövs. Tog du för mycket kryddor så blanda ner mer gräddfil/crème fraiche och/eller majonnäs.
- 2 dl gräddfil
- eller 2 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 2 msk senap
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm vitpeppar
- ev. 2-3 msk finhackad gräslök
Ingredienserna till dressingen. Dressingen blandad och klar. - 2 dl gräddfil
-
Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor eller hacka rödlöken i små bitar.
Skär gurkan i mindre bitar.
Skär rädisorna i små bitar.
Tillsätt allt till dressingen.
- ca 5-10 centimeter purjolök
- eller ca 0,5 st stor (1 st liten) röd lök
- ca 15 centimeter gurka
- ca 8 st rädisor
Hackad lök, gurka och rädisor. Tillsätt till dressingen. - ca 5-10 centimeter purjolök
-
Skär äpplen i mindre bitar. Tillsätt till dressingen.
Blanda alltsammans ordentligt innan potatisen tillsätts (eftersom potatisen är mjukare och lätt går sönder vill man röra så lite som möjligt när man tillsatt den.)
- 2 st syrliga äpplen
Äpplen i mindre bitar. Tillsätt till dressingen. Blanda. -
Skär potatisen i mindre bitar och blanda ner dem också. Rör försiktigt så inte potatisen går sönder allt för mycket.
Låt stå i kylskåp med plastfolie över fram till servering. Potatissalladen blir bara godare om den får stå ett tag före servering gärna 6-24 timmar.
Tillsätt potatis i mindre bitar. Blanda försiktigt. Häll upp i serveringsskål.
Dressing:
Serveringstips:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:



Gjorde den på hemlagad majonnäs och den blev sagolikt god.
Jag älskar syrliga äpplen och tror att den här salladen gör sig extra bra till fläskkött. Kommer garanterat laga den igen! Tack!


Vill bara meddela att du har helt rätt; … så otroligt mycket godare än de man kan inhandla i affärerna 😊.
Vet inte riktigt vad som skulle kunna få mig att återgå till köpt potatissallad … kanske total svält eller pistolhot? 😉
Hälsningar Janne