| Lunch | Påsk - påskmat och påskgodis | Sommarmat | Tillbehör |

Potatissallad

Ett recept på en mycket god potatissallad som jag verkligen rekommenderar! Det blir så otroligt gott med syrliga äpplen i och dressingen är också väldigt god. När man gjort den här receptet vill man inte äta köpt potatissallad mer.
Potatissallad
Mycket god potatissallad med äpple i som jag verkligen rekommenderar.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 40 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Dressing:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Koka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna. Ta bort skalet (om du inte kokade utan skal).

  2. Dressing:

  3. Blanda gräddfil (eller crème fraiche), majonnäs, senap salt och peppar i en stor serveringsskål.

    Om du vill ha gräslök hacka och tillsätt den också.

    Smaka av. Tillsätt mer salt, peppar eller senap om du tycker det behövs. Tog du för mycket kryddor så blanda ner mer gräddfil/crème fraiche och/eller majonnäs.

  4. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor eller hacka rödlöken i små bitar.

    Skär gurkan i mindre bitar.

    Skär rädisorna i små bitar.

    Tillsätt allt till dressingen.

  5. Skär äpplen i mindre bitar. Tillsätt till dressingen.

    Blanda alltsammans ordentligt innan potatisen tillsätts (eftersom potatisen är mjukare och lätt går sönder vill man röra så lite som möjligt när man tillsatt den.)

  6. Skär potatisen i mindre bitar och blanda ner dem också. Rör försiktigt så inte potatisen går sönder allt för mycket.

    Låt stå i kylskåp med plastfolie över fram till servering. Potatissalladen blir bara godare om den får stå ett tag före servering gärna 6-24 timmar.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 potatissallad
1.1. Kokt färskpotatis.
instruktion steg 1.2 potatissallad
1.2. Skalad avsvalnad färskpotatis.
instruktion steg 2.1 potatissallad
2.1. Ingredienserna till dressingen.
instruktion steg 2.2 potatissallad
2.2. Dressingen blandad och klar.
instruktion steg 3.1 potatissallad
3.1. Hackad lök, gurka och rädisor.
instruktion steg 3.2 potatissallad
3.2. Tillsätt till dressingen.
instruktion steg 4.1 potatissallad
4.1. Äpplen i mindre bitar.
instruktion steg 4.2 potatissallad
4.2. Tillsätt till dressingen. Blanda.
instruktion steg 5.1 potatissallad
5.1. Tillsätt potatis i mindre bitar.
instruktion steg 5.2 potatissallad
5.2. Blanda försiktigt.
instruktion steg 5.3 potatissallad
5.3. Häll upp i serveringsskål.

servera Serveringstips:

Servera potatissalladen kall till kött-, fisk- och fågelrätter.

planera Planeringstips:

Gör gärna potatissalladen dagen före servering, den blir godare av att stå och safta till sig.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn, men den ser mest aptitlig ut ju färskare den är.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Katarina    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Trevligt! Låter gott med dijonsenap! Ingrid Marie är min favorit! 
   kommentar  Skrivet av  Katarina  
supergott! jag hade dock dijon senap då jag vill ha lite sting! funkade super! hade bara Ingrid Marie äpplen hemma !
 svar  Svar till  susnet    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och tydligare beskrivning med bilder steg för steg.
 svar  Svar till  Juha Koh Samui.    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Vad trevligt! :) Låter gott med ananas, tack för tipset! :)
   kommentar  Skrivet av  Juha Koh Samui.  
Alla skandinaverna älskade det med ananas.
Thai gillade den också.

Skriv och läs alla 49 kommentarer