Rotsakspytt

Rotsakspytt är ett enkelt recept på ugnsstekt potatis, morötter och rotselleri. En mycket god potatisrätt. Passar bra till kött.
Rotsakspytt
Timglas Tid: 1 timme
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla

Gör så här:

  1. Skala potatis, morötter och rotselleri.

    Skär i små bitar, antingen strimlor, tärningar eller annan form. Lägg dem i en ugnsform.

    strimlat i formen
    Strimlat i formen.
  2. Häll på olja och salta. Rör om och salta mera. Rör om och häll på så mycket olja att alla rotsaker får lite olja och salt på sig.

    Ställ in i mitten av ugnen i 225°C.

    olja och salt
    Olja och salt.
  3. Ta ut efter ca 20 minuter och rör om, salta och ringla på mer olja om det fastnat.

    efter 20 min i ugnen
    Efter 20 min i ugnen.
  4. När det börjar bli klart - efter totalt ca 35 minuter. Strö över lite timjan och ringla över lite honung.

    Ställ in i ugnen ytterligare 5-15 minuter. Provsmaka en bit för att se när det är klart.

    timjan och honung
    Timjan och honung.

matlåda Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Peter T ✏️ Skrivet av Susanne
Ja lök är gott! Tack för bra tips! :)
✏️ Skrivet av Peter T
Jag brukar rosta ungefär enligt receptet i smord långpanna (så man kan breda ut rotsakerna) och lägga till lökklyftor efter ca en kvart - 20 minuter. Lite lök i lyfter det hela ett steg till :)
✏️ Skrivet av Adam
Testa gärna denna pytt med såsen från asiatisk oxfile.
super.
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Hej: Nej, potatisen ska inte kokas.
✏️ Skrivet av Hej
Ska man koka potatisen innan?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest