Rotsakspytt

Rotsakspytt är ett enkelt recept på ugnsstekt potatis, morötter och rotselleri. En mycket god potatisrätt. Passar bra till kött.
Rotsakspytt
Prova detta recept på rotsakspytt med potatis, morötter och rotselleri. Det blir jättegott!
Timglas Tid: 1 timme
Portioner 4-6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Skala potatis, morötter och rotselleri.

    Skär i små bitar, antingen strimlor, tärningar eller annan form. Lägg dem i en ugnsform.

    strimlat i formen
    Strimlat i formen.
  2. Häll på olja och salta. Rör om och salta mera. Rör om och häll på så mycket olja att alla rotsaker får lite olja och salt på sig.

    Ställ in i mitten av ugnen i 225°C.

    olja och salt
    Olja och salt.
  3. Ta ut efter ca 20 minuter och rör om, salta och ringla på mer olja om det fastnat.

    efter 20 min i ugnen
    Efter 20 min i ugnen.
  4. När det börjar bli klart - efter totalt ca 35 minuter. Strö över lite timjan och ringla över lite honung.

    Ställ in i ugnen ytterligare 5-15 minuter. Provsmaka en bit för att se när det är klart.

    timjan och honung
    Timjan och honung.

Se även dessa recept

| Huvudrätter |

Kommentarer till Rotsakspytt

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Peter T ✏️ Skrivet av Susanne
Ja lök är gott! Tack för bra tips! :)
✏️ Skrivet av Peter T
Jag brukar rosta ungefär enligt receptet i smord långpanna (så man kan breda ut rotsakerna) och lägga till lökklyftor efter ca en kvart - 20 minuter. Lite lök i lyfter det hela ett steg till :)
✏️ Skrivet av Adam
Testa gärna denna pytt med såsen från asiatisk oxfile.
super.
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Hej: Nej, potatisen ska inte kokas.
✏️ Skrivet av Hej
Ska man koka potatisen innan?