Rotsakspytt

Ett enkelt recept på en mycket god potatisrätt som förhöjer måltiden. Passar bra till kött.
Rotsakspytt
Prova detta recept på rotsakspytt med potatis, morötter och rotselleri. Det blir jättegott!
Timglas Tid: 1 timme
Portioner 4-6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Skala potatis, morötter och rotselleri.

    Skär i små bitar, antingen strimlor, tärningar eller annan form. Lägg dem i en ugnsform.

    strimlat i formen
    Strimlat i formen.
  2. Häll på olja och salta. Rör om och salta mera. Rör om och häll på så mycket olja att alla rotsaker får lite olja och salt på sig.

    Ställ in i mitten av ugnen i 225°C.

    olja och salt
    Olja och salt.
  3. Ta ut efter ca 20 minuter och rör om, salta och ringla på mer olja om det fastnat.

    efter 20 min i ugnen
    Efter 20 min i ugnen.
  4. När det börjar bli klart - efter totalt ca 35 minuter. Strö över lite timjan och ringla över lite honung.

    Ställ in i ugnen ytterligare 5-15 minuter. Provsmaka en bit för att se när det är klart.

    timjan och honung
    Timjan och honung.

Kommentarer till Rotsakspytt

Skriv en kommentar

besökare Svar till Peter T penna Skrivet av Susanne
Ja lök är gott! Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Peter T
Jag brukar rosta ungefär enligt receptet i smord långpanna (så man kan breda ut rotsakerna) och lägga till lökklyftor efter ca en kvart - 20 minuter. Lite lök i lyfter det hela ett steg till :)
penna Skrivet av Adam
Testa gärna denna pytt med såsen från asiatisk oxfile.
super.

Läs alla 7 kommentarer

Se även dessa recept

| Huvudrätter |