Ankbröst med sötpotatispuré och syrlig vinsås
Gott och lyxigt recept på ankbröst med en söt potatispuré och en syrlig vinsås. Det söta och syrliga blir riktigt gott ihop med det möra fina köttet som man får salta lite.
Tid: 1 timme
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- 600 g (2-4 st) ankbröst med skinn
- smör att steka i
- salt
- svartpeppar
Sötpotatispuré:
- 600 g sötpotatis
- 400 g potatis
- 1 dl vispgrädde
Syrlig vinsås:
- 3 st schalottenlökar
- 1 msk olivolja
- 1 dl rött matlagningsvin
- 0,5 dl balsamvinäger
- 1 msk kalvfond (eller annan fond)
- 0,5 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm malen svartpeppar
Glutenfritt
Utrustning:
-
mixer
eller matberedare
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i 6-8 minuter med över- och undervärme
️ Skrivet av
Toppen!
webmaster
Svar till
Ingegerd Mattsson
️ Skrivet av
Så trevligt att ni alla tyckte om receptet! Tack för att du skrev!
️ Skrivet av
Jag kan säga att detta blev kanon gott. Till och med vårat kräsna äldsta barnbarn åt i mängder.
webmaster
Svar till
Monkan
️ Skrivet av
Tack detsamma! Trevligt att det blev bra! :)
️ Skrivet av
Hej och gott nytt år!
Lagade ankbröst från din sida till nyårsafton. Väldigt gott! Tack för tips och inspiration./Monkan
Lagade ankbröst från din sida till nyårsafton. Väldigt gott! Tack för tips och inspiration./Monkan