| Fågel |

Ankbröst

Ankbröst
Ankbröst, till vänster med skinnsidan upp och till höger med skinnsidan ner. Köttet är mörkrött.

pil Recept med Ankbröst

Ankbröst är mört och fint rött kött. På ena sidan är det skinn.

Innan man börjar steka är det lämpligt att snitta skinnet med en vass kniv och det kan man göra i ett fint rutigt mönster. Börja att steka med skinnsidan ner. Ös gärna fettet över under stekningen så blir ankan saftigare.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperaturer

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Följande innertemperaturer rekommenderas för Ankbröst:

  • Blodig: 56°C
  • Medium: 62°C
  • Genomstekt: 68°C

Tillagningstips

Skär ett rutmönster i skinnsidan, det ska vara tunna snitt. Salta och peppra.

Stek ca 4 minuter med skinnsidan ner i en torr upphettad stekpanna, inget fett behövs, det kommer smälta ut fett från skinnet. Skinnet ska få fin färg. Vänd och stek 2 minuter på andra sidan.

Tillaga ankbröst med skinnsidan upp i mitten av ugnen i ca 125°C till vald innertemperatur.

Linda in köttet i aluminiumfolie och låt vila 15-20 minuter.

Skär upp i sneda skivor.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

duck

Hitta Finns i affären:

I frysdisken i välsorterade affärer.

Tummen upp GI tips:

Ankbröst är kött och kött innehåller nästan inga kolhydrater så man kan säga att det har väldigt lågt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 6 månader i frysen.

Sedlar Pris:

Ganska dyrt. Ca 150-200 kr/kg.

Byt ut Ersätt med:

Oxfilé.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser