
Lagade till detta, men skippade lök, men lade till rivna morötter och ost, blev kanon🤩🤘
Utrustning:
Hacka den gula löken. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja.
Stek den hackade löken och färsen i stekpannan på medelvärme utan att det blir bränt. Finfördela färsen med en stekspade eller trägaffel. Tillsätt mer smör eller olja om det behövs.
Strö över salt och peppar.
Häll på krossade tomater, tillsätt tomatpuré, basilika och kalvbuljong. Pressa över vitlök (eller finhacka och strö över). Tillsätt bönor om du vill ha det.
(Om du vill ha chilismak på köttfärssåsen så prova gärna chili explosion, chilipulver eller chilipeppar. Krydda efter behag - rör om och smaka.)
Rör om och låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka under tiden ris eller pasta av valfri sort om du vill ha det (uteslut om du följer LCHF) och förbered grönsaker.
Servera köttfärsen ev. med ris eller pasta och grönsaker.
GI Tips:
LCHF Tips:
Hållbarhet och förvaring:
| GI | LCHF | Lunch | Snabbt & Lätt |