Tomatpuré

tomatpuré
Tomatpuré finns att köpa på tub eller glasburk.

Tomatpuré är finkrossade tomater som hettats upp för att få bort vätska. Resultatet blir tomatpuré som får en kraftig tomatsmak som är god i köttfärssås, pajer, grytor m.m.

Tomatpuré är en ganska billig ingrediens som går att köpa på tub eller i glasburk. Jag brukar köpa på tub för det möglar lätt i glasburk efter att man öppnat den.

Innehållsinformation

gul flagga Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

Läs på förpackningen. Oftast innehåller tomatpuré lite salt och ibland citronsyra som konserveringsmedel.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av tomatpuré.

Energi: 80 kcal
Kolhydrater: 16 g
Protein: 3 g
Fett: 0.5 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I närheten av ketchup och senap.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp.

Sedlar Pris:

ca 10 kr för 300 g

Byt ut Ersätt med:

Soltorkade tomater.

Vad väger tomatpuré?

Måttomvandla tomatpuré mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Majs
Tomatpuré är gott
✏️ Skrivet av david
hur länge kan man räkna med att tomatpurén håller i tub efter öppnandet? finns det något tecken att gå efter då den börjar bli dålig?
✏️ Skrivet av Shadi
Behövde lite vidare information om tomatpure. Till exempel om smaken påverkas av om det får koka "för länge"?

Kan ju lämna lite tips istället:
* om man fräser tomatpurén så tappar den lite av sion syrlighet och blir godare
* öppnad burk tomatpuré kan man täcka med salt eller olja för att den ska hålla längre. Det är luftkontakten som gör att den möglar.

Visa alla kommentarer

Text och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest