
Tänkte laga denna fläskfilepanna och bjuda på, men undrar om det passar att ha hasselbackspotatis till?
Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör. När det slutar bubbla är det dags att börja steka.
Förbered även serveringstillbehör som t.ex. kokt ris.
Stek dem i ca 3 minuter per sida på medelhög värme så de får en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta. Salta och peppra på varje sida. Lägg över dem på ett fat.
Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek dem några minuter.
Häll på crème fraiche, tomatpuré, paprikapulver och chilipeppar och rör om.
Lägg på fläskfilé-bitarna och låt småkoka ca 10 minuter. Rör om då och då.
Skär eller klipp bacon i mindre bitar och lägg på. Låt småkoka ytterligare ca 3 minuter så att baconet blir genomstekt. Rör om då och då.
Smaka av med salt och peppar och tillsätt även mer av övriga kryddor om du tycker det behövs.
Servera!
Serveringstips:
GI Tips:
Variationstips:
Hållbarhet och förvaring:
| GI | Huvudrätter | LCHF | Lunch |