Fläskfilépanna med paprika och bacon

Mycket enkelt recept på en riktigt god fläskfilérätt med paprika, champinjoner och bacon. Dessutom får denna rätt lågt GI om man äter den som den är eller serverar med fullkornsalternativ.
Fläskfilé med paprika och champinjoner
Timglas Tid: 35 minuter
Portioner 3-4 portioner

Ingredienser:

Serveringsförslag:

  • 4 portioner kokt ris
glutenfritt Glutenfritt
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla

Gör så här:

  1. Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör. När det slutar bubbla är det dags att börja steka.

    Förbered även serveringstillbehör som t.ex. kokt ris.

    instruktion steg 1.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Fläskfilé i skivor.
    instruktion steg 1.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Stekpanna med smör.
  2. Stek dem i ca 3 minuter per sida på medelhög värme så de får en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta. Salta och peppra på varje sida. Lägg över dem på ett fat.

    instruktion steg 2.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Stek på ena sidan.
    instruktion steg 2.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Salt och peppar. Dags att vända.
    instruktion steg 2.3 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Stek andra sidan.
    instruktion steg 2.4 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Lägg över på ett fat.
  3. Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek dem några minuter.

    instruktion steg 3.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Skiva champinjoner, strimla paprika.
    instruktion steg 3.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    I stekpannan.
    instruktion steg 3.3 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Efter några minuter.
  4. Häll på crème fraiche, tomatpuré, paprikapulver och chilipeppar och rör om.

    instruktion steg 4.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Tillsätt ingredienserna.
    instruktion steg 4.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Rör om.
  5. Lägg på fläskfilé-bitarna och låt småkoka ca 10 minuter. Rör om då och då.

    instruktion steg 5 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Lägg på köttet. Låt småkoka.
  6. Skär eller klipp bacon i mindre bitar och lägg på. Låt småkoka ytterligare ca 3 minuter så att baconet blir genomstekt. Rör om då och då.

    Smaka av med salt och peppar och tillsätt även mer av övriga kryddor om du tycker det behövs.

    Servera!

    instruktion steg 6.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Tillsätt bacon.
    instruktion steg 6.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Färdigt att servera.

matlåda Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

servera Serveringstips

Servera med ris eller pressad potatis.

GI GI Tips

Servera som det är eller med fullkornsris, quinoa eller bulgur. Servera gärna med sallad till.

byt ut Variationstips

Ta annat strimlat fläskkött istället för fläskfilé. Ta kycklinglårfilé eller strimlad kycklingfilé istället för fläskfilé.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring

Håller sig bra i kylskåp minst 5 dygn. Går att frysa.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Marie
Först och främst - tack snälla för så goda och fantastiska recept!!! Perfekt med steg och bilder, t.o.m jag klarar av de haha.
Tänkte laga denna fläskfilepanna och bjuda på, men undrar om det passar att ha hasselbackspotatis till?
✏️ Skrivet av Niklas
Ännu ett riktigt gott recept. Stekte på baconet innan, och det blev kanon! Tack för alla bra recept.
💬 Svar till Nilla ✏️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket Nilla!
✏️ Skrivet av Nilla
Supergott Dina recept är toppen
✏️ Skrivet av Susanne
Jag tycker det blir gott även om man inte gör det men självklart är det en smaksak hur man vill göra. Jag har förtydligat med salt i beskrivningen, tack för att du påpekade det! Smakar bara tomatpuré håller jag inte med om, det är ju väldigt mycket andra kryddor. Men kanske att du hade för lite salt och peppar eftersom jag inte varit så tydlig med det? Ett tips är också att alltid smaka av och ta mer av de kryddor man vill ha mer av. Sedan kan du självklart ta mindre av tomatpurén också om du föredrar det. :)

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest