Fläskfilépanna med paprika och bacon

Mycket enkelt recept på en riktigt god fläskfilérätt med paprika, champinjoner och bacon. Dessutom får denna rätt lågt GI om man äter den som den är eller serverar med fullkornsalternativ.
Fläskfilé med paprika och champinjoner
Mycket god och enkel fläskfilérätt med paprika, champinjoner och bacon gör du med detta recept.
Timglas Tid: 35 minuter
Portioner 3-4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Serveringsförslag:

  • 4 portioner kokt ris
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör. När det slutar bubbla är det dags att börja steka.

    Förbered även serveringstillbehör som t.ex. kokt ris.

    instruktion steg 1.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Fläskfilé i skivor.
    instruktion steg 1.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Stekpanna med smör.
  2. Stek dem i ca 3 minuter per sida på medelhög värme så de får en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta. Salta och peppra på varje sida. Lägg över dem på ett fat.

    instruktion steg 2.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Stek på ena sidan.
    instruktion steg 2.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Salt och peppar. Dags att vända.
    instruktion steg 2.3 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Stek andra sidan.
    instruktion steg 2.4 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Lägg över på ett fat.
  3. Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek dem några minuter.

    instruktion steg 3.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Skiva champinjoner, strimla paprika.
    instruktion steg 3.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    I stekpannan.
    instruktion steg 3.3 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Efter några minuter.
  4. Häll på crème fraiche, tomatpuré, paprikapulver och chilipeppar och rör om.

    instruktion steg 4.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Tillsätt ingredienserna.
    instruktion steg 4.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Rör om.
  5. Lägg på fläskfilé-bitarna och låt småkoka ca 10 minuter. Rör om då och då.

    instruktion steg 5 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Lägg på köttet. Låt småkoka.
  6. Skär eller klipp bacon i mindre bitar och lägg på. Låt småkoka ytterligare ca 3 minuter så att baconet blir genomstekt. Rör om då och då.

    Smaka av med salt och peppar och tillsätt även mer av övriga kryddor om du tycker det behövs.

    Servera!

    instruktion steg 6.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Tillsätt bacon.
    instruktion steg 6.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Färdigt att servera.

servera Serveringstips:

Servera med ris eller pressad potatis.

GI GI Tips:

Servera som det är eller med fullkornsris, quinoa eller bulgur. Servera gärna med sallad till.

byt ut Variationstips:

Ta annat strimlat fläskkött istället för fläskfilé. Ta kycklinglårfilé eller strimlad kycklingfilé istället för fläskfilé.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig bra i kylskåp minst 5 dygn. Går att frysa.

Kommentarer till Fläskfilépanna med paprika och bacon

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Nilla ✏️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket Nilla!
✏️ Skrivet av Nilla
Supergott Dina recept är toppen
✏️ Skrivet av Susanne
Jag tycker det blir gott även om man inte gör det men självklart är det en smaksak hur man vill göra. Jag har förtydligat med salt i beskrivningen, tack för att du påpekade det! Smakar bara tomatpuré håller jag inte med om, det är ju väldigt mycket andra kryddor. Men kanske att du hade för lite salt och peppar eftersom jag inte varit så tydlig med det? Ett tips är också att alltid smaka av och ta mer av de kryddor man vill ha mer av. Sedan kan du självklart ta mindre av tomatpurén också om du föredrar det. :)
✏️ Skrivet av Sara
Bacon bör stekas innan . smaklös . smakar bara tomatpuré och saltet var inte ens med ??? Värdelös
💬 Svar till Magnus ✏️ Skrivet av Susanne
Det är klart att man kan göra det om man vill, då kan man ju få baconet knaprigare om man vill ha det.
✏️ Skrivet av Magnus
Hej!
Ska man inte steka till baconet innan man häller på creme fraiche mm
💬 Svar till Charlie ✏️ Skrivet av Susanne

Nej jag har inte provat men jag tror det blir supergott! Dock är det ju ganska mycket smak i detta recept så du får kanske inte fram kantarellsmaken på samma sätt som i en kantarellsås, så det kan tyckas vara lite slöseri med kantareller kanske. Det beror på hur gott om kantareller du har och hur mycket du vill att kantarellsmaken ska vara framträdande.

Potatisklyftor till blir garanterat gott!

Lycka till och skriv gärna hur det blev!

✏️ Skrivet av Charlie
Tänkte prova detta recept i helgen när familjen kommer på besök men undrar om det är någon som har provat med att byta ut champinjonerna mot kantareller?
Och vad tror ni om hemmagjorda potatisklyftor i ugnen till detta recept?
✏️ Skrivet av Lasse
Uhmm den er god. Dejlig umami smag!
Havde ikke forventet så meget smag i en ret uden løg.
Jeg hældte 2 dl piskefløde i også, og fik en rigtig lækker sovs.
Det var også godt at drysse lidt tørret persille krydderi ud over, på tallerkenen.

Jeg tror jeg vil prøve at putte lidt ost i også...
✏️ Skrivet av Sara
Gjorde detta med kycklingfile, var gott men petade bort baconen då det gav för mycket smak. Nästa gång ska jag nog prova att steka baconen lite innan. Tror det skulle vara gott till. Tack för alla recept!

Se även dessa recept

| GI Recept | Huvudrätter | LCHF | Lunch |