| GI Recept | Huvudrätter | LCHF | Lunch |

Fläskfilépanna med paprika och bacon

Mycket enkelt recept på en riktigt god fläskfilérätt med paprika, champinjoner och bacon. Dessutom får denna rätt lågt GI om man äter den som den är eller serverar med fullkornsalternativ.
Fläskfilé med paprika och champinjoner
Mycket god och enkel fläskfilérätt med paprika, champinjoner och bacon gör du med detta recept.
Timglas Tid: 35 minuter
Portioner 3-4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Serveringsförslag:

  • 4 portioner kokt ris
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör. När det slutar bubbla är det dags att börja steka.

    Förbered även serveringstillbehör som t.ex. kokt ris.

    instruktion steg 1.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Fläskfilé i skivor.
    instruktion steg 1.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Stekpanna med smör.
  2. Stek dem i ca 3 minuter per sida på medelhög värme så de får en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta. Lägg över dem på ett fat.

    instruktion steg 2.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Stek på ena sidan.
    instruktion steg 2.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Salt och peppar. Dags att vända.
    instruktion steg 2.3 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Stek andra sidan.
    instruktion steg 2.4 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Lägg över på ett fat.
  3. Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek dem några minuter.

    instruktion steg 3.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Skiva champinjoner, strimla paprika.
    instruktion steg 3.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    I stekpannan.
    instruktion steg 3.3 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Efter några minuter.
  4. Häll på crème fraiche, tomatpuré, paprikapulver och chilipeppar och rör om.

    instruktion steg 4.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Tillsätt ingredienserna.
    instruktion steg 4.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Rör om.
  5. Lägg på fläskfilé-bitarna och låt småkoka ca 10 minuter. Rör om då och då.

    instruktion steg 5 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Lägg på köttet. Låt småkoka.
  6. Skär eller klipp bacon i mindre bitar och lägg på. Låt småkoka ytterligare ca 3 minuter så att baconet blir genomstekt. Rör om då och då.

    Servera!

    instruktion steg 6.1 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Tillsätt bacon.
    instruktion steg 6.2 fläskfilépanna med paprika och bacon
    Färdigt att servera.

servera Serveringstips:

Servera med ris eller pressad potatis.

GI GI Tips:

Servera som det är eller med fullkornsris, quinoa eller bulgur. Servera gärna med sallad till.

byt ut Variationstips:

Ta annat strimlat fläskkött istället för fläskfilé. Ta kycklinglårfilé eller strimlad kycklingfilé istället för fläskfilé.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig bra i kylskåp minst 5 dygn. Går att frysa.

Kommentarer till Fläskfilépanna med paprika och bacon

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Sara
Bacon bör steckas innan . smaklös . smakar bara tomatpure och saltet var inte ens med ??? Värdelös
penna Skrivet av Magnus
Hej!
Ska man inte steka till baconet innan man häller på creme fraiche mm
person Svar till Charlie penna Skrivet av Susanne

Nej jag har inte provat men jag tror det blir supergott! Dock är det ju ganska mycket smak i detta recept så du får kanske inte fram kantarellsmaken på samma sätt som i en kantarellsås, så det kan tyckas vara lite slöseri med kantareller kanske. Det beror på hur gott om kantareller du har och hur mycket du vill att kantarellsmaken ska vara framträdande.

Potatisklyftor till blir garanterat gott!

Lycka till och skriv gärna hur det blev!

Läs alla 21 kommentarer