Gratinerad fläskfilé paprika & chili
En riktigt god varmrätt med fläskfilé serverad med grönsaker och en god sås med soltorkade tomater, crème fraiche, paprika & chili.
Tid: 1 timme
Mängd: 6-8 portioner
Ingredienser:
- ca 1 kg fläskfilé
- eller ca 1 kg fläskytterfilé
- ca 900 g broccoli (fryst eller färsk)
- eller ca 900 g wokgrönsaker
- salt
- grovmalen svartpeppar
- 2 st paprikor (röd eller gul)
Sås:
- ca 400 g champinjoner
- 150 g soltorkade tomater (avrunnen vikt)
- 0,75 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 0,75 dl hackad gräslök
- 4 dl crème fraiche
- 3 tsk paprikapulver
- 1,5 tsk chilipulver
- 3 msk kalvfond
- 1 tsk salt
- 0,75 tsk grovmalen svartpeppar
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera gärna med klyftpotatis.
Planeringstips
Maten kan förberedas och förvaras kallt. Gratinera sedan i ugnen strax före servering. Lägg på 5-10 minuter extra i ugnen om maten är kylskåpskall.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven mat kan förvaras i kylskåp och värmas igen. Maten håller sig minst 5 dygn.
️ Skrivet av
Hej. Det vore bra om ni skriver ut näringsinnehåll i recepten.
webmaster
Svar till
Chilli
️ Skrivet av
Ja smaken är olika och även en vanesak. Själv gillar jag inte när det blir starkt. Sedan om man odlar chili eller köper färsk så finns det ju väldigt många olika sorter som är olika starka som också inverkar väldigt mycket på mängden som är lagom.
️ Skrivet av
Ta matskedar istället! Mer krydda i vardagen!
webmaster
Svar till
Christina
️ Skrivet av
Se svar nedan!
️ Skrivet av
Tänkte prova denna rätt men vill bara veta svaret på Camilles fråga angående måttet på chilin, tsk eller kryddmått av chilin??