Har provat lite olika varianter med fläskfile, lövbiff, kyckling, och det är lika gott!
Fläskfilé i chutneysås
Ingredienser:
- 500 g fläskfilé
- 1 st purjolök
- smör att steka i
- 0,25 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 dl mango chutney (medelstark)
- 2,5 dl grädde (valfri fetthalt)
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 dl vatten
- 0,5-1 msk soja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk malen ingefära
Utrustning:
Gör så här:
-
Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.
-
Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.
- smör att steka i
-
Lägg i köttet och purjolöken. Salta och peppra på båda sidor. Stek ca 2-3 min per sida på medelhög värme så att köttet får lite färg. Lägg över köttet och purjolöken på ett fat.
(Stek gärna i omgångar så att det inte blir för fullt i stekpannan.)
- 0,25 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
-
Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soja, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp.
- 0,5 dl mango chutney (medelstark)
- 2,5 dl grädde (valfri fetthalt)
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 dl vatten
- 0,5-1 msk soja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk malen ingefära
-
Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt småkoka tillsammans i ca 5 minuter. Smaka av med soja.
Serveringstips:
GI Tips:
Hållbarhet och förvaring:
| Fläskkött | Huvudrätter | Nyår |
Har provat lite olika varianter med fläskfile, lövbiff, kyckling, och det är lika gott!
⭐ webmaster