Har provat lite olika varianter med fläskfile, lövbiff, kyckling, och det är lika gott!
Fläskfilé i chutneysås




Ingredienser:
- 500 g fläskfilé
- 1 st purjolök
- smör att steka i
- 0,25 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 dl mango chutney (medelstark)
- 2,5 dl grädde (valfri fetthalt)
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 dl vatten
- 0,5-1 msk soja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk malen ingefära


Utrustning:
Gör så här:
-
Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.
Fläskfilé i skivor. Purjolök i skivor. -
Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.
- smör att steka i
Dags att börja steka. -
Lägg i köttet och purjolöken. Salta och peppra på båda sidor. Stek ca 2-3 min per sida på medelhög värme så att köttet får lite färg. Lägg över köttet och purjolöken på ett fat.
(Stek gärna i omgångar så att det inte blir för fullt i stekpannan.)
- 0,25 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Stek ena sidan. Stek andra sidan. Lägg över på ett fat. -
Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soja, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp.
- 0,5 dl mango chutney (medelstark)
- 2,5 dl grädde (valfri fetthalt)
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 dl vatten
- 0,5-1 msk soja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk malen ingefära
Ingredienser till såsen. Blanda och koka upp. -
Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt småkoka tillsammans i ca 5 minuter. Smaka av med soja.
Småkoka. Klart.
Serveringstips:
Servera med kokt broccoli och ugnsstekt potatis eller kokt ris.
GI Tips:
Välj en mango chutney med mindre socker.
Hållbarhet och förvaring:
Överbliven mat kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn.
| Fläskkött | Huvudrätter | Nyårsrecept |
Har provat lite olika varianter med fläskfile, lövbiff, kyckling, och det är lika gott!

⭐ webmaster