Fläskfilé i chutneysås

Gott och enkelt recept på bjudrätt med fläskfilé och mango chutney.
Fläskfilé i chutneysås
Fläskfilé i chutneysås serverad med ugnsstekt klyftpotatis och kokt broccoli. Mycket gott och enkelt recept.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör och grädde.
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.

    instruktion steg 1.1 fläskfilé i chutneysås
    Fläskfilé i skivor.
    instruktion steg 1.2 fläskfilé i chutneysås
    Purjolök i skivor.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.

    instruktion steg 2 fläskfilé i chutneysås
    Dags att börja steka.
  3. Lägg i köttet och purjolöken. Salta och peppra på båda sidor. Stek ca 2-3 min per sida på medelhög värme så att köttet får lite färg. Lägg över köttet och purjolöken på ett fat.

    (Stek gärna i omgångar så att det inte blir för fullt i stekpannan.)

    instruktion steg 3.1 fläskfilé i chutneysås
    Stek ena sidan.
    instruktion steg 3.2 fläskfilé i chutneysås
    Stek andra sidan.
    instruktion steg 3.3 fläskfilé i chutneysås
    Lägg över på ett fat.
  4. Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soja, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp.

    instruktion steg 4.1 fläskfilé i chutneysås
    Ingredienser till såsen.
    instruktion steg 4.2 fläskfilé i chutneysås
    Blanda och koka upp.
  5. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt småkoka tillsammans i ca 5 minuter. Smaka av med soja.

    instruktion steg 5 fläskfilé i chutneysås
    Småkoka. Klart.

servera Serveringstips:

Servera med kokt broccoli och ugnsstekt potatis eller kokt ris.

GI GI Tips:

Välj en mango chutney med mindre socker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven mat kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn.

Kommentarer till Fläskfilé i chutneysås

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Anne
Suuuper gott,,,,
penna Skrivet av Johanna
Det vart jättegott, även min kollega tyckte det! Tack för en bra sida! / Johanna
penna Skrivet av Susanna
Mycket gott! Söndagsmiddag hemma och alla tyckte det var supergott, både barn och vuxna. Tack!
besökare Svar till Rebecka lundell penna Skrivet av Susanne
Ja det stämmer!
penna Skrivet av Rebecka lundell
Hej
Undrar när det står soja är det då kinesisk soja?
Hälsning Rebecka
besökare Svar till Annelie penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du tyckte om maträtten! :)
penna Skrivet av Annelie
Gud va` gött detta va`!
Gjorde utan vinäger då ja inte hade någon hemma. Kommer att laga detta nästa gång barnen kommer hem ;-)
besökare Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne
Ja det går nog men det blir mer bara sött då (av mango chutney). Med vinäger och ingefära blir det lite syrligare och smak från ingefäran. Det finns förstås även mango chutney med lite olika smak och det kan hända att det kan räcka med den smaken också. Sedan så klart är allt detta en smaksak! Testa så får du se vad Du tycker!
penna Skrivet av Johanna
Hej, jag funderade bara på om man kan utesluta vinägern och ingefäran? Tror du smakerna kan bli bra ändå?

/Johanna
besökare Svar till Ann-Sophie penna Skrivet av Susanne
Ja det borde gå bra! Skriv gärna och berätta om du provar!

Läs alla 115 kommentarer

Se även dessa recept

| Fläskkött | Huvudrätter | Nyårsrecept |