Hem> Huvudrätter> Fläskfilé i chutneysås

Fläskfilé i chutneysås

Gott och enkelt recept på bjudrätt med fläskfilé och mango chutney.
Fläskfilé i chutneysås
Fläskfilé i chutneysås serverad med ugnsstekt klyftpotatis och kokt broccoli. Mycket gott och enkelt recept.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: 25 minuter
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt - Välj laktosfritt smör och grädde.
Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.

    instruktion steg 1.1 fläskfilé i chutneysås
    Fläskfilé i skivor.
    instruktion steg 1.2 fläskfilé i chutneysås
    Purjolök i skivor.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.

    instruktion steg 2 fläskfilé i chutneysås
    Dags att börja steka.
  3. Lägg i köttet och purjolöken. Salta och peppra på båda sidor. Stek ca 2-3 min per sida på medelhög värme så att köttet får lite färg. Lägg över köttet och purjolöken på ett fat.

    (Stek gärna i omgångar så att det inte blir för fullt i stekpannan.)

    instruktion steg 3.1 fläskfilé i chutneysås
    Stek ena sidan.
    instruktion steg 3.2 fläskfilé i chutneysås
    Stek andra sidan.
    instruktion steg 3.3 fläskfilé i chutneysås
    Lägg över på ett fat.
  4. Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soja, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp.

    instruktion steg 4.1 fläskfilé i chutneysås
    Ingredienser till såsen.
    instruktion steg 4.2 fläskfilé i chutneysås
    Blanda och koka upp.
  5. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt småkoka tillsammans i ca 5 minuter. Smaka av med soja.

    instruktion steg 5 fläskfilé i chutneysås
    Småkoka. Klart.

Kategorier

Information och tips

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med kokt broccoli och ugnsstekt potatis eller kokt ris.

GI Tips

Välj en mango chutney med mindre socker.

Hållbarhet och förvaring

Överbliven mat kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av ZH
Älskar denna, gör alltid den när jag har torka på maträtter.
Har provat lite olika varianter med fläskfile, lövbiff, kyckling, och det är lika gott!
Skrivet av Anne
Suuuper gott,,,,
Skrivet av Johanna
Det vart jättegott, även min kollega tyckte det! Tack för en bra sida! / Johanna
Skrivet av Susanna
Mycket gott! Söndagsmiddag hemma och alla tyckte det var supergott, både barn och vuxna. Tack!
Svar till Rebecka lundell Skrivet av Susanne
Ja det stämmer!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl