| Fläskkött | Huvudrätter | Nyårsrecept |

Fläskfilé i chutneysås

Gott och enkelt recept på bjudrätt med fläskfilé och mango chutney.
Fläskfilé i chutneysås
Fläskfilé i chutneysås serverad med ugnsstekt klyftpotatis och kokt broccoli. Mycket gott och enkelt recept.
Timglas Tid: 25 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör och grädde.
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Château de Saint Cosme (nr 74503)

Gör så här:

  1. Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.

  2. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.

  3. Lägg i köttet och purjolöken. Salta och peppra på båda sidor. Stek ca 2-3 min per sida på medelhög värme så att köttet får lite färg. Lägg över köttet och purjolöken på ett fat.

    (Stek gärna i omgångar så att det inte blir för fullt i stekpannan.)

  4. Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soja, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp.

  5. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt småkoka tillsammans i ca 5 minuter. Smaka av med soja.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 fläskfilé i chutneysås
1.1. Fläskfilé i skivor.
instruktion steg 1.2 fläskfilé i chutneysås
1.2. Purjolök i skivor.
instruktion steg 2 fläskfilé i chutneysås
2. Dags att börja steka.
instruktion steg 3.1 fläskfilé i chutneysås
3.1. Stek ena sidan.
instruktion steg 3.2 fläskfilé i chutneysås
3.2. Stek andra sidan.
instruktion steg 3.3 fläskfilé i chutneysås
3.3. Lägg över på ett fat.
instruktion steg 4.1 fläskfilé i chutneysås
4.1. Ingredienser till såsen.
instruktion steg 4.2 fläskfilé i chutneysås
4.2. Blanda och koka upp.
instruktion steg 5 fläskfilé i chutneysås
5. Småkoka. Klart.

servera Serveringstips:

Servera med kokt broccoli och ugnsstekt potatis eller kokt ris.

GI GI Tips:

Välj en mango chutney med mindre socker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven mat kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

penna Skrivet av Annelie
Gud va`gött detta va`!
Gjorde utan vinäger då ja inte hade någon hemma. Kommer att laga detta nästa gång barnen kommer hem ;-)
penna Skrivet av Johanna
Hej, jag funderade bara på om man kan utesluta vinägern och ingefäran? Tror du smakerna kan bli bra ändå?

/Johanna
person Svar till Ann-Sophie penna Skrivet av Susanne
Ja det borde gå bra! Skriv gärna och berätta om du provar!

Läs alla 108 kommentarer