Pulled pork

Pulled pork är ett recept på långkokt benfri karré. Köttet blir så mört att det ramlar sönder.
pulled pork
Pulled pork, serverad med tunnbröd, sallad och en klick crème fraiche.
Timglas Tid: 6 timmar och 15 minuter varav 6 timmar i ugnen
Portioner 8 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfria tillbehör.
glutenfritt Glutenfritt - Välj glutenfria tillbehör.

Gör så här:

  1. Lägg köttet i en gryta som tål att vara i ugnen.

    (Jag använder en 5-liters kastrull från IKEA 365+).

    instruktion steg 1 pulled pork
    Karré i gryta.
  2. Mortla kryddorna.

    (Välj den mindre mängden chili flakes om du vill ha mild chilismak och den större mängden om du vill ha lite sting - jag är ganska känslig för starkt kryddad mat men 1 msk chili flakes tycker jag är ok.)

    instruktion steg 2.1 pulled pork
    Kryddorna.
    instruktion steg 2.2 pulled pork
    Mortlade kryddor.
  3. Gnid in kryddblandningen i köttet.

    (Använd baksidan av en sked eller gaffel. Man kan också använda fingrarna.)

    instruktion steg 3 pulled pork
    Gnid in kryddorna.
  4. Häll på barbecuesås.

    instruktion steg 4 pulled pork
    Barbecuesås.
  5. Ställ in grytan med locket på i nedre delen av ugnen i 125°C, i en timme.

    instruktion steg 5 pulled pork
    In i ugnen.
  6. Skär gula löken i skivor och vitlöken i skivor.

    Lägg dessa runt om köttbiten.

    instruktion steg 6.1 pulled pork
    Lök i skivor.
    instruktion steg 6.2 pulled pork
    Lägg i löken runt köttet.
  7. Ställ in grytan i ugnen igen med locket på (samma ugnstemperatur och placering) och låt den stå 5 timmar.

    instruktion steg 7 pulled pork
    In i ugnen igen.
  8. Ta ut grytan ur ugnen. Akta så du inte bränner dig, tänk på att grytans handtag är varma.

    Ta fram två gafflar och dra isär köttet och rör runt i såsen tills det ser ut som en soppa.

    instruktion steg 8.1 pulled pork
    Färdiglagad köttbit.
    instruktion steg 8.2 pulled pork
    Använd två gafflar.
    instruktion steg 8.3 pulled pork
    Färdig pulled pork.

servera Serveringstips:

Servera med t.ex. tunnbröd, sallad och crème fraiche.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Färdiglagad pulled pork håller sig minst 5 dygn i kylskåp och minst 3 månader i frysen.

Kommentarer till Pulled pork

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Jonas
Jag gjorde detta nyss med en karré på 1.2 Kg. Jag kortade tiden med bara 10 minuter eftersom min bit var såpass mycket mindre än i receptet. Den blev helt perfekt!

Jag undrar om Emma använde en för stor kastrull kanske? Jag var noggrann att välja en som var precis tillräckligt stor för biten. Ganske tajt med andra ord. Vätskan kom då ganska högt upp och om man använder en större kastrull kanske det samlas för lite vätska , dessutom kan avdunsningen då bli för stor.

Hur som helst, tack för ytterligare ett superbra recept! :-)
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Så ska det ju inte bli. Tråkigt att höra att det blev så. Jag funderar på varför. Liten köttbit? Kan den ha blivit torr? Hur var vätskenivån? För varm ugn? Eller är problemet tvärtom, en större köttbit som skulle behövt mer tid? Vilken sorts kött och styckdel använde du?
penna Skrivet av Emma
Följde detta recept men när vi skulle det isär köttet så gick det inte utan att gafflarna böjde sig. Fick ta upp köttet och skära det med kniv
penna Skrivet av Anders
Jag gör nästan likadant och det är väldigt populärt när jag bjuder mina vänner på det. Den stora skillnaden jag gör är att jag har bara kryddblandningen i ugnen och Bbc såsen har vid sidan om när jag serverar.

Som svar till Antons fråga kan jag säga att köttet avger mycket köttsaft så jag tror inte det är tillsatt något mer vätsja än Bbc såsen.
besökare Svar till Anton penna Skrivet av Susanne
Nej det är ingen mer vätska. Köttet avger köttsaft.
penna Skrivet av Anton
Det ser ut som du har väldigt mycket mer vätska i än bara bbq-sås? eller har jag fel?
besökare Svar till Lina penna Skrivet av Susanne
Ja det tror jag men kanske kan du ta lite kortare tid i ugnen.
penna Skrivet av Lina
Pulled pork ser väldigt gott ut men jag har faktiskt aldrig gjort det, måste testa göra det snart. Funderar dock på om man kan ta en mindre del kött/styckningsdetalj om man bara är 2-4 personer som ska äta?

www.diningandcooking.blogg.se

Se även dessa recept

| Fläskkött | Huvudrätter |