Fajitas

Enkelt recept med mycket krydda som är gott, passar perfekt en fredagkväll!
fajitas
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Tillbehör:

utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla

Gör så här:

Strimla paprikan och hacka löken.

Skär köttet i mindre bitar.

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek köttet, hälften i taget, så att det får färg. Lägg över på ett fat.

Stek lök och paprika några minuter. Lägg tillbaka köttet och häll på kryddmixen. Låt småkoka 3-5 minuter. Se till att köttet är genomstekt.

Servera med tortillabröd, gurka, sallad, tomater och en klick yoghurt. Just yoghurt till tycker jag är gott eftersom kryddmixen är ganska stark.

steka fläskkött
Stek köttet på medelhög värme, några minuter på varje sida så att det får färg runtom.
fajita mix
Låt paprika, lök, kött och kryddan puttra tillsammans.
tortillabröd
Tortillabröden går bra att frysa. Oavsett om de är frysta eller rumsvarma, tina dem i mikron så att det blir varma före servering. Det här är tortillas smaksatt med soltorkade tomater och örter.

glödlampa Tips & tricks

Eventuellt överblivna tortillabröd går bra att frysa!

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Carina Bernhardsson
Hej!

Var hittar man fajita flytande kryddmix?

Mvh Carina
💬 Svar till Moa ✏️ Skrivet av Susanne
Ja det här receptet går bra att variera! Tack för att du skrev! :)
✏️ Skrivet av Moa
Riktigt gott. Köpte dock fel fajita krydda, men fungerade lika bra, toc också pitabröd istället och lika gott ändå!
Enkelt, billigt och snabbt!
Rekommenderas!
✏️ Skrivet av sra
Hej! jag prova detta idag och det var väldigt gott. tack

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest