
⭐ webmaster
Strimla köttet.
Blanda olja, spiskummin, vitlökspulver och sambal oelek i en djup tallrik eller en liten bunke. Blanda.
Lägg det strimlade köttet i kryddblandningen och rör runt så kryddblandningen fördelar sig på köttet.
Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek köttet några minuter på medelhög värme tills köttet fått färg och vätska försvunnit. Lägg över på en tallrik.
Strimla vitkålen.
Blanda olivolja, vinäger, vatten och salt.
Lägg vitkålen i stekpannan och häll över olje-vinäger-blandningen. Låt steka tills vitkålen mjuknat, på medelvärme.
När det är klart lägg på köttet så att det blir varmt.
Gör vitlökssåsen genom att blanda yoghurt, majonnäs, vitlökspulver och salt i en liten skål.
Lägg tunnbröden på var sin tallrik. Lägg på kött och vitkål. Häll sedan på vitlökssås.
Vik ihop och vänd skarven nedåt.
Servera med gurka och ev. tomater.
Variationstips:
Minska mängden kål och ersätt med strimlad sallad.