Kebabrulle
Mycket god kebabrulle med kebabkryddat kött, mjuk stekt vitkål och vitlökssås.

Tid: 35 min
Mängd: 2 portioner
Ingredienser:
- 2 st rektangulära tunnbröd
- 10 centimeter gurka
Kött:
- ca 250-300 g lövbiff
- 1 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 3-4 krm vitlökspulver
- 0,5-1 tsk sambal oelek
- 0,5 tsk salt
Kål:
- 1 msk olivolja
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 0,25 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- ca 250 g (4-5 st blad) vitkål
Vitlökssås:
- 1,5 dl naturell yoghurt 3%
- eller 1,5 dl turkisk yoghurt (ger fastare konsistens på såsen)
- 1,5 msk majonnäs
- 2 krm vitlökspulver
- 0,25 tsk salt
Variationstips
Minska mängden kål och ersätt med strimlad sallad.
️ Skrivet av
Kebab mums!

webmaster
️ Skrivet av
Nu är receptet uppdaterat med nya bilder och lite justeringar av ingredienser, bland annat mindre salt i vitlökssåsen.
️ Skrivet av
Lätt och jättegott. Hade med rålök och isbergssallad också - rekommenderas varmt.
Tyckte själv att ca100-110gram kött räckte per rulle och orkade i princip bara en (mera kött så spricker brödet och tuggorna blir väldigt köttiga och sega!
Tyckte själv att ca100-110gram kött räckte per rulle och orkade i princip bara en (mera kött så spricker brödet och tuggorna blir väldigt köttiga och sega!
️ Skrivet av
I vitlöksåsen ska de vara 2krm vitlöspulver och ½ tsk salt? något som blivit fel jag tyckte det blev mer en saltsås istället för vitlökssås
️ Skrivet av
Va? Gurka? Kryddad mat med kyrka? Som att dricka lättöl och uthärda melodifestivalen!
Nej för sjuttongubbar. Strunta i gurkan. Den är bara för mesar serni. Dra istället på lite riktig färsk röd eller gul, helst både och, lök. Det blir smaskens. Peppra sedan på med nåra deciliter pepparmix och ni har en riktig feting.
Många tips från kocken,
Kalle!
Nej för sjuttongubbar. Strunta i gurkan. Den är bara för mesar serni. Dra istället på lite riktig färsk röd eller gul, helst både och, lök. Det blir smaskens. Peppra sedan på med nåra deciliter pepparmix och ni har en riktig feting.
Många tips från kocken,
Kalle!