Kebabrulle

Mycket god kebabrulle med kebabkryddat kött, mjuk stekt vitkål och vitlökssås.
kebabrulle
God kebabrulle. Recept med kebabkryddat kött och vitlökssås.
Timglas Tid: 35 min
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

  • 2 st rektangulära tunnbröd
  • 10 centimeter gurka

Kött:

Kål:

Vitlökssås:

Gör så här:

  1. Strimla köttet.

    Blanda olja, spiskummin, vitlökspulver och sambal oelek i en djup tallrik eller en liten bunke. Blanda.

    strimlad lövbiff
    Strimlad lövbiff.
    olja och kryddor
    Olja och kryddor.
    olja och kryddor blandat
    Olja och kryddor blandat.
  2. Lägg det strimlade köttet i kryddblandningen och rör runt så kryddblandningen fördelar sig på köttet.

    köttet blandat med kryddorna
    Köttet blandat med kryddorna.
  3. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek köttet några minuter på medelhög värme tills köttet fått färg och vätska försvunnit. Lägg över på en tallrik.

    köttet steks
    Köttet steks.
    köttet färdigstekt
    Köttet färdigstekt.
  4. Strimla vitkålen.

    Blanda olivolja, vinäger, vatten och salt.

    strimlad vitkål
    Strimlad vitkål.
    olja, vinäger, vatten, salt blandat
    Olja, vinäger, vatten, salt blandat.
  5. Lägg vitkålen i stekpannan och häll över olje-vinäger-blandningen. Låt steka tills vitkålen mjuknat, på medelvärme.

    När det är klart lägg på köttet så att det blir varmt.

    strimlad vitkål i stekpanna
    Strimlad vitkål i stekpanna.
    färdigstekt strimlad vitkål
    Färdigstekt strimlad vitkål.
    vitkål och lövbiff färdigstekt
    Vitkål och lövbiff färdigstekt.
  6. Gör vitlökssåsen genom att blanda yoghurt, majonnäs, vitlökspulver och salt i en liten skål.

    ingredienser till vitlökssås
    Ingredienser till vitlökssås.
    vitlökssås
    Vitlökssås.
  7. Lägg tunnbröden på var sin tallrik. Lägg på kött och vitkål. Häll sedan på vitlökssås.

    • 2 st rektangulära tunnbröd
    tunnbröd på tallrik
    Tunnbröd på tallrik.
    tunnbröd med lövbiff, vitkål
    Tunnbröd med lövbiff, vitkål.
    tunnbröd med lövbiff, vitkål, vitlökssås
    Tunnbröd med lövbiff, vitkål, vitlökssås.
  8. Vik ihop och vänd skarven nedåt.

    Servera med gurka och ev. tomater.

    ihoprullad kebabrulle
    Ihoprullad kebabrulle.

byt ut Variationstips:

Minska mängden kål och ersätt med strimlad sallad.

Se även dessa recept

| Kvällsmat | Nötkött |

Kommentarer till Kebabrulle

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Susanne
Nu är receptet uppdaterat med nya bilder och lite justeringar av ingredienser, bland annat mindre salt i vitlökssåsen.
✏️ Skrivet av G-man
Lätt och jättegott. Hade med rålök och isbergssallad också - rekommenderas varmt.
Tyckte själv att ca100-110gram kött räckte per rulle och orkade i princip bara en (mera kött så spricker brödet och tuggorna blir väldigt köttiga och sega!
✏️ Skrivet av Annika
I vitlöksåsen ska de vara 2krm vitlöspulver och ½ tsk salt? något som blivit fel jag tyckte det blev mer en saltsås istället för vitlökssås
✏️ Skrivet av Kalle
Va? Gurka? Kryddad mat med kyrka? Som att dricka lättöl och uthärda melodifestivalen!

Nej för sjuttongubbar. Strunta i gurkan. Den är bara för mesar serni. Dra istället på lite riktig färsk röd eller gul, helst både och, lök. Det blir smaskens. Peppra sedan på med nåra deciliter pepparmix och ni har en riktig feting.

Många tips från kocken,
Kalle!
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Kristian: Nej det går lika bra med riktig vitlök. Jag tog vitlökspulver för att det dels går fort och för att jag inte alltid har vitlök hemma, men vitlökspulver har jag alltid. Krossad vitlök i glasburk går också bra. Den är också bra för den kan man ha i kylen och håller sig länge, den är lite godare än pulvret, men bäst är förstås färskpressad vitlök.