Olivolja

Olivolja
En sorts olivolja.

Olivolja kan användas till matlagning och bakning.

Den bästa oljan fås genom kallpressning som är kemikaliefri.

Första pressningen ger "extra jungfruolja" (extra virgin oil). Andra pressningen ger "jungfruolja" (virgin oil) som används till matlagning.

Idealisk förvaringstemperatur är 14°C - 16°C och helst mörkt för att bevara smaken bäst.

Olivolja har en mycket nyttig fettsammansättning med ca 68% enkelomättade fettsyror.

Innehållsinformation

gul flagga Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av olivolja.

Energi: 884 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 0 g
Fett: 100 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara i rumstemperatur annars blir oljan klumpig. Om du haft den i kylskåp och den blivit klumpig är den inte förstörd, låt den stå i rumstemperatur ett tag så blir den fin igen.

Sedlar Pris:

Varierar mycket beroende på kvalitet.

Byt ut Ersätt med:

matolja

Vad väger olivolja?

Måttomvandla olivolja mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Text och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest