Lantbröd för bakmaskin

Enkelt, gott och nyttigt bröd för bakmaskin.
Lantbröd för bakmaskin
Lantbrödet skivat
Timglas Tid: ca 3 timmar, varav 5 min jobb
Portioner ett bröd, ca 650 g
Näringsvärde Näringsvärde för hela brödet (718 g): 1602 kalorier, 301 g kolhydrater, 25 g fett, 48 g protein

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

Program: Whole wheat (eller normal)

byt ut Variationstips:

Man kan utesluta brödsirap. Använd då helst vanlig torrjäst (paket med blå text).

planera Planeringstips:

Ett paket torrjäst innehåller 4 tsk torrjäst. Ta 1,33 tsk torrjäst per bröd så räcker ett paket till 3 bröd.

Se även dessa recept

| Bakmaskin |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Johanna
Jag gjorde detta bröd igår, la i valnötter, men vet ej om det förstörde hela brödet för när jag öppnade bakmaskinen så såg brödet ut som en degklump som bakats. Jag har princess bakmaskin, den kan ta 600 eller 750, recepten är på 600, så ska jag välja att ta 600 eller 750? Sen undrar jag om Normal motsvarar basic? Ytterligare en fundering är om inte mjölet och torrvarorna ska i först, nu står det vätskan? Brödet blev ganska blött i botten,
✏️ Skrivet av Johanna
Jättegott! Jag testade detta recept men bytte ut sirapen mot flytande honung, funkade lika bra. Jag använder också en OBH Nordica.
💬 Svar till Maria ✏️ Skrivet av Susanne
Det bästa är nog att ta mina recept och öka på lite av mängden ingredienser och sedan köra på 750 eller 1000 g. Att baka med bakmaskin handlar mycket om att experimentera sig fram till sina favoriter och de mängder som passar för ens egen bakmaskin.
✏️ Skrivet av Maria
Hej!
Har fått en bakmaskin i julklapp och hittade din fina hemsida med bröd jag måste provbaka!
Fråga: ser att dina bröd är på ca650 gr. Min maskin kan ställas in på 500, 750 el 1000 gr. Vad tror du är lämpligast att ställa in på om jag ska testa dina recept?
Tack på förhand,
Maria, Uppsala
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Annette Unbeck: Det gäller att man har bra recept som har bra förhållande mellan mjölmängd och vätska och så måste receptet vara anpassat till bakmaskinen. Det är ju lite olika volym på olika bakmaskiner så du får kolla om din har samma volym som min annars så måste du räkna om recepten eller välja andra recept. Jo ibland fastnar degsnurran i brödet, men oftast inte. Jag köpte en ny degsnurra ganska nyligen för den gamla var så sliten och nu fastnar den nästan aldrig.