Gott och nyttigt solrosbröd till bakmaskin

Mycket gott grovt och saftigt bröd som innehåller solrosfrön som du bakar i din bakmaskin med detta recept.
bakmaskin solrosbröd
Grovt och saftigt solrosbröd
Timglas Tid: 3 timmar, varav 5 min jobb
Portioner 1 bröd, 650 g

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Häll i alla ingredienser i ovan nämnd ordning i bakmaskinen. Program: normal/basic

glödlampa Tips:

Brödet går även att baka utan bakmaskin.

Kommentarer till Gott och nyttigt solrosbröd till bakmaskin

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Elisabet Grauers ✏️ Skrivet av Susanne
Jag tror inte det beror på gräddfilen istället för mjölk. Prova att ta lite mindre mjöl.
✏️ Skrivet av Elisabet Grauers
Väldigt smakrikt med härlig skorpa. Men...väldigt smuligt. Jag använde gräddfil i.st för mjölk, var detta skälet till smulorna, eller vet någon?
💬 Svar till Helena ✏️ Skrivet av Susanne

Att brödet inte jäste upp kan bero på flera saker. Du kan ha tagit för mycket mjöl så det blev för tungt. Tänk på att inte packa måttet eller ta råge när du mäter upp mjölet.

Det spelar ingen roll om du tar jästen i botten eller toppen. Bara det inte kommer i kontakt med vätskan direkt. Så om du vill kan du ta vätskan i botten, sedan mjölet och ovanpå jäst och kryddor. Kanske är det lite bätte med jästen i toppen eftersom det är lite säkrare att den blandas bäst med mjölet.

På bakmaskinen brukar det finnas olika bakprogram. På min står det "Whole wheat". Det programmet tar lite längre tid så det får mer tid att jäsa.

Ett tips är att när du laddat baksmaskinen och om du kör igång den direkt så kan du titta till den de första 10 minuterna så att du ser att degen blir bra och ev. tillsätta mera mjöl eller vätska om det ser ut att behövas.

✏️ Skrivet av Helena
Mitt bröd blev lågt. Vet itne vad det blev för fel. Såg andra kommentarer. Hur ställer man in bakmaskinen på grovt bröd? Sedan skulle man hälla i jästen först. Men kanske ska ta i jästen efter mjölet? Ja, måste baka igen och kolla.
✏️ Skrivet av Mackan
Så har frugan sprungit iväg och köpt en pryl till, en bakmaskin! Fett att du har lite schyrra recept till den! Ha det gött!
💬 Svar till Daniel ✏️ Skrivet av Susanne

Ja det är nog en bra idé faktistkt! Håller helt med om att det är det bästa sättet för att få rätt mängd mjöl! Näst bästa sättet är att hälla upp mjölet i litermått. Det blir nästan exakt. Gräva med decilitermått ska man inte göra.

Jag ska väga mjölet nästa gång jag bakar.

✏️ Skrivet av Daniel
Hej,
Det vore bra om du kunde väga allt mjöl och redovisa detta i recepten. Det kan skilja ganska mycket beroende på hur mycket mjölet är packat i paketet och man kan få varierande resultat. Mäter man upp med våg blir det rätt varje gång. Hade varit mycket bra. Tack
✏️ Skrivet av Maith
Numera en av mina favoriter. Men brödet blir bättre om man tar 2 tsk torrjäst (grovt bröd käver mer jäst) och väljer program grovbröd. Då får degen mer tid på sig att utveckla arom och porösitet. Vill man ha det mer saftigt kan man lägga till lite hela linfrön.

Det går utmärkt att byta ut det ljusa lantbrödsmjölet mot hälften mörkt och hälften vetemjöl, likaså det mörka med hälften rågmjöl och hälften ljust lantbrödsmjöl om man inte har båda sorterna hemma.
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Hanna: Läs här: Baka utan bakmaskin. Länken dit finns även under "Tips" i receptet.
✏️ Skrivet av Hanna
Har ingen bakmaskin men vill baka brödet ändå. Det står ingenting om ugnsvärme och hur lång tid brödet ska vara inne i ugnen. Kan någon ge mig ett tips!

Se även dessa recept

| Bröd - Matbröd | Recept för Bakmaskin |