Gott och nyttigt solrosbröd till bakmaskin

Mycket gott grovt och saftigt bröd som innehåller solrosfrön som du bakar i din bakmaskin med detta recept.
bakmaskin solrosbröd
Grovt och saftigt solrosbröd
Timglas Tid: 3 timmar, varav 5 min jobb
Portioner 1 bröd, 650 g

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Häll i alla ingredienser i ovan nämnd ordning i bakmaskinen. Program: normal/basic

glödlampa Tips:

Brödet går även att baka utan bakmaskin.

Se även dessa recept

| Bröd - Matbröd | Recept för Bakmaskin |

Kommentarer till Gott och nyttigt solrosbröd till bakmaskin

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Elisabet Grauers ✏️ Skrivet av Susanne
Jag tror inte det beror på gräddfilen istället för mjölk. Prova att ta lite mindre mjöl.
✏️ Skrivet av Elisabet Grauers
Väldigt smakrikt med härlig skorpa. Men...väldigt smuligt. Jag använde gräddfil i.st för mjölk, var detta skälet till smulorna, eller vet någon?
💬 Svar till Helena ✏️ Skrivet av Susanne

Att brödet inte jäste upp kan bero på flera saker. Du kan ha tagit för mycket mjöl så det blev för tungt. Tänk på att inte packa måttet eller ta råge när du mäter upp mjölet.

Det spelar ingen roll om du tar jästen i botten eller toppen. Bara det inte kommer i kontakt med vätskan direkt. Så om du vill kan du ta vätskan i botten, sedan mjölet och ovanpå jäst och kryddor. Kanske är det lite bätte med jästen i toppen eftersom det är lite säkrare att den blandas bäst med mjölet.

På bakmaskinen brukar det finnas olika bakprogram. På min står det "Whole wheat". Det programmet tar lite längre tid så det får mer tid att jäsa.

Ett tips är att när du laddat baksmaskinen och om du kör igång den direkt så kan du titta till den de första 10 minuterna så att du ser att degen blir bra och ev. tillsätta mera mjöl eller vätska om det ser ut att behövas.

✏️ Skrivet av Helena
Mitt bröd blev lågt. Vet itne vad det blev för fel. Såg andra kommentarer. Hur ställer man in bakmaskinen på grovt bröd? Sedan skulle man hälla i jästen först. Men kanske ska ta i jästen efter mjölet? Ja, måste baka igen och kolla.
✏️ Skrivet av Mackan
Så har frugan sprungit iväg och köpt en pryl till, en bakmaskin! Fett att du har lite schyrra recept till den! Ha det gött!