| Bröd - Matbröd | Recept för Bakmaskin |

Gott och nyttigt solrosbröd till bakmaskin

Mycket gott grovt och saftigt bröd som innehåller solrosfrön som du bakar i din bakmaskin med detta recept.
bakmaskin solrosbröd
Grovt och saftigt solrosbröd
Timglas Tid: 3 timmar, varav 5 min jobb
Portioner 1 bröd, 650 g

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Häll i alla ingredienser i ovan nämnd ordning i bakmaskinen. Program: normal/basic

glödlampa Tips:

Brödet går även att baka utan bakmaskin.

Kommentarer till Gott och nyttigt solrosbröd till bakmaskin

Skriv en kommentar

person Svar till Elisabet Grauers penna Skrivet av Susanne
Jag tror inte det beror på gräddfilen istället för mjölk. Prova att ta lite mindre mjöl.
penna Skrivet av Elisabet Grauers
Väldigt smakrikt med härlig skorpa. Men...väldigt smuligt. Jag använde gräddfil i.st för mjölk, var detta skälet till smulorna, eller vet någon?
person Svar till Helena penna Skrivet av Susanne

Att brödet inte jäste upp kan bero på flera saker. Du kan ha tagit för mycket mjöl så det blev för tungt. Tänk på att inte packa måttet eller ta råge när du mäter upp mjölet.

Det spelar ingen roll om du tar jästen i botten eller toppen. Bara det inte kommer i kontakt med vätskan direkt. Så om du vill kan du ta vätskan i botten, sedan mjölet och ovanpå jäst och kryddor. Kanske är det lite bätte med jästen i toppen eftersom det är lite säkrare att den blandas bäst med mjölet.

På bakmaskinen brukar det finnas olika bakprogram. På min står det "Whole wheat". Det programmet tar lite längre tid så det får mer tid att jäsa.

Ett tips är att när du laddat baksmaskinen och om du kör igång den direkt så kan du titta till den de första 10 minuterna så att du ser att degen blir bra och ev. tillsätta mera mjöl eller vätska om det ser ut att behövas.

Läs alla 15 kommentarer