
⭐ webmaster
Recept med Pomeransskal
Näringsvärden
Pomerans är en apelsinliknande citrusfrukt. De är betydligt bittrare och syrligare i smaken än vanliga apelsiner och därför inte goda att äta som de är.
Skalen torkas och används hela eller malda som krydda i bröd, men även som julkrydda i glögg.
Färsk pomerans används som smaksättare i gelé, marmelad, likörer och drinkar.
Ett pomeransskal väger ca 3.5 g, vilket motsvarar ca 2 tsk malen pomerans.
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av pomeransskal.
Energi: | 129 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 25 g |
Protein: | 1.5 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 10.6 g |
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
| Kryddor |
Recept på doppebröd. Ett lättbakat bröd kryddat med pomeransskal som är gott till dopp i grytan. Bilder steg för steg.
Baka gott och nyttigt bröd med bakmaskin. Ett recept med rågmjöl, lantbrödsmjöl, kli, solrosfrön, olivolja m.m.
Baka eget jättegott vörtbröd till jul. En mycket god vörtlimpa som är enkel att göra med porter, julmust, nejlikor och pomeransskal.