| Kryddor |

Pomeransskal

pomeransskal
Malda pomeransskal, färdigt att använda som brödkrydda.

pil Recept med Pomeransskal

Pomerans är en apelsinliknande citrusfrukt. De är betydligt bittrare och syrligare i smaken än vanliga apelsiner och därför inte goda att äta som de är.

Skalen torkas och används hela eller malda som krydda i bröd, men även som julkrydda i glögg.

Färsk pomerans används som smaksättare i gelé, marmelad, likörer och drinkar.

Omvandling mellan hela pomeransskal och malen

Ett pomeransskal väger ca 3.5 g, vilket motsvarar ca 2 tsk malen pomerans.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

bitter orange, seville orange, bigarade orange, sour orange

Hitta Finns i affären:

I kryddhyllan finns hela pomeransskal och malda pomeransskal.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur.

Sedlar Pris:

ca 7 kr för en liten påse

Byt ut Ersätt med:

Till bröd: brödkryddor

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


doppebröd

Doppebröd

Recept på doppebröd. Ett lättbakat bröd kryddat med pomeransskal som är gott till dopp i grytan. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 30 minuters jobb + ca 3 timmars jäsning + 35 min i ugnen