Pomeransskal

pomeransskal
Malda pomeransskal, färdigt att använda som brödkrydda.

Pomerans är en apelsinliknande citrusfrukt. De är betydligt bittrare och syrligare i smaken än vanliga apelsiner och därför inte goda att äta som de är.

Skalen torkas och används hela eller malda som krydda i bröd, men även som julkrydda i glögg.

Färsk pomerans används som smaksättare i gelé, marmelad, likörer och drinkar.

Omvandling mellan hela pomeransskal och malen

Ett pomeransskal väger ca 3.5 g, vilket motsvarar ca 2 tsk malen pomerans.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av pomeransskal.

Energi: 129 kcal
Kolhydrater: 25 g
Protein: 1.5 g
Fett: 0 g
Fibrer: 10.6 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

bitter orange, seville orange, bigarade orange, sour orange

Hitta Finns i affären:

I kryddhyllan finns hela pomeransskal och malda pomeransskal.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur.

Sedlar Pris:

ca 7 kr för en liten påse

Byt ut Ersätt med:

Till bröd: brödkryddor

Liknande ingredienser

| Kryddor |


doppebröd

Doppebröd

Recept på doppebröd. Ett lättbakat bröd kryddat med pomeransskal som är gott till dopp i grytan. Bakas med rågsikt.

klocka Tid: 30 minuters jobb + ca 3 timmars jäsning + 35 min i ugnen
bakmaskin solrosbröd

Solrosbröd i bakmaskin

Baka gott och nyttigt bröd med bakmaskin. Ett recept med rågmjöl, lantbrödsmjöl, kli, solrosfrön, olivolja m.m.

klocka Tid: 3 timmar, varav 5 min jobb
vörtbröd

Vörtbröd

Baka eget jättegott vörtbröd till jul. En mycket god vörtlimpa som är enkel att göra med porter, julmust, nejlikor och pomeransskal.

klocka Tid: 3,5 timmar varav 20 minuters jobb

Kommentarer

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Cecilia ✏️ Skrivet av Susanne
Nej.
✏️ Skrivet av Cecilia
Hej! Jag har alltid hört, när man använder hela pomeransskalen att skrapa av det vita när man förvällt dem så det inte blir bittert bröd. Ska jag vara orolig för detta med den malda??