Pomeransskal

pomeransskal
Malda pomeransskal, färdigt att använda som brödkrydda.

Pomerans är en apelsinliknande citrusfrukt. De är betydligt bittrare och syrligare i smaken än vanliga apelsiner och därför inte goda att äta som de är.

Skalen torkas och används hela eller malda som krydda i bröd, men även som julkrydda i glögg.

Färsk pomerans används som smaksättare i gelé, marmelad, likörer och drinkar.

Omvandling mellan hela pomeransskal och malen

Ett pomeransskal väger ca 3.5 g, vilket motsvarar ca 2 tsk malen pomerans.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av pomeransskal.

Energi: 129 kcal
Kolhydrater: 25 g
Protein: 1.5 g
Fett: 0 g
Fibrer: 10.6 g

Tips och info

Engelskt namn:

bitter orange, seville orange, bigarade orange, sour orange

Finns i affären:

I kryddhyllan finns hela pomeransskal och malda pomeransskal.

Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur.

Pris:

ca 7 kr för en liten påse

Ersätt med:

Till bröd: brödkryddor

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Svar till Cecilia Skrivet av Susanne
Nej.
Skrivet av Cecilia
Hej! Jag har alltid hört, när man använder hela pomeransskalen att skrapa av det vita när man förvällt dem så det inte blir bittert bröd. Ska jag vara orolig för detta med den malda??

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Kryddor |


Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest