| Kryddor |

Kardemumma

kardemumma
Malen kardemumma

pil Recept med Kardemumma

Kardemumma används i många bakverk och i asiatisk matlagning. Det är också en vanlig glöggkrydda.

Kardemumma finns att köpa malen i kryddburk och som hela frön/kärnor i kryddpåse.

Malen kardemumma

Malen kardemumma är det vanligaste och enklaste att använda. Det är alltid bra att ha hemma.

Hel kardemumma / Kardemummakärnor

Använd kardemummakärnor och stöt dem i en mortel så får du stött kardemumma som du kan använda istället för mald kardemumma. Stött kardemumma ger en godare smak än färdigmalen.

Om du har en kardemummakvarn så är det kardemummakärnor du ska fylla den med. Grovmalen kardemumma är gott som fyllning i vetebullar och även riktigt gott att smaksätta t.ex. turkisk yoghurt eller kesella med och servera till dessert.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

cardamom seed = kardemummakärna, ground cardamom = malen kardemumma

Hitta Finns i affären:

I kryddhyllan. Malen kardemumma finns på burk och kardemummakärnor finns på påse.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur. Håller sig i flera år.

Sedlar Pris:

ca 10 kr för en burk

Byt ut Ersätt med:

Kanel