| Kryddor |

Kardemumma

kardemumma
Malen kardemumma

pil Recept med Kardemumma

Kardemumma används i många bakverk och i asiatisk matlagning. Det är också en vanlig glöggkrydda.

Kardemumma finns att köpa malen i kryddburk och som hela frön/kärnor i kryddpåse.

Malen kardemumma

Malen kardemumma är det vanligaste och enklaste att använda. Det är alltid bra att ha hemma.

Hel kardemumma / Kardemummakärnor

Använd kardemummakärnor och stöt dem i en mortel så får du stött kardemumma som du kan använda istället för mald kardemumma. Stött kardemumma ger en godare smak än färdigmalen.

Om du har en kardemummakvarn så är det kardemummakärnor du ska fylla den med. Grovmalen kardemumma är gott som fyllning i vetebullar och även riktigt gott att smaksätta t.ex. turkisk yoghurt eller kesella med och servera till dessert.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

cardamom seed = kardemummakärna, ground cardamom = malen kardemumma

Hitta Finns i affären:

I kryddhyllan. Malen kardemumma finns på burk och kardemummakärnor finns på påse.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur. Håller sig i flera år.

Sedlar Pris:

ca 10 kr för en burk

Byt ut Ersätt med:

Kanel

Liknande ingredienser:


Kommentera ingrediensen kardemumma

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Scott-i-Grytan  2016-08-25 16:52
Jag har aldrig testat att mala kardemumman själv, men jag kan tänka mig att skillnaden är lika stor som med t.ex. peppar - alltså gigantisk. :) Måste testa!

Mvh från http://www.kokaihop.se/profile/scott-i-grytan
 svar  Svar till  Neha    kommentar  Skrivet av  Susanne  2012-08-21 13:10
Ta hela kardemummakärnor och stöt dem i en mortel så får du stött kardemumma. Det går också bra att köpa malen kardemumma, dock blir det mera och godare smak på den man stöter själv.
   kommentar  Skrivet av  Neha  2012-08-16 02:47
Kanske en dum fråga men har inte stött på ordet förr, hehe men vad är stött kardemumma?,Är det kardemummakärnor som man malt på egen hand eller :s?
 svar  Svar till  Ulla    kommentar  Skrivet av  Susanne  2010-08-01 12:29

1 tsk kardemummakärnor ger ca 1 tsk mald kardemumma men nymalda kardemummakärnor smakar mycket mer än färdigköpt malen kardemumma.

Jag skulle säga att 1 tsk nymalda kardemummakärnor motsvaras av ca 1,5 tsk färdigköpt malen kardemumma så min rekommendation är alltså att ta 1.5 ggr mer malen kardemumma.

   kommentar  Skrivet av  Ulla  2010-08-01 11:48
Jag skulle vilja veta om det är någon som vet,
om det står i ett recept i tsk kardemummakärnor,
hur mycket det är i mald form.
Ulla