| Tillbehör |

Kardemummayoghurt

Kardemummayoghurt är ett gott och enkelt recept på ett fräscht tillbehör till efterrätt som alternativ till vispad grädde eller glass.

Kardemummayoghurten har en syrlig smak som passar bra till bland annat banankaka, kladdkaka, sockerkaka, hallon och blåbär.

Kardemummayoghurt
Superenkelt recept: blanda yoghurt och nymalen kardemumma och servera till t.ex. kladdkaka.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser:

Gör så här:

Blanda yoghurt med kardemumma och eventuellt florsocker. Låt gärna stå i kylen någon timme innan servering. Toppa gärna yoghurten med nymalen kardemumma.

servera Serveringstips:

Servera till mjuka kakor eller bär t.ex. banankaka, kladdkaka, sockerkaka, hallon och blåbär.

GI GI Tips:

Ta inget florsocker så har kardemummayoghurten ett väldigt lågt GI.

byt ut Variationstips:

Byt ut turkiska yoghurten mot grekisk yoghurt eller medelhavsyoghurt, men ta helst samma fetthalt, 10%.

planera Planeringstips:

Gör kardemummayoghurten några timmar eller mer innan serverings så sätter sig smaken bättre.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kardemummayoghurten håller sig 3-5 dagar i kylskåp.

Kommentarer till Kardemummayoghurt

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Elin
Den här är riktigt god till banankladdkaka!! (finns recept på den här på hemsidan oxå!) :)))
penna Skrivet av Helena
mums :)
penna Skrivet av Biie
Verkar gott. :] FÖRSTA KOMMENTAREN, YESS!