Kardemummayoghurt
Kardemummayoghurt är ett gott och enkelt recept på ett fräscht tillbehör till efterrätt som alternativ till vispad grädde eller glass.
Kardemummayoghurten har en syrlig smak som passar bra till bland annat banankaka, kladdkaka, sockerkaka, hallon och blåbär.




Ingredienser:
- ca 0,5 dl turkisk yoghurt 10%
- ca 0,5 tsk kardemumma helst nymalen
- ev. 1 tsk florsocker
Gör så här:
Blanda yoghurt med kardemumma och eventuellt florsocker. Låt gärna stå i kylen någon timme innan servering. Toppa gärna yoghurten med nymalen kardemumma.
Serveringstips:
Servera till mjuka kakor eller bär t.ex. banankaka, kladdkaka, sockerkaka, hallon och blåbär.
GI Tips:
Ta inget florsocker så har kardemummayoghurten ett väldigt lågt GI.
Variationstips:
Byt ut turkiska yoghurten mot grekisk yoghurt eller medelhavsyoghurt, men ta helst samma fetthalt, 10%.
Planeringstips:
Gör kardemummayoghurten några timmar eller mer innan serverings så sätter sig smaken bättre.
Hållbarhet och förvaring:
Kardemummayoghurten håller sig 3-5 dagar i kylskåp.
| Tillbehör |