Räktårta



Ingredienser:
Botten:
Fyllning:
- 300 g färskost
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 4 tsk pressad citron
- 1 st liten röd lök
- 500 g räkor
- ca 1 dl hackad dill
Garnering:
Gör så här:
-
Mixa brödet i mixer.
- 250 g kavring
Skivor av kavring i mixer. Mixade brödsmulor. -
Smält smöret. Tillsätt brödsmulorna och rör om tills brödsmulorna sugit upp allt smör.
Tryck ut i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Platta till och ställ kallt.
- 100 g smör
Smält smör. Smält smör blandat med brödsmulor. Botten -
Mät upp färskost, crème fraiche, salt, peppar och citronsaft i en bunke.
Blanda ihop.
- 300 g färskost
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 4 tsk pressad citron
Färskost, crème fraiche, salt, vitpeppar, pressad citronsaft. Blandad smet. -
Skala och hacka räkorna. Hacka rödlöken fint. Hacka dillen fint.
Hackade räkor, röd lök och dill. -
Tillsätt de hackade räkorna, rödlöken och dillen till färskostblandningen.
Blanda till en jämn smet.
Hackade räkor, rödlök, dill tillsatt. Fyllningen blandad och klar. -
Bred ut smeten på kavringsbotten och ställ in i kylskåpet och låt stå minst 2 timmar eller upp till 2 dygn före servering.
Smeten utbredd. -
Före servering: Garnera tårtan med färska räkor, citronskivor och dillkvistar.
Räktårtan klar.
Botten:
Fyllning:
Garnering:
Planeringstips:
Gör gärna räktårtan dagen innan servering så blir smaken godare.
Hållbarhet och förvaring:
Överbliven räktårta förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn, det är mest garneringen som kan se lite vissen ut även om den är ätlig, detta kan motverkas delvis med att sätta plastfolie över.

⭐ webmaster

⭐ webmaster
Gör en vanlig pajdeg om kavringen inte passar!
Uteslut salt om det känns "för mycket", skölj räkorna. Framför allt: AVSMAKA INNAN du färdigställer rätten!
Kram!