Räktårta

En fantastiskt god och lyxig räktårta. Med botten av kavring och sedan toppad med en lyxig röra med räkor och annat gott! Garnera sedan som du vill.
räktårta
En bit räktårta.
Timglas Tid: ca 1 timme
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

Botten:

Fyllning:

Garnering:

Gör så här:

    Botten:

  1. Mixa brödet i mixer.

    skivor av kavring i mixer
    Skivor av kavring i mixer.
    mixade brödsmulor
    Mixade brödsmulor.
  2. Smält smöret. Tillsätt brödsmulorna och rör om tills brödsmulorna sugit upp allt smör.

    Tryck ut i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Platta till och ställ kallt.

    smält smör
    Smält smör.
    smält smör blandat med brödsmulor
    Smält smör blandat med brödsmulor.
    instruktion steg 2.3 räktårta
    Botten
  3. Fyllning:

  4. Mät upp färskost, crème fraiche, salt, peppar och citronsaft i en bunke.

    Blanda ihop.

    färskost, crème fraiche, salt, vitpeppar, pressad citronsaft
    Färskost, crème fraiche, salt, vitpeppar, pressad citronsaft.
    blandad smet
    Blandad smet.
  5. Skala och hacka räkorna. Hacka rödlöken fint. Hacka dillen fint.

    hackade räkor, röd lök och dill
    Hackade räkor, röd lök och dill.
  6. Tillsätt de hackade räkorna, rödlöken och dillen till färskostblandningen.

    Blanda till en jämn smet.

    hackade räkor, rödlök, dill tillsatt
    Hackade räkor, rödlök, dill tillsatt.
    fyllningen blandad och klar
    Fyllningen blandad och klar.
  7. Bred ut smeten på kavringsbotten och ställ in i kylskåpet och låt stå minst 2 timmar eller upp till 2 dygn före servering.

    smeten utbredd
    Smeten utbredd.
  8. Garnering:

  9. Före servering: Garnera tårtan med färska räkor, citronskivor och dillkvistar.

    räktårtan klar
    Räktårtan klar.

planera Planeringstips:

Gör gärna räktårtan dagen innan servering så blir smaken godare.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven räktårta förvaras i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn, det är mest garneringen som kan se lite vissen ut även om den är ätlig, detta kan motverkas delvis med att sätta plastfolie över.

Kommentarer till Räktårta

Skriv en kommentar

Se även dessa recept

| Förrätter | Påsk - påskmat och påskgodis | Sommarmat |