Fyllning: Låt sillen rinna av och skär sedan i små bitar.
Blanda crème fraiche och färskost. Rör ner socker, vitvinsvinäger, senap. Hacka dill och gräslök fint och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
Skär de hårdkokta äggen till fyllningen i småbitar och blanda ner.
Dela smeten lika i två pytsar. Blanda den ena med den hackade sillen.
Skär kavringen i ca 1,5 cm tjocka skivor om du inte köpt färdigskivad. Skär kanterna från brödet. Lägg 6 st skivor (om limpan innehåller små skivor, annars 2 st större skivor) som botten av tårtan på ett serveringsfat. Bred på hälften av smeten med sill. Lägg på ett nytt lager kavring. Bred på resten av smeten med sill. Lägg på ytterligare ett lager med kavring. Bred på den andra smeten ovanpå och runtom tårtan. Låt tårtan stå kallt till servering täckt med plastfolie. Tårtan smakar bäst om den får stå ½ - 1 dygn i kylen innan servering.
Garnering: Innan servering garnerar du tårtan. Skär äggen i skivor. Lägg dessa ovanpå tårtan. Låt sillen rinna av och placera ut bitarna ovanpå äggen.
Skär rödlöken så tunt du kan med en vass kniv. Lägg ut dessa på tårtan. Sätt sedan i små dillkvistar.
Servera, ät och njut!
1. Hackad sill 2. Rör ihop crème fraiche, färskost, dill och gräslök, socker, senap och vitvinvinäger. 3. Rör i de hackade äggen och dela därefter röran i två pytsar och tillsätt den hackade sillen till den ena pytsen. 4. Skär bort kanterna och lägg brödskivorna tätt ihop på ett serveringsfat. 5. Bred på hälften av röran med sill. 6. Lägg på ett lager kavring och bred därefter på den kvarvarande halvan av röran med sill. 7. Lägg på sista lagret med kavring. 8. Bred på röran utan sill på och runtom tårtan. 9. Garnera tårtan med ägg, sill, dill och rödlök.Att garnera tårtan är enkelt. Tänk på att använda en vass kniv och skära riktigt tunna skivor av rödlöken så blir det snyggt. Det är enkelt att skära upp tårtan i snygga bitar. Om det blir någon silltårta över så sätt tandpetare ovanpå (så att inte plastfolien kladdar in i tårtan) och lägg över plastfolie och ställ in kylskåpet.
För att undvika kladdig plastfolie sätt tandpetare i tårtan och lägg plastfolien ovanpå.
Hållbarhet och förvaring
Förvara tårtan i kylskåp.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Angelica
️ Skrivet av Susanne
"Vanlig" senap rekommenderas. Klicka på ingrediensen i ingredienslistan så ser du en bild på en vanlig sort.
️ Skrivet av Angelica
Vilken slags senap ska man använda?
️ Skrivet av Rose
Supergod silltrutar. Lätt att göra och mycket uppskattad!👍
️ Skrivet av Anna TS
Fantastiskt god! Min pappa sa direkt att "den här ska vi äta varje påsk"! Uppskattar att det inte är majonnäs i också.
️ Skrivet av Olof Wettermark
Hej!
Vill bara säga att ditt recept på silltårta är super! Letade länge på nätet efter ett gott recept utan gelatin och hittade ditt. Vi bjöd vårt tjugoåriga barnbarn med flickvän och mer än hälften av tårtan försvann! Nu blir det en ny tårta till midsommar!