Sill med kryddgrönt
5-minuterssillen är klar när du köper den - bara att smaksätta och låta stå kallt några timmar. Den här sillen är len och fin i smaken och blev hela familjens favorit på midsommarbordet. Enkelt och gott recept på snabbsill!



Ingredienser:
- 2 frp Abba 5-minuterssill (à 420 g)
Sås:
- 1 msk lag från sillen
- 1 dl färska gröna örtkryddor t.ex. persilja, basilika, dill, gräslök, oregano, mynta, citronmeliss
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 2 tsk svensk senap t.ex. Slotts
- 0,5 tsk salt
- 1 krm mald vitpeppar

Utrustning:
Gör så här:
-
Skär upp sillförpackningarna. Häll lite av lagen (1 msk om du gör en sats) i en mixerbunke. Resten av lagen kan du hälla ut.
Om du köpt sill i bitar, skär dem i mindre bitar.
Lägg sillbitarna i en stor glasburk eller flera mindre glasburkar eller en fin skål som du senare serverar sillen i.
- 2 frp Abba 5-minuterssill (à 420 g)
- 1 msk lag från sillen
1 msk av lagen. Sillen i bitar i glasburkar. -
Hacka kryddorna grovt och lägg i dem i mixerburken.
Häll på crème fraiche, majonnäs, senap, salt och vitpeppar.
Mixa alltsammans med en handmixer, mixer eller matberedare till en slät ljusgrön sås.
- 1 dl färska gröna örtkryddor t.ex. persilja, basilika, dill, gräslök, oregano, mynta, citronmeliss
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 2 tsk svensk senap t.ex. Slotts
- 0,5 tsk salt
- 1 krm mald vitpeppar
Ingredienserna i mixerbunken. Mixat och klart. -
Häll såsen över sillen och rör om. Ställ kallt i några timmar eller till nästa dag.
Häll såsen över sillen. Rör om.
Serveringstips:
Servera med färskpotatis.
Hållbarhet och förvaring:
Sillen håller sig i kylen 2-3 dagar.
✏️ Skrivet av
Hej, jag vill veta att om jag skulle prova detta?
✏️ Skrivet av
Den är en favorit hos mig o min son. Snyggt jobbat!

⭐ webmaster
💬
Svar till
Kaisa
✏️ Skrivet av
Varsågod, hoppas det smakar bra också! :)
✏️ Skrivet av
Bra när det står hur länge det håller sig! Tack! :-)