| Påsk - mat och godis | Sommarmat |

Sill med kryddgrönt

5-minuterssillen är klar när du köper den - bara att smaksätta och låta stå kallt några timmar. Den här sillen är len och fin i smaken och blev hela familjens favorit på midsommarbordet. Enkelt och gott recept på snabbsill!
Sill med kryddgrönt
Gott och enkelt recept på sill i god mild krämig grön sås.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 15 minuter + minst 2 timmar i kylen
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

  • 2 frp Abba 5-minuterssill (à 420 g)

Sås:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Skär upp sillförpackningarna. Häll lite av lagen (1 msk om du gör en sats) i en mixerbunke. Resten av lagen kan du hälla ut.

    Om du köpt sill i bitar, skär dem i mindre bitar.

    Lägg sillbitarna i en stor glasburk eller flera mindre glasburkar eller en fin skål som du senare serverar sillen i.

  2. Hacka kryddorna grovt och lägg i dem i mixerburken.

    Häll på crème fraiche, majonnäs, senap, salt och vitpeppar.

    Mixa alltsammans med en handmixer, mixer eller matberedare till en slät ljusgrön sås.

  3. Häll såsen över sillen och rör om. Ställ kallt i några timmar eller till nästa dag.

Beskrivande bilder

1 matsked av lagen
1.1. 1 msk av lagen.
sillen i bitar i glasburkar
1.2. Sillen i bitar i glasburkar.
ingredienserna i mixerbunken
2.1. Ingredienserna i mixerbunken.
mixat och klart
2.2. Mixat och klart.
häll såsen över sillen
3. Häll såsen över sillen. Rör om.

servera Serveringstips:

Servera med färskpotatis.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Sillen håller sig i kylen 2-3 dagar.