Hem> Påsk> Sill med kryddgrönt

Sill med kryddgrönt

5-minuterssillen är klar när du köper den - bara att smaksätta och låta stå kallt några timmar. Den här sillen är len och fin i smaken och blev hela familjens favorit på midsommarbordet. Enkelt och gott recept på snabbsill!
Sill med kryddgrönt
Gott och enkelt recept på sill i god mild krämig grön sås.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: 15 minuter + minst 2 timmar i kylen
Mängd: 6 portioner

Ingredienser:

  • 2 frp Abba 5-minuterssill (à 420 g)

Sås:

Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Skär upp sillförpackningarna. Häll lite av lagen (1 msk om du gör en sats) i en mixerbunke. Resten av lagen kan du hälla ut.

    Om du köpt sill i bitar, skär dem i mindre bitar.

    Lägg sillbitarna i en stor glasburk eller flera mindre glasburkar eller en fin skål som du senare serverar sillen i.

    • 2 frp Abba 5-minuterssill (à 420 g)
    • 1 msk lag från sillen
    1 matsked av lagen
    1 msk av lagen.
    sillen i bitar i glasburkar
    Sillen i bitar i glasburkar.
  2. Hacka kryddorna grovt och lägg i dem i mixerburken.

    Häll på crème fraiche, majonnäs, senap, salt och vitpeppar.

    Mixa alltsammans med en handmixer, mixer eller matberedare till en slät ljusgrön sås.

    ingredienserna i mixerbunken
    Ingredienserna i mixerbunken.
    mixat och klart
    Mixat och klart.
  3. Häll såsen över sillen och rör om. Ställ kallt i några timmar eller till nästa dag.

    häll såsen över sillen
    Häll såsen över sillen. Rör om.

Kategorier

Information och tips

Serveringstips

Servera med färskpotatis.

Hållbarhet och förvaring

Sillen håller sig i kylen 2-3 dagar.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av 000
Hej, jag vill veta att om jag skulle prova detta?
Skrivet av Stina Holm
Den är en favorit hos mig o min son. Snyggt jobbat!
Svar till Kaisa Skrivet av Susanne
Varsågod, hoppas det smakar bra också! :)
Skrivet av Kaisa
Bra när det står hur länge det håller sig! Tack! :-)

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl