Lingonsill
 
                Ingredienser:
- 1 burk 420 g, avrunnen vikt 210 g inläggningssill
Lag:
- 15 st svartpepparkorn
                                    - eller 1 krm grovmalen svartpeppar
 
- 1 st röd lök
- 0,75 dl vitvinsvinäger
- 0,75 dl strösocker
- 0,75 dl vatten
- 0,5 dl rårörda lingon
                                    - eller ca 0,5 dl frysta lingon
 
- 
                                                Skölj sillen. Skär den i mindre bitar och lägg i en glasburk med tätslutande lock. Ställ in i kylskåp. - 1 burk 420 g, avrunnen vikt 210 g inläggningssill
   Sill skuren i bitar.   Sillbitar i glasburk. 
- 
                                                Krossa svartpepparkornen (eller använd grovmalen svartpeppar). Skala och skiva den röda löken i tunna skivor. - 15 st svartpepparkorn
                                                                    - eller 1 krm grovmalen svartpeppar
 
- 1 st röd lök
   Skivad röd lök. 
- 15 st svartpepparkorn
                                                                    
- 
                                                Mät upp vinäger, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp. Rör om tills sockret är upplöst. När det kokat upp och sockret är upplöst, ta av kastrullen från plattan och lägg i svartpepparn, rödlöken och lingonen. - 0,75 dl vitvinsvinäger
- 0,75 dl strösocker
- 0,75 dl vatten
- 0,5 dl rårörda lingon
                                                                    - eller ca 0,5 dl frysta lingon
 
   Vinäger, socker och vatten.   Lagen kokar.   Lagen är klar. Sockret upplöst.   Svartpeppar, rödlök och lingon tillsatt. 
- 
                                                Låt sedan lagen kallna. Häll den sedan över sillbitarna. OBS! Det är mycket viktigt att lagen verkligen är kall när man häller den över sillbitarna, annars blir sillen lös i konsistensen då den blir tillagad av värmen i lagen. Sätt på locket och låt stå i kylen minst ett dygn före servering. Sillen är som godast efter 1-2 dagar i kylskåpet.   Lagen hälld över sillbitarna. 
 
							
 Sill med kryddgrönt
                              Sill med kryddgrönt
                           Silltårta
                              Silltårta
                           Citronsill
                              Citronsill
                           Ricottapaj
                              Ricottapaj
                           Marinerad fläskfilé med citron
                              Marinerad fläskfilé med citron
                           Lingonsylt
                              Lingonsylt
                           Rödbetskornotto
                              Rödbetskornotto
                           Marinerad fläskfilé med rosmarin
                              Marinerad fläskfilé med rosmarin