Lingonsylt
Ingredienser:
- 2 liter (1 kg) lingon
- 5 dl (0,5 kg) syltsocker
- eller strösocker (läs tips nedan)
Gör så här:
-
Skölj lingonen och rensa bort ev. skräp. Lägg dem i en kastrull.
- 2 liter (1 kg) lingon
-
Häll på syltsocker eller strösocker.
- 5 dl (0,5 kg) syltsocker
- eller strösocker (läs tips nedan)
- 5 dl (0,5 kg) syltsocker
-
Låt koka upp på medelvärme under omrörning. Låt koka ca 12 minuter. Om det skvätter, sänk värmen, men inte mer än att det fortfarande kokar.
-
Ta bort det mesta av det rosa skummet. Detta görs för att få längre hållbarhet på sylten.
-
Häll upp i rena glasburkar med tättslutande lock. För längre hållbarhet rekommenderas att ställa in glasburkarna i 150°C varm ugn minst 15 minuter innan man häller upp sylten (se planeringstips nedan).
Sätt på locken. Låt svalna. Din lingonsylt är nu klar!
Tips & tricks:
GI Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Tillbehör |
Tack
⭐ webmaster
// Lars
Marianne